Lenovo Lemei szónikus fogkefe teszt – Az igazi fogtündér

Lenovo Lemei

Mostanában a fogápolás terén okos eszközökkel eléggé el lettünk kényeztetve, és most újabb világcég jelentkezett be a Lenovo Lemei fogkefével a vásárlók kegyeiért. Igényes kialakítás, rakás pótfej és hordtok az alapcsomag részeként, applikáció alapú monitorozás, ötféle működési mód, vagyis tényleg mindent tud, amit az éllovasok. 9.800 forintos ára pedig jóval kevesebb, mint a nyugati konkurenseké, és ez is áfa- és vámmentes szállítással érkezik.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

Lenovo Lemei kicsomagolása

A Lenovo az egyik legnagyobb kínai gyártó, aki már jó ideje regnál a piacon. A repertoárja meglehetősen széleskörű, small business szerverektől kezdve a híres Thinkpadeken át, bezárólag a fogkefékig, szinte mindent gyárt, ami elektronika, így nagy várakozásokkal tekintettem a termékre.

Ha van terület, ahol a Xiaomi nem nyűgözött különösebben le, az a fogkefe szegmens, igaz a borotváik sem mindig működnek, ahogy azt már az egyik videónkból megtudhattátok. A csomagolással nem fog megtörténni a trónfosztás, egyszerű, de nem rossz minőségű téglatestet nyithatnak majd ki a szerencsések.

Nekem az egyik gügyüm, hogy legyen hordtok a szerkezethez – amibe belefér a töltő is -, ezt megkapjuk a Lenovo Lemei mellé, ahogy négy darab fejet is, ez már szinte a bőség zavara. Az angol és kínai nyelvű leírás sem maradhatott ki, sőt egy külön kis papíros magyarázza el a telefonos csatlakozást.

Elárulok egy nagy titkot, ha van terület, ahol mondjuk egy Philips vagy egy Oral-B és egy “akármi” között nincs jelentős különbség, az pont az elektromos – azon belül is a szónikus – fogkefék piaca. Éppen ezért az általános minőség és az ár a két legfontosabb paraméter, és mindkettőben eléggé jól áll a Lenovo Lemei.

A műanyagok Xiaomi minőségűek, bár nem az a kellemes gumírozott fajta, így a fogkefe inkább szép, a tapogatása nem annyira kényeztet el minket. Viszont jól összerakták és súlya is van, mindkettő jelentős lépés a fogyasztó meggyőzése felé. A fejmozgató mechanika fém, én csak ilyet vennék, vagy egy nagyon olcsó műanyagot, mint a Seago SG507, de az előbbi megoldás biztosan időtállóbb.

A kezelés nagyon egyszerű, a sötét-rózsaszín felületen egy gombot nyomkodhatunk, ez lépked az öt különböző működési mód között, alatta pedig a töltöttség jelzőt követhetjük nyomon. Hosszabb nyomásra megjegyzi választásunkat, legközelebb innen folytatja működését. A gomb egyáltalán nem lötyög, szépen összedolgozták a környező anyagokkal. A drágább termékek parasztvakító indukciós töltőjét nem kapta meg, az alsó részen elhelyezkedő adapter kábellel dughatjuk rá bármilyen USB-s töltőre.

Lenovo Lemei tesztje

A Lenovo Lemei egy szónikus fogkefe, ami azt jelenti, hogy percenként 30.000-et rezegve sokkal hatékonyabban távolítja el a lepedéket és a baktériumokat fogainkról, mint a hagyományos fogkefék. Érzetre olyan, mintha a fogorvostól jönnénk ki, nagyon sima és alapos, ezt a nyelvünkkel körbetapintva érzékelhetjük. Ráadásul arra is figyel, hogy a fogápolást egyenletesen végezzük el, amelyhez egy alkalmazást is mellékeltek.

Az AiBursh nevű alkalmazást a QR kód beolvasásával tölthetjük le, egyben csatlakozhatunk az AiCare nevű eszközhöz – így jelenik meg a Lenovo Lemei a BT listán -, majd vehetjük használatba fogkefénket. Én ezt direkt nem tettem meg, mert arra voltam kíváncsi, hogy csatlakozás előtt is gyűjti-e az adatokat az eszköz. Jelentem igen, ennek pont így kell működnie.

Tehát nem feltétel a program használata, inkább kellemes jópofaság, de persze kár lenne kihagyni, hiszen az eddigi legjobb app, amit szónikus fogkeféknél láttam. Egyrészt veri a Xiaomi termékek sajátjait, teljes mértékben angol, és nem traktál mindenféle marhasággal. Helyette okosan gyűjtögeti az adatainkat, fogmosások számát, hosszát, lefedettségét, ezeket pontozza és el is menti, így bármikor visszanézhetőek.

A különböző működési módokat én nem tartottam eddig nagyon fontosnak, pedig itt is van ötféle: normál, fehérítés, felfrissítés, érzékeny fogakhoz való és foggyökér ápoló. Ami sokkal fontosabb, hogy van egy személyre szabható mód is, ami az ínyünk vérzékenységét és fogaink elszíneződését is figyelembe veszi, illetve lefuttat egy ajánlót, ami alapján a jelenlegi szájhigiéniás állapotunkhoz igazítja a dolgokat, és ez szerintem hasznos tulajdonság.

Természetesen a kiegészítő adatokat is megjeleníti a program, mint a töltöttség, a fogmosás hossza és az elért pontjaink, sőt, fogápoláshoz kapcsolódó cikkeket is ajánl. A Lenovo Lemei is ismeri a szakaszos működést, 30 másodpercenként egy pillanatra megáll, így figyelmeztet az oldalváltások szükségességére. Én jellemzően a szenzitív módot használtam, itt még nem terheli nagyon ínyünket a Dupontból készült sörte, viszont már kellő alapossággal tisztít.

Az üzemidő elég hosszú, nekem 12 fogmosás után 64%-ot mutatott az applikáció töltöttség jelzője, vagyis egy mosás durván 3%-ot apaszt le. Ez napi 3 fogmosással 10 napot jelent, a standby ideje pedig durván 100 nap a Lenovo Lemei esetében. Ez a 2.000 mAh kapacitású akkumulátor esetében teljesen hihető adat. Mint minden elektromos fogkefe, ez is vízálló, hiszen IPX7 védelemmel látták el.

A 4 db kefe pontosan 1 évnyi tartalékot jelent, de az applikáció is figyelmeztet, ha csere érett lesz a sörte, amire az ajánlás általánosan 3 hónap.

Összegzés

Azt hiszem a Lenovo Lemei a legjobb szónikus fogkefe, amit eddig teszteltem. Fölösleges csicsáktól mentes, letisztult dizájn, az app teljesen angol és nagyon átlátható, pedig ezzel volt a legtöbb gondom a Xiaomi Soocas és Oclean kapcsán is. A személyre szabható működési mód pedig kifejezetten jól használhatóvá teszi az eszközt.

Egyetlen hiányosságot találtam, hogy gyári fej nem kapható még hozzá, de ahogy nézem, a mozgatómechanika szabvány, így más típusok sörtéi gond nélkül rámennek. Engem meggyőzött, öt csillag, 9.800 forintért nincs jobb, de ha te esetleg kételkednél ebben, itt kutakodhatsz másik típusok után.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány