Marsing X3 lámpa teszt – Olcsó fotonágyú?

A Marsing X3 lámpa azoknak készült, akik hideg időben sem szeretnének otthon gubbasztani, csak felpattintják a kerékpárjuk kormányára vagy a fejükre a lámpájukat, és már falják is a kilométereket. Az X3-at látva nem is volt kérdés, hogy le kell tesztelnem, ugyanis mindössze 5.200 Ft-ba kerül, tehát áfamentes. Ezért a nem túl magas összegért kapunk 4 db 18650-es cellából álló telepet, egy 3 LED-es lámpát és amit akár fejlámpaként is használhatunk.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Marsing X3 lámpa kicsomagolása

Ez a lámpa olcsó, pontosabban nagyon olcsó, ezért elég egyértelmű volt számomra, hogy nem a világ legjobb dobozában fog érkezni. Valószínűleg találtak készen valahol néhány ezer darabot, amibe pont elfért minden, amivel nincs is baj. Egyben megérkezett, azt hiszem a lényeg ennyi.

A bontogatás után egyből be is kapcsoltam, de a kábel mozgatása közben sajnos kikapcsolt a lámpa, amiből elég egyértelművé vált számomra, hogy kontakthibás. A szétszerelés mellett döntöttem, úgy voltam vele, hogy ha már nálam van, igyekszem megmenteni. Összesen négy csavar fogja a hátsó panelt, a jó minőségű, gumis tömítéssel együtt szabadítottam meg az elektronikát a testétől.

Sokáig nem tartott a hiba feltárása, a betáp egyik kábelének forrasztása engedett el, de a többit sem találtam túl jónak, ezért kapott ónt bőven. Szerencsére a teszt során a durván 100 km terephasználat alatt végig kitartott, úgyhogy azt gondolom megfelelően sikerült javítani a hibát. A lámpán összesen egy gomb található, ez funkcionál módválasztóként, a körciklus vége pedig a kikapcsolás.

Hátul három visszajelző LED mutatja az akkumulátor töltöttségét, de ez valami rossz vicc csak, hiszen órákig nem merült semmit a kijelző szerint, majd nagy nehezen egy LED kialudt, ezért azt hittem működik a dolog. A kellemetlen szituáció akkor következett, mikor épp 40-50 km/h között ereszkedtem az erdőben. Egyik pillanatról a másikra teljes sötétségben találtam volna magam, ha nincs fent vésztartaléknak a Convoy S2+ lámpám.

A Marsing X3 lámpa tesztje

Felrakni elég egyszerű, kétféle méretben mellékelnek hozzá erős gumigyűrűt, amit a lámpán kialakított helyre kell beakasztani. Mivel külső akkumulátort kapott, ezért nem mozog, nem rázkódik. Gondoltak a terepfutás szerelmeseire is, ezért fejpántra is rögzíthető, ezzel is próbálgattam, jól használható, kényelmes darab.

Elméletileg 3 db Cree XML T6 LED került beépítésre, ezzel papíron tudnia kellene a 2500 lumen fényerőt, a valóságban azonban ennél biztosan sokkal kevesebbre képes, talán a harmada, fele körül mozoghat a valóság. Ettől függetlenül nem érdemes csalódottan bezárni a tesztet, hiszen ne felejtsük el, hogy 4 cellából álló akkumulátort is kapunk hozzá, ami önmagában kiteszi ezt az 5.200 Ft-ot, elég szétnézni a “18650 battery” keresés találatai között, ehhez jönne még hozzá a töltő, fejpánt és a lámpa is.

Kerékpáros használat esetén még a rövidebb stucnik is kiválóan alkalmasak az akkumulátor rögzítésére. A csatlakozó pedig nagyon elmés, ugyanis összedugás után egy műanyag anya segítségével össze is tudjuk szorítani őket, valószínűleg a vízállóság miatt volt fontos, de megnyugtató dolog az is, hogy nem fog a rázkódás miatt kikapcsolni.

A vetítési képe alkalmassá teszi terepkerékpározásra, a képen a maximális fényerőt láthatjátok, ami moderált csapatásra is tökéletesen elég, országúton vagy futás közben pedig nem gondolom, hogy ennél több fényre szükség lenne. Amennyiben autók közé mennétek vele, figyeljetek rá oda nagyon, hogy ne vakítsátok el a szembejövőket, én városban egyáltalán nem is kapcsoltam be, oda nem ez a lámpa való.

A lámpatest kialakítása miatt nem melegszik maximális fényerőn sem, tehát nem fogja a teljesítményt degradálni, bár nyári melegben nem volt alkalmam kipróbálni. A vízállóságról csak említést tesznek az adatlapon, a szabványt viszont nem találtam meg, de úgy látom, hogy esőben sem lesz problémás a használata. Tetszett, hogy a stroboszkóp funkció nincs benne az alapmódok között, ehhez hosszan kell nyomni a bekapcsoló gombot.

A bevezetőben említett kis visszajelzési anomálián és a forrasztás hiányosságán kívül nem tapasztaltam más negatívumot, a 4 órás üzemidőt maximális fokozaton is tudja.

Összegzés

A Marsing X3 lámpa 5.200 Ft-ért szerintem jó vétel, mivel 4 db 18650-es cellából épített akkumulátor jár mellé töltővel, ez már önmagában többe kerül, mint a teljes szett ára. Kellően erős teljes sötétségben is, ezért bátran ajánlom terepfutáshoz vagy kerékpározáshoz. A két hibából remélhetőleg csak a visszajelzés áll fenn minden modellnél.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány