HomTom HT16 előrendelés – 50 dolláros okostelefon

A 3 különböző színben elérhető HomTom HT16 50 dolláros árával hódít a belépő kategóriában, ám még itt is számos ütőlapja van, így megfontolandó vétel.

Ez már korántsem az első HomTom okostelefon, ami piacra kerül, és megint egy nevetségesen olcsó ajánlattal rukkoltak elő. Nettó 50 dollárért, azaz itthoni áfával, szállítással, minden hülyeséggel együtt is 20.000 forintért megkapható ez az egészen egyedi módon megtervezett készülék.

A legújabb rendszerrel, Android 6.0-val érkezik, melyet 1GB RAM és egy négymagos 1.3GHz-es processzor hajt meg. Tény, hogy a hardver gyengécske, de egyrészt mit vár az ember ennyi pénzért (itthon hátba sem vágnak egy húszasért), másrészt volt szerencsém már ehhez a hardverkombinációhoz, és korántsem olyan rossz, mint ahogyan azt a nagyon menő Android felhasználók el szokták hordani.

A kivehető 3000mAh-s akksi számomra kissé megdöbbentő egy ilyen olcsó telefonban, és lévén, hogy a kínaiak leszoktam már az akksik kapacitásának összehazudásáról, a telefon minden bizonnyal bírni fogja egy csomó ideig szuflával a gyűrődést. A hátlap teljesen egyedi, még sehol nem találkoztam ilyen dizájnnal, és mivel fekete, fehér és lila színben is elérhető, mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot.

Az 5.0″ méretű, HD felbontású kijelző ugyan nem a legszebb, kávamentes tervezésű darab, de ilyenek felett azért szerintem el lehet siklani a 100 dolláros kategória alatt. 2 micro méretű SIM kártyát támogat, de arról nincs információ, hogy ki kell-e majd venni az egyiket, hogy a legfeljebb 64GB-os memóriakártya belemenjen, vagy külön slot van neki. Én az utóbbira tippelek, mivel kivehető az akksi, ergo a hátlapot is levehetőre tervezték, és ilyen esetekben különálló memóriakártya foglalat szokott lenni.

Az előlapi kamera 5MP-es, míg a hátlapi egy 8MP-es, meg nem nevezett Sony szenzoros alkotás, kíváncsi lennék, milyen képeket lő. A készülék természetesen támogatja az érintéses ébresztést, és a képernyőgesztusokat, tehát kikapcsolt képernyő mellett ébreszthető például dupla koppintással, vagy húzással, illetve különféle betűket rajzolva a kijelzőre rögtön a kamera, zenelejátszó, vagy éppen a böngésző indítható külön feloldás nélkül.

Nekem elég korrekt cuccnak tűnik, és mivel az utóbbi évek tapasztalata szerint nem nagyon van már olyan márkás kínai telefon, ami kifejezetten rossz, megbánós vétel lenne, simán meg merném vásárolni ezt is. Most mondjuk 2 telefonteszt vár még publikálásra, meg 3 másik telefon van úton. De mindenről időben fogtok tájékozódni a fészbúk oldalon!

Itt megvásárolható.