Kínai 8 bites retró játékkonzol teszt – Kötelező vétel

Néha, amikor nagyobb csomagokat rendelek, valami szokatlan dologba ütközök: nem találok tökéletesen új, teljesen egyedi tech kütyüket. Ilyenkor egy picit mindig meginog az én hitem is, de a fenti képen látható a bizonyíték arra, hogy a kínaiak valóban sosem fogynak ki az ötletekből. Számomra ezzel az olcsósággal támasztották fel a gyerekkorom. A 8 bites retró játékkonzol láttán olyan mértékű nosztalgia fogott el, amilyet már rég nem éreztem. Akármilyen gagyi is maga a termék, 7500 forintért kötelező vétel!

Egyszer csak ráakadtam. Nem kerestem semmi konkrétat Banggood-on, csak úgy nézelődtem az elővételes, meg a best-selling ajánlatok között, és a semmiből tűnt elő. Néztem is hülyén pár pillanatig, aztán a képek alapján lefordítottam, hogy mi ez. Ez a gyerekkorom gagyi verziója olcsón. Ennyire biztos talán még nem voltam egyetlen rendelésemben sem. Csak azért imádkoztam, hogy egyben megjöjjön, és működjön is.

Egy tök egyszerű, gyakorlatilag full kínai dobozban érkezett. Kaptam hozzá 2+1 ajándék kazettát, amelyeken többszáz játék volt. A kütyünek belső memóriája nincs, így csak kártyával lehet játszani. Előkerült a dobozból két, szemmel láthatóan nagyon olcsó kontroller, AV kábel, és egy US dugós trafó univerzális átalakítóval (szerencsére a minőségi fajtából).

Csabinak pont volt átalakítója, amivel SCART-on keresztül a tévéjére tudtuk dugni, úgyhogy néhány sör mellett hamar akkora retróparty keletkezett, amilyet nem látott a világ. Természetesen az elsők között került elő a jó, öreg Super Mario, csakúgy, mint személyes kedvencem; a Contra Force. Ez utóbbin nőttem fel, borzasztóan sokat játszottunk vele.

Ahogy bedugtuk, és bekapcsoltuk a gépet, gyermeteg izgalom fogott el. Becsattintottam egy szintén full kínai kazettát, amin csak a számok jelzik a játékok számát, aztán vártuk a csodát. Egy pillanat alatt elő is került egy jókora lista, elsőnek a 400 játékkal ellátott kazi került be.

Hamar rájöttünk sajnos, hogy van játék, ami nem működik (de van ismétlődés a kazettákon, egy másikon lehet, hogy fog!), illetve a kontrolleren nincs olyan gomb, amivel vissza lehet lépni a játékok főmenüjébe, és elölről kezdeni az egészet. Nekünk anno volt, nem tudom, hogy ez mennyire általános jelenség. Kissé bosszantó volt, hogy ilyenkor mindig reset, kikeresni a listából a játékot, és úgy lehet csak elölről kezdeni, de alig érdekelt, amikor megláttam a Contra Force feliratot.

Gyorsan felhomályosítottam a srácokat, hogy mi a lényeg, hogyan lehet jobb fegyvereket szerezni, mire kell figyelni, aztán 2 játékos coopban nyomattuk egészen a harmadik pályáig, ahol én is elvéreztem. Pedig itt 8 életünk volt, nem is csak 3, mint anno.

Amit tökéletesen visszaadott a gép, az az érzés, és ezt is vártam tőle. Ugyanúgy futottak rajta a játékok, mint régen. A különbség most annyi volt, hogy nem kérdeztem meg szüleimet, hogy játszhatok-e, illetve arról sem, hogy piálhatunk-e kockulás közben.

Konklúzsön

A gép külsőre amúgy tök béna. Tele van kínai feliratokkal, nagyon olcsó műanyagból rakták össze, a kontrollerek is az igazán olcsóak közül kerültek ki, de annyira király volt tolni a többi játékot, hogy nyugodt szívvel minősíthetem hibátlan élménynek és bárkinek merem ajánlani. Ha csak egyetlen dolog van a hónapban, amit Kínából rendelsz, akkor az ez legyen. Haverok, pár sör, és 7500 forintért olyan szórakozást kaptok, hogy netovább!

Itt vettem >>