Kínai himalájai sólámpa teszt – A hangulatvilágítás tetőfoka

A legkülönfélébb, legváltozatosabb dolgokat rendeltem már meg Kínából, ezen lista legújabb eleme egy himalájai sólámpa, jobban mondva egy sókehely lámpa. Az egészségünkre való jótékony hatásán felül melegséget árasztó, kellemes fénye miatt is szeretjük ezeket a termékeket, én pedig most egy kevésbé kommersz változatot fogok bemutatni nektek.

Az mondják az okosok, hogy a levegőben lévő pozitív ionoktól érezzük magunkat testileg és lelkileg is meggyötörtnek, a természet pedig negatív ionokat állít elő, amik egyensúlyban tartják az arányokat. Ezek a negatív ionok az erdőkben, patakok környékén, hegyek vidékein, egyszóval az anyatermészetben vannak túltengésben, állítólag ezek hatására érezzük magunkat felfrissültnek egy kis kirándulás, természetlátogatás után.

A sólámpáknak megvan az a pozitív hatása, hogy olyan mennyiségű negatív töltésű iont bocsátanak ki, amennyi 2000 méteres magasságban, a hegyi levegőben található. Hogy ezt elhisszük, vagy sem, az más kérdés. Én ugyan nem vagyok túlzottan spirituális személyiség, de szeretem az ilyen hangulatteremtő dizájnelemeket a lakásban, ezért vettem meg a terméket, nem pedig antiallergén vagy bőrbetegségeket gyógyító hatása miatt.

A Himalája magasaiból származó kövek a tengervízhez, illetve sós levegőhöz hasonlóan bőrbarát, sőt, bőrbetegségeket enyhítő/gyógyító hatással is rendelkeznek, szerencsére semmi ilyesmire nincs egyelőre szükségem. Hangulatvilágításnak viszont elsőosztályú, ha valaki szereti a meleg, bensőséges fényeket.

Az egyes darabkák ugyan kissé összezúzódtak szállítás közben, szerencsére nem törtek ripityára. A tégely enyhén lejt a közepe felé, mozsár alakja van, a középpontjában pedig egy fém ráccsal védett, dimmelhető, azaz fényerőszabályozási lehetőséggel ellátott izzó van. A szabályozó egy tekerhető potméter igazából a tápkábelen, ami ugyan USA szabványú, kaptam hozzá EU átalakítót. Bár a webshopban csak 110 voltosnak írják a terméket, kis utánajárás után kiderítettem, hogy ez nem igaz az elektronikára (kapcsolóra), csak az izzóra. Azt pedig tényleg ki kellett cserélnem.

 

A fényerőszabályozás skálája tökéletes, megfelelően nagy fénye van a legalacsonyabb “fokozaton” is, feljebb tekerve pedig igen finoman, de észrevehetően nő a fény mennyisége. Én mindig minimumon járatom, így kifejezetten kellemes, meleg fényeket bocsát ki, és remélhetőleg közben a levegőt is megtölti negatív ionokkal. Akit érdekel, alább megtalálja a linken.