Magnókazetta formájú MP3 lejátszó olvasói teszt

Olvasónk, Marci írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

Bevallom, a 600 Ft-os MP3 lejátszó kézhezvételkor meglepődtem: a termék érkezése előtt átböngésztem az adatlapját, azonban elkerülte a figyelmemet, hogy ilyen kis méretben készült el, ezért ötletem sem volt mit rejt a csomag, ami a mesés Kínából érkezett. Így jár az, aki nem olvas figyelmesen. Mivel kompakt készülékről van szó, ami mindössze 30 gramm és 30 cm3, nem jelent majd gondot az elhelyezése. Azért legyünk óvatosak, mert könnyen el lehet felejteni, hogy melyik nadrágunkban is hagytuk.

 

A magnókazetta formájú MP3 lejátszó kicsomagolása

A csomagolást nem gondolták túl, egy átlátszó műanyag tasak védte az eszközt, ami természetesen buborékos fóliával bélelt borítékban utazott. Mivel egy szendvics áráról beszélünk, ezért nem vártam csúcsminőségű kialakítást és nemes anyagokat, ellenben sikerült pozitívan csalódnom, mert nem sorjás, és a gombok sem lötyögnek, tehát jó az összeszerelés minősége. Leírást és tartozékokat ne is keressünk ennyi pénzért, de mit is várunk, hisz egy kulcstartó is többe kerül itthon. Mivel nincs túlbonyolítva az eszköz, ezért az 5 darab nyomógomb funkciótengerével, és a bekapcsoló csúszkával gyorsan meg fogunk ismerkedni.

 

A magnókazetta formájú MP3 lejátszó tesztje

Fizikai méretei: 5x4x1,5 cm, tehát valóban apró eszközről beszélünk, gyakorlatilag az öt apró kapcsoló elfoglalja az előlap ¾ részét. Kijelzője nincs, és extra funkciókkal sem kell bajlódnunk, ez tényleg egy célhardver. Bekapcsoló csúszka, ami egyben kikapcsoló is, lejátszás és megállítás, hangerő szabályzó és léptetőgomb. A készülék aktív állapotáról egy LED ad visszajelzést, nem zavaró fényerővel. A mini USB csatlakozón keresztül 30 perc alatt tölthetjük fel a 70 mAh-s Li-ion akkumulátort, ami elsőre kevésnek tűnik, de nem kell sok fogyasztót táplálnia, ezért 3-3,5 órán keresztül élvezhetjük a pihentető dallamokat. Biztosan felmerül mindenkiben a kérdés, hogy vajon mekkora zajt képes csapni ez a kis eszköz?

Elárulom, hogy a nyugodt zenehallgatáshoz tökéletesen megfelelő mértékű a hangerő, bár nem egy magas ellenállású fülhallgatóval próbálkoztam, ez nem lett volna sportszerű. Minimális alapzajjal számolnunk kell, ám ennek mértéke egyáltalán nem zavaró, mivel zenehallgatás közben már nem észlelhető. A mappakezelés hiánya miatt felesleges rendszerezéssel bajlódnunk, a maximum 8 GB-os micro SD memórakártyára egyszerűen másoljuk fel a kedvenc számainkat. Egyetlen kényelmi funkciója az, hogy a bekapcsolást követően ott folytatja a lejátszást, ahol előzőleg leállítottuk. A termék elméletileg kártyaolvasóként is működik, viszont ezt nekem nem sikerült megoldani.

Úgy gondolom, hogy 3 liter olcsó tej áráért kapunk egy olyan eszközt, ami tökéletes meglepetés lehet bárkinek, hisz a négy választható szín miatt bármelyik nem számára találunk optimális változatot. Magunknál is érdemes egyet tartani, mivel sose tudhatja az ember, hogy hol ragad ott pár óra telefon nélkül. Én például szívesen fogom kivinni a strandra, mert még mindig olcsóbb, ha ezt lopják el, mint a legolcsóbb okostelefont. A 3,5 mm-es jack csatlakozó miatt semmilyen egyedi megoldásra nem lesz szükségünk, ha használni szeretnénk.

 

Összegzés

Nem érdemelhet mást, csakis 5 csillagot. Tipikus példája annak, hogy milyen hasznos tud lenni egy filléres kínai termék.

Köszönjük a bemutatót Marcinak!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány