Lansung A39 fogkefe teszt – Nem egy híján Samsung

Lansung A39

A Lansung A39 fogkefe az olcsó elektromos fogápolási eszközök piacára szeretne betörni minimálisra szabott dizájnjával, egyszerű kezelhetőségével és alacsony, 3.800 forintos árával. Legnagyobb vetélytársa a Seago, ami szintén hasonló elvek alapján skicceli fel termékeit, lássuk, melyiket érdemes hazavinni.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Lansung A39 kicsomagolása

A fogkefe teszteket valamiért annak idején én nyertem meg, így nagyjából az ilyen jellegű kínai termékek felével hadakoztam már, de mindenkit biztosíthatok, nem a Lansung lesz az, amelynek a használatán órákig fogunk agyalni.

A kinézete tipikus kínai óvodás mese, egy héliumtól felpuffadt fejű, hódjelmezbe öltözött kisfiú menekül egy kosarazó kis oroszlán ruhát viselő lány elől, vagy valami ilyesmi. A grafika köszönőviszonyban sem áll azzal, amit megfelelő kinézet alatt szoktunk emlegetni, például a képen lévő gyerekeknek nincs foga, csak a plüss állatoknak. Ettől nem jött meg a kedvem a fogmosáshoz, és miután kinyitottam a csomagolást, ez csak tovább lankadt.

A tipográfia egyértelműen a Samsungot utánozza, kár hogy a dél-koreai cégóriás nem gyárt ilyen termékeket. Belül a „puttóműanyag” mindenféle változatával találkozhatunk, de különösen az elemeket tartó keret rettenetes. A leírás kínai, tehát a teszt helyenként a Tippmix-re fog hasonlítani, ugyanis a kínai tudásom nem terjed túl a „Ni hao Ma? Wo hen hao.” szinten.

 

Ami a kiegészítőket illeti, a fűzöld fogkefe mellé jár 3 db, vákuumcsomagolásba elrejtett fej, védő műanyaggal és egy töltő, ami ránézésre indukciós, legalábbis bele kell állítanunk a Lansung A39-et ahhoz, hogy az feltöltsön. Fogásra és kinézetre is rettenetes az A39, a bulihajó jobban néz ki a Petőfi híd alatt, pedig az van vagy 40 éves. Nagy művészet kell ahhoz, hogy már a gyári képeken is olyan szép legyen, mint egy lóharapás, és ezt az életben sem sikerült felülmúlnia.

 

A Lansung A39 tesztje

A mozgatófej műanyag, ami nem lepett meg egy ilyen olcsó fogkefe esetében. A sörtét balra fordítva tudjuk fixálni, míg a szellemírtótakony sárga gombbal tudjuk beindítani a készüléket. Érdekes, hogy ha röviden nyomjuk, akkor egyet rezzen, de nyomva is tarthatjuk, akkor folyamatosan riszálja a fejet. Ez pont ugyanaz a funkció, mint ha erősebben nyomjuk meg, ekkor a szokásos rezgésbe kezd.

 

Nagyjából ennyit tud, egy fokozat, nincsenek csili-vili funkciók, ínykímélő mód, fehérítés, applikáció alapú monitorozás és hasonlók. Nem mondom, hogy ezek feltétlenül szükségesek, de akinek érzékenyebbek a fogai – mint például nekem – az jellemzően szenzitív módra vált, vagy saját magának kalibrál egy megfelelő működési frekvenciát, de ezt itt nem lehet megtenni.

 

Az alsó rész lecsavarható, ahol egy réztekercset találunk, illetve egy 600 mAh-s, Ronda márkájú akkumulátort, ami eléggé találó elnevezés, az összképet nézve. Ezt egyébként pozitívumnak vehetjük, lévén az AA akku cserélhető, ha esetleg ez az orvosi szike precizitásával vetekedő szerkezet el találna romlani, de ugye ezt senki nem feltételezné 3.750 forintért. Az indukciós töltésre szolgáló tekercselés nagyjából úgy néz ki, mint a Vasember 1-ben a páncél működtetéséhez szükséges bullshit nevű reaktor, amit Tony Stark egy lepukkant terrorista barlangban, kohászati eszközökkel állított elő, szóval ez is nagyjából annyira hihető, hogy működni fog, mint a filmbeli áramforrás.

Egy átalakító segítségével bedughatjuk a töltőt a konnektorba, amibe beleállíthatjuk a készüléket. Ilyenkor a fogkefén a bekapcsoló gomb LED-je pirosan világít, ami a státuszáról azért ad vissza némi információt. Három óra után azt leszámítva, hogy melegedett, nem sok minden történt, a fogkefét még mindig nem tudtam használni, durván 5-6 óra a minimum, amíg pumpálni kell bele a delejt. Gondoltam, megmérem egy multiméterrel a feszültséget az akkumulátorban, hogy lássam, mennyivel emelkedett meg 60 perc után, de nem tudtam kiműteni a telepet, tönkre tenni pedig nem akartam a készüléket.

A gyártó nem ad meg üzemidőt sem, szóval fogalmam sincs, hány napig kéne használom rendeltetésszerűen, hogy lemerüljön. Persze mivel az időzítés fogalmát hírből sem ismeri, ezért ha bekapcsoljuk és egy pár órára a szőnyegre tesszük – ott ugyanis nem tud annyira hangoskodni -, akkor azért le lehet meríteni, aztán jöhet a nagy varázslat, az indukciós töltés. Esetleg beledobjuk egy bádogvödörbe, akkor  a csörömpölésével remekül elriasztja a seregélyeket a veteményesből.

 

Ide most felsorolhatnám az összes műszaki paramétert és lózungot, amit minden gyártó elmond, hogy jaj de szónikus – 30.000 rezgés percenként -, meg hú de high-tech, meg nagyon vízálló – IPX7 -, de az igazság az, hogy ez egy szög egyszerűen használható, 1 működési móddal rendelkező elektromos fogkefe. Nem különösebben rossz vele fogat mosni, de nem is jó, nincs benne időzítő, így saccolnunk – vagy magunkban számolva fejben tartanunk – kell a fogmosás idejét, vagyis még az alapfunkciókat sem igazán tudja.

 

Összegzés

A legnagyobb gond az a Lansung A39-cel, hogy a Seago S507 fogkefe gyakorlatilag ugyanennyibe kerül, és az jobb minőségű, 5 fogmosási módot tud, van benne timer, ahhoz is adnak egy csomó fejet, van 1.000 forintért hozzá utazótok, a kinézetétől nem állnak meg a gyerekek a növekedésben, és arról is írtam már tesztet, amit itt olvashattok. Az indukciós töltés – főleg ebben a látványosan költséghatékony kivitelben – pedig nem ér annyit, amennyit a termék más területeken feláldoz. Vegyetek Seago S507-et, nekem is az van, és prímán teszi a dolgát.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték arány