Jimmy JV83 és Alfawise A9 – Új cuccok a Gearbesten

Jimmy JV83

Ezen a héten is új cuccokat virít a Gearbest, ezek közül a két legérdekesebb a Xiaomi Jimmy JV83 vezetéknélküli porszívó és az Alfawise A9 4K TV box. Jimmy élt, él és élni fog, de hogy mi újat tud mutatni, arra kíváncsi vagyok, az Alfawise TV box pedig leginkább ára miatt figyelemre méltó, hiszen a 9.000 forintot sem éri el.

Jimmy JV83 vezetéknélküli porszívó

A Jimmy JV51 és a JV71 is járt már nálunk, és a lehető legtöbb módon teszteltük is őket. A JV83 különlegességei közé tartozik a négylépcsős HEPA szűrőrendszer, ami nem csak allergiásoknak lehet hasznára, megelőzésként is fontos a lehető legtöbb microrészecske kiszűrése a levegőből. A hatékony takarításban szerencsére a cserélhető fejek is a segítségetekre lesznek, ilyen például a kis kefe és a levehető cső, így pikk-pakk kézi masinává változtathatjátok a porszívót, amivel elsősorban a kocsit, kanapét és matracot takaríthatjátok át. Magas helyek eléréséhez pedig a visszafelé is hajlítható fej a tuti, így a polcok tetejének eléréséhez sem kell székre másznotok.

Jimmy JV83

Szívóteljesítményben és időben is übereli az előző verziókat. 135 W biztosítja, hogy ne maradjon porcica a sarokban, és akár 60 percet is kibír egy töltéssel, ami bőven elegendő akár egy családi ház kitakarításához is. Árát tekintve a JV71-gyel van egy kategóriában, 77.000 forintba kerül, bár lehet, hogy ez a későbbiekben emelkedik, mivel ez egy bevezető villámakció. Szállításnál válasszátok az EU Priority Line-t, így további költségekkel sem kell számolnotok.

Alfawise A9 TV box

Az okostelevíziók mellett egyre népszerűbbek a TV boxok, amikkel percek alatt “ápgrédelhetitek” a már meglévő “buta” készüléketeket. Egyik legnagyobb előnye az áruk, hiszen már 9.000 forintért is vehettek jó minőségű boxot, míg egy okos TV ára 100.000 forint fölött kezdődik. Továbbá a másik érv, ami mellettük szól, hogy hardverük gyorsabb, az appoknak köszönhetően pedig teljes mértékben testreszabható a felület. Amennyiben a médialejátszó mégis elévül vagy túlzottan lassú lesz az évek folyamán, akkor minimális befektetéssel ismételten egy új és friss rendszert kaphattok.

Az Alfawise A9 jó választás lehet, hiszen 4K képes, és mivel Android 8.1 fut rajta, ezért a Play áruházon keresztül letölthetitek a kedvenc applikációitokat is. DDR3-as 2GB RAM és a 16 GB ROM (ami 64 GB-ig bővíthető microSD kártyával) felel a gyors működésért és a tárhelyért, ami kevesebb, mint amit például az A5X Max tud, de cserébe az Alfawise olcsóbb. 8.600 forintba kerül, ami áfahatár alatt van, ezért ezen sem kell aggódnotok.

Ha szeretnétek a Jimmyn kívül további porszívókat is megnézni, akkor nézzetek körül itt, aki pedig még nem érzi magát expertnek a TV boxokból, annak ajánlom a tesztjeinket, ahol használat közben is láthatjátok őket.