Leadzm bluetooth hangszóró olvasói teszt

Leadzm

Olvasónk, István írása

Üdv. mindenkinek! Egy bluetooth hangszórót szeretnék nektek bemutatni, mégpedig egy Leadzm márkájú változatot. Rendelésem oka az, hogy ezen oldalon láttam az Enusic prototípus tesztjét és mivel már terveztem venni amúgy is egy ilyesmi hangszórót, a látottak és hallottak alapján nem volt kérdés hogy ezt akarom.  Mivel Enusic változatot nem igazán találtam, az oldal üzemeltetői javasolták hogy próbáljam ki ezt a Leadzm márkájút, mert úgy értesültek hogy ez teljesen ugyanaz csak más márkanéven lett legyártva.

Na akkor nem is szaporítom a szót, jöjjön hát a teszt !

Kicsomagolás:

Kellemes nem gagyi, elegáns csomagolásban érkezett. A fekete dobozt kibontva a két szivacsot levéve már láthatjuk is ezt a remek kinézetű hangszórót és a használati utasítást illetve a töltő és az aux kábelt tartalmazó kis dobozkát.

 

A hangszórónak nagyon minőségi az anyaga és nagyon masszív. Igazi prémium borítás szerintem. A rács valamilyen kemény szövetféleség a többi borítás pedig valamilyen gumis, műanyag keverék. Nagyon jó a tapintása nem csúszik ki az ember kezéből. Elvileg valahogy le lehet venni a rácsot és akár ki is lehet cserélni más színűre, de annyira masszív az egész hogy nekem nem sikerült levennem sehogy, kárt meg nem szeretnék okozni benne mert nagyon megszerettem ezt a kütyüt.

A külső váz IPX4 vízzel szembeni védelmet kapott, ami azt jelenti hogy fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett).

Felül található az érintőpanel mellyel csúsztatásos érintéssel válthatunk a számok között. Itt láthatjuk, éppen milyen módban van a készülék (kültéri és beltéri módok között válthatunk az oldalán található MODE gombbal) . A közepén egy kis karika van, ami alapból kék, ha merülőben van a készülék akkor lilán villog, töltéskor piros, feltöltött állapotban pedig zöldre vált.

Az érintőpanel alatt található a hangerő szabályzó mely tekerésével állíthatjuk fel, le a hangerőt. Van egy kis holtjátéka, de szerintem szándékosan csinálták ilyenre, hogy ha mondjuk ide, oda rakjuk vagy a kezünkben cipeljük nehogy egy kis mozdulattal full hangerőre toljuk vagy éppen fordítva.

A MODE gomb alatt található az NFC, felette a mikrofon és a bekapcsoló gomb.

A mikrofon segítségével kihangosítva telefonálni is tudunk, nagyon jó minőségben tudtam vele beszélni és állítólag jól értették minden szavam. iPhone csengőhanggal szólal meg bejövő híváskor. A bekapcsoló gomb hosszan nyomásával be és ki tudjuk kapcsolni a hangszórót, rövid nyomásával pedig fel tudjuk venni a bejövő hívást majd letehetjük és szüneteltetni tudjuk a zenét (Pause).

Másik oldalán egy védőburkolat alatt található az AUX bement illetve a töltő csatlakozó.

Alul pedig a mélynyomó membrán látható, ami nagyon szépen mutat és hullámzik amikor épp egy nagyobb basszus érkezik.

 

Tesztüzem:

Bekapcsoláskor egy rövidke gitárszólót hallhatunk, ugyanezt halljuk kikapcsoláskor is. Sajnos a hangereje nem állítható, pedig nem valami halkan szólal meg.  De engem nem különösebben zavar mert annyira szépen szól. Már ekkor tudtam hogy ez brutál jó lesz.

Bekapcsolás után villog a kis kék karika amíg össze nem párosodtak bluetooth-on (akár NFC segítségével) a telefonnal vagy más készülékkel. Párosítás után egy pillanat alatt kapcsolódnak egymáshoz. Ezt pedig egy kis pittyenéssel jelzi.

Mivel már előtte hallottam több youtube-os teszten a hangját, igaz azok Enusic verziók voltak, illetve már bekapcsoláskor meghallottam a gitárszólót már tudtam hogy baj nem lehet.

De még így is sikerült meglepődnöm, mert élőben még brutálabb a hangerő. Nagyon tiszta és rendkívül mély. Mintha egy HIFI-t hallgatnék. Azt hittem kicsit doboz hangja lesz majd de semmi ilyet nem tapasztaltam. Erős mély, tiszta hangja van. Élmény vele zenét hallgatni. Nagyon jó hogy az ember bárhol remek minőségben hallgathat vele zenét.

A hatótáv 10 méter ami egész jónak mondható, nem volt szakadás miközben a zsebemben levő telefonnal fel, alá mászkáltam közbe.

Ami még nagyon praktikus, hogy ha nem kap bluetooth jelet 10 perc után magától kikapcsol egy kis gitárszólóval jelezve ezt.

Elvileg 8 órát bír az aksi. Ezt még nem sikerült pontosan letesztelnem, de igaznak tűnik a dolog. Olyan 2,5 óra alatt kb. fel is tölthető.

Nekem nincs sok összehasonlítási alapom, minőségi darabokból csak a JBL GO-val volt dolgom ami szintén jól szól a méretéhez képest de persze ez simán lesöpri, árban és tudásban is.

A youtube-on van egy teszt amin egy hasonló méretű JBL hengerrel van összehasonlítva, ott is egyértelmű hogy sokkal jobban, szebben szól. Pontosabban egy Enusic-kal van összehasonlítva.

 

Összegzés:

Csakis ajánlani tudom mindenkinek. Ennyi pénzért nagyon, nagyon megéri. Simán lenyomja a többszörösébe kerülő nagy márkákat. Tehát rendeljétek bátran a Leadzm verziót is !

Magyarországi webáruházakban 30.000 ft-ért árulják de Kínából 12.000 ft-ért sikerült megrendelnem ingyenes postával.

Készítettem én is egy rövid bemutató videót a készülékről amit lentebb tekinthettek meg.

Remélem elég részletes voltam és nem hagytam ki semmit.

Kellemes zenehallgatást mindenkinek !