Mangrove hátizsák teszt – Ármocsár

Mangrove hátizsák

A Mangrove hátizsák egy meglehetősen pici, ám annál kényelmesebb darab, könnyen hordozható és akár sporthoz is felvehető. A kérdés az, tud-e többet, mint bármelyik átlagos háti tatyó az érte kért 2.500 forintért, ami már elsőre is meglehetősen alacsony összegnek tűnik.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Mangrove hátizsák kicsomagolása

Nem sok mindent kell eltávolítani a Mangrove hátizsákról, hogy hozzáférjünk, egyetlen átlátszó fólia védi az út viszontagságaitól, míg a cipzáron a gyártó saját bevallása szerint „Balck Panther színre festett” feliratot magán hordozó azonosító matrica fityeg, ez is az eltávolítandó dolgok sorába tartozik.

 

A postásból menet közben előtört az elfojtott gépészmérnök, ami mindig is akart lenni, így egy gyors, a pánt keresztmetszetének tökéletes bemutatására alkalmas hosszanti vágást ejtett tesztalanyunk bal vállpántján. Olvasói szempontból ez szerencsés, hiszen így megtudhatjátok, hogy a lepkef*ng vékony anyag a bubi fóliához hasonló bélést rejt.

 

Az olcsóság vérrel és verejtékkel elrejtett szaga egyébként is körbelengi a táskát, ennek ellenére zavaró minőségbeli hiányossággal nem találkoztam. Korrekt varrás és pántolás, egyszerű, de nem gagyi anyaghasználat. Összesen két zsebbel gazdálkodhatunk, egy kisebbet találunk a Mangrove felirattól jobbra a fronton, illetve a szokásos nagy pakoló tér, amit 2 db 2 literes ásványvizes palackkal tölthetünk ki, szóval nem kimondottan túrázására kitalált hátizsákról van szó.

 

Nagyobb baj, hogy a hátoldalán nincsen párnázás, de mivel igazából nem tudjuk „túlpakolni”, olyan nagyon nem is tudja nyomni a testrészeinket, inkább csak kihagyták azt, ami az ár alacsonyan tartásához feltétlenül szükséges volt. Hiányoltam viszont az elasztikus oldalzsebet, ahová fél literes üveget lehetett volna állítani, de hát annyi baj legyen, nem egy full extrás Xiaomi Urban Life vagy egy DXYIZU, így közel sem kerül annyiba.

 

A Mangrove hátizsák tesztje

Egy hátizsákot tele kell pakolni, majd el kell vele indulni valahova, így kamatoztathatjuk legjobban a képességeit. Leginkább városi császkálásra alkalmas, lévén az űrtartalma nem túl nagy – állítólag 20 liter, bár ez nem tudom, hogy jött ki -, vagyis hosszabb túrázásra nem ezt vinném magammal, futáshoz meg nem ilyeneket használnak, mert elmozdul a háton.

 

Ellenben barátnőm mindig ilyen méretű táskákat keres, ha elmegyünk egyet sétálni vagy csak „autóval kirándulunk”, ebbe minden belefér, amire szüksége lehet, és nem sajnáljuk odacsapni sem, ráadásul az anyaga is eléggé ellenálló ahhoz, hogy bírja a külső behatásokat. Én több napig császkáltam vele Budapesten, és összességében nem tett rossz szolgálatot, csak valahogy semmi olyan érdekes dolgot nem tudok róla elmondani, ami miatt elütne bármelyik hasonló terméktől.

Valójában a gyári képekről is ez köszön vissza. Ha egy cég azt emeli ki, hogy a termékén két zseb van, állítható a vállpánt, és a cipzár két irányból is behúzható, akkor tudjuk, hogy semmi olyat nem tud felmutatni, amit bármelyik másik konkurens ne tudna. Az pedig, hogy vízálló, a műanyag széleskörű használatából fakad, pont, mint a polikarbonát napszemüvegek esetében, amelyekre nagy büszkén ráírják, hogy szűri az UV sugárzást.

Bár alapvetően nem szoktam a színnel foglalkozni, itt ez azért lehet érdekes, mert egyrészt sokaknál az „outfitbe illeszthetőség” is egy szempont, másrészt a férfias és a nőies daraboknak azért mégiscsak el kell valahogyan válniuk egymástól. Összesen hatféle színben – fekete, éjkék, piros, narancs, lila és fehér – kapható, de az árazásuk eltér egymástól, ezért is írtam a bevezetőben egy intervallumot, egyetlen szám helyett.

 

Összegzés

A Mangrove hátizsák a termékhalmaz egyik legunalmasabb darabja. Nem különösebben jó, nem különösebben minőségi, semennyire sem izgalmas, de legalább olcsó, gondolhatnánk elsőre. A táska semmi extrát nem nyújt, attól függetlenül, hogy a dolgát korrekt módon teszi. Ez lehet, hogy sokaknak megér majd 2.500 forintot, hiszen ez még mindig egy nagyon alacsony összeg, de helyette sokkal inkább vennék egy érdekes Xiaomi vagy egy USB töltős hátizsákot, mert azok vagy biztosan minőségi termékek vagy legalább érdekesek. A Mangrove viszont egyik sem.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
ár/érték arány