Logitech X100 bluetooth hangszóró olvasói teszt

Végre kipróbálhattam egy Logitech X100 hangszórót, amiről már olyan sok ember beszél, és amiről annyira megoszlanak a vélemények, hogy teljesen kíváncsivá tett ez a kis kütyü. Megmondom őszintén, először nem fűztem hozzá olyan jó reményeket, hiszen mégis csak egy alacsony árú termékről beszélünk, és mit tudna teljesíteni nekem egy ilyen kis hangszóró? Hát most itt az alkalom, hogy megnézzük mit is tud valójában.

Kicsomagolás

A hangszóró csomagolását,  ami azt illeti nem túlozták el, egy egyszerű dobozban érkezik meg. Leginkább annyira elég, hogy amíg megérkezik a vevőhöz, védve legyen a termék.  Na de sokkal inkább beszéljünk a kinézetéről. Nekem egy narancssárga-kék színvilágú érkezett, de ezen kívül elérhető még további négy különböző szín kombinációban, amik nem egészen a legszokványosabb színek. Ettől függetlenül viszont úgy gondolom, mindenki megtalálhatja a stílusához legjobban illőt.

Anyagát tekintve teljesen elnyerte a tetszésemet, mivel egy gumis borítást kapott, így biztosan nem fog elcsúszkálni sehova. Található rajta egy micro USB bemenet, egy Jack csatlakozó, és a megszokott ki/be kapcsoló és hangerő fel/le gombok, illetve egy bluetooth gomb, amivel csatlakoztatni tudjuk a telefonhoz.

Maga a hangszóró nem nagy, de már fogásra is érzékelhető, hogy elég masszív így nem kell annyira félteni, hogy az első koppanástól darabokra törik.  Külön tetszik rajta, hogy kapott egy kis akasztót, így akár a falra is könnyedén fel lehet akasztani.

Tesztüzem

Rögtön azzal kezdtem a tesztelését, hogy meghallgassam milyen a hangzása. Egy ilyen kis hangszóróhoz képest pozitívan csalódtam. Elég hangos tud lenni ez a kis kütyü, 85 dBA, ez már megfelel egy forgalmas utcának a zajával, amiért az 1,5 W felel. A basszussal sincsen semmi gondom, tényleg felülmúlta az elképzeléseimet, hozza a várt teljesítményt.

Mikrofon sajnos nem került rá, így telefonálásra nem alkalmas. Az akkumulátor teljesítményét tekintve legfeljebb  4-5 óráig bírja, amit közepesre értékelnék hiszen egy kicsit kevésnek tartom ezt az időtartamot, amellett hogy teljesen feltölteni pedig 1-2 órába telik. Mondjuk ha a hangerőt lejjebb veszem, akkor talán tovább is bírja egy kicsivel.

Összegzés

Összegezve nem rossz kütyü a Logitech X100 hangszórója, és egyáltalán nem tekinthető drágának, a bluetooth hangszórók között. Jelenlegi ára a boltokban 10.000 forint körül mozog amihez képest azért szerintem hozza az elvárt teljesítményt. Viszont ha nagyon akarnék, biztosan találnék ilyen árkategóriában egy-két fokkal jobb terméket. Amit hiányolok belőle az a mikrofon (nekem azzal lenne teljes), illetve az akummulátorát egy kicsit gyengének tartom, de ezektől eltekintve ha ennyi pénzt szánnék egy hangszóróra, merem állítani hogy biztosan erre esne a választásom.