Mágneses autós telefon tartó teszt – Kompakt és kényelmes

Az autós telefon tartó az egyik legszükségesebb tartozéktípus a mai világban (a másik az autós töltő), így szinte minden gépjárműtulajdonos életében eljön a pillanat, amikor beszerez egyet vagy épp leváltaná a meglévőt. Azonban a kínálat közel végtelen, ezért nehéz megtalálni a megfelelő darabot. Ebben a nehéz döntésben szeretnék segíteni ezzel az olcsó és jó minőségű darabbal.

Én személy szerint a mágneses tartókra esküszöm, mert kevés helyet foglalnak, diszkréten néznek ki, nincs méretbeli megkötés a telefonunk felé, és egy mozdulattal fel- és levehető a készülék. Az is fontos, hogy a mágnes a közhiedelemmel ellentétben nem zavarja meg a telefon működését semmilyen szinten.

A leggyakoribb a szellőzőrácsba szerelhető változat, ami ugyan nem minden autótípussal kompatibilis, de kényelmes, szerelésmentes megoldást kínál. Tesztalanyunk is egy ilyen darab: csak betoljuk a gumis borítású csipeszt valamelyik szimpatikus légbeömlő rácsai közé, és máris stabilan tartja magát.

A telefont a hosszúkás, szintén gumis bevonatú mágneses karra tudjuk felcuppantani. A termék többi része jó minőségű műanyagból készült, jól össze van rakva, és többféle színben elérhető, így bármilyen autóbelsőhöz találunk megfelelőt. A mágneses kar 90 fokban elforgatható, így igényeinkhez igazítható a telefon dőlésszöge. Sajnos oldalirányba nem mozog, így érdemes kb. magunkkal szemben elhelyezni, ha nem akarunk intenzív nyaktornát végezni vezetés közben.

A mágneses kölcsönhatás előcsalogatásához szükségünk lesz a dobozban található csillag alakú fémlapra is, amit a telefon hátlapjára vagy tokjára kell ragasztanunk. Ilyenből mindössze egy darabot kapunk, tehát ne rontsuk el, mert pl. a Roidmival ellentétben itt nincs tartalék. A felhelyezés gyerekjáték, ugyanis előre applikált kétoldalú ragasztóval érkezik.

Pro tipp: ha gyakran cseréltek telefont vagy tokot, és nem akarjátok a hátlapra ragasztani a fémlapot, akkor úgy is működik a varázslat, ha csak simán beteszitek a tok és a telefon közé a fémet. Ugyan néha meg kell igazítani, mert elmozoghat, és figyelni kell rá, hogy ne karcolja meg a hátlapot, cserébe szabadon áthelyezhető másik készülékre. Nekem ez a teszttelefonoknál kifejezetten jól jön.

Utazás közben stabilan tartotta a telefont még a legmagyarabb utakon is, és a szellőzőrácsban sem mozdult el a tartó, úgyhogy használat során is bizonyított a konstrukció. A hosszúkás kar nagy segítség a nagyobb méretű telefonok megtámasztásában, így jobb stabilitást nyújt, mint a korong alakú megoldások. Tesztalanyunk jelenleg 1.100 forintért, ingyenes szállítással rendelhető, így igazán nem nagy kiadás, ajánlott darab. Ha pedig inkább más típusok jönnek be, itt tudsz válogatni.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték