Kcasa nyakmasszírozó olvasói teszt

Olvasónk, Ádám írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

A mai világ gyakori problémája a számítógép előtt végzett munkából eredő nyaki és hátfájások. Előbbire ígér megoldást a KCASA nyakmasszírozó, amely a márka többcsatornás fizikoterápiás eszköze. A leírás szerint a 6.000 forint körüli árért kínált gép a kínai orvoslás tudományát felhasználva, a nyakcsigolyák közötti energia- és véráramlást segítve csökkenti a nyaki izmokban felgyülemlett feszültséget.

A Kcasa nyakmasszírozó kicsomagolása

Közepes méretű, igényesen megtervezett dobozban érkezett a termék, további pozitívum, hogy a csomagoláson csak angol nyelvű szöveg található, az is egészen elfogadható angolsággal. Helyesírása megfelelő, néhol a fordítás tűnik kicsit google translate-nek. Érdekesség, hogy a dobozon a KCASA márkának már se híre se hamva, furcsa, hogy a gyártó nem tűnteti fel a saját védjegyeit.

A dobozt kibontva találunk egy angol nyelvű útmutatót, a készülék nyakra helyezhető részét, két gél masszírozó párnácskát és a hozzá tartozó vezetéket. Habár rendeléskor azt írják, hogy a működtetéshez szükséges két db AAA-s elem nem tartozék, meglepetésemre ez mégis a csomagban volt.

A Kcasa nyakmasszírozó tesztje

Először csak a párnácska nélküli, nyaki részt próbáltam ki. A leírása is elég egyértelmű az eszköznek, de aki otthonosan mozog a hasonló elektromos kütyük területén, az az útmutató nélkül is hamar ki tud igazodni a gombokon. Bekapcsolás után egy külön ON kapcsolóval lehet indítani a masszázst, a mellette lévő MODE gombbal pedig az előre beprogramozott hatféle mód közül tudunk választani, amik mind intenzitásban, mind rezgéstípusban eltérnek.


A másik oldalon tudjuk a LOW és HIGH gombokkal a kezelés intenzitását állítani. A masszírozónak a nyakat oldalról körbefogó része rugalmas, így keskeny- és vastagnyakú embereknek is egyaránt kényelmes lesz, mivel a hatást kifejtő két mágneses korong a nyak háti részén van. Első használatkor elég kellemetlen, szúró érzést keltett, mintha ezer tűvel bökdösnének, és ez másodjára sem sokat javult. Aztán elolvasva újra a leírást láttam, hogy ajánlatos kissé bevizezni a nyakat, illetve szorosan rátenni a nyakmasszírozót. Így már kellemes, de elég erős bizsergető érzést kaptam, körülbelül mintha az ember a mobilját rezgő módban odaszorítaná.


Következőnek a géles párnácskák beüzemelését terveztem, csakhogy a leírás ezt elfelejti megemlíteni, így internetes képek alapján próbáltam tájékozódni, szerencsére elég egyértelmű a dolog. A normál jack dugónál kisebb, de ahhoz hasonló dugóval csatlakoztattam a párnácskákat a nyaki részhez, majd eltávolítottam róluk a védőfóliát. Alatta eléggé nyúlós, fura állagú gélt kaptam, viszont így többszöri használat után is jól funkcionálnak, a bőrön sem marad nyoma felhelyezés után, így ezen hamar túl tudtam tenni magam.

A lapockákra felhelyezve őket kellemes, bár elég gyenge bizsergető hatást éreztem, először az egyik párnácska nem is működött, csak a dugót újra megigazítva. A csatlakozót újra megnézve úgy láttam, mintha a csatlakozót eggyel kisebbre gyártották volna, mint amilyenre eredetileg akarták, mert elég bizonytalanul csatlakozik a nyaki részhez, és könnyen kilazul.


Így együttes használatban viszont már a nyaki rész sem volt túl erős, kellemesen oszlott meg a két AAA-s elem kifejtette erő a nyakam és lapockám között. Az ajánlott 15 perces használati időben nem egyenletes a kifejtett masszírozó hatás, néha csökken, néha növekszik az intenzitása előre programozott időzítés szerint, de alapvetően egy kellemes, ellazító érzést kapunk. Én jobban örültem volna, ha külön tudom a nyaki részt és külön a párnácskák erősségét állítani, mert előbbit mindig kicsit túl erősnek, utóbbiakat túl gyengének éreztem.

Összegzés

Habár a leírás és az összeszerelési minőség hagy némi kívánnivalót maga után, néhány használat után ezek már nem okoznak problémát. Úgy gondolom, hogy aki nem a krónikus nyakfájása elmúlását várja a terméktől, hanem akinél napi 1-2x beindítva a nyak körüli izmok ellazulása és a vérkeringés serkentése a cél, az nem fog csalódni a termékben, a 6.000 forintos árat teljesen reálisnak tartom.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány