Ganzo G7501 olvasói teszt

G7501

Olvasónk, Csaba írása

A méltán híres Ganzo G7503 CF model osztatlan sikert aratott. Olyan tulajdonságai, mint a szénszál borítású markolat panel vagy a titániummal bevont, csillogás mentes penge, egyes purista mentalitású késbarátokban visszatetszést kelthetnek. Probléma egy szál se! Mintha nekik találták volna ki a gyártó G7501-es sorozatát.

A markolat és a penge kialakítása ugyanolyan ergonomikus és megnyerő, mint a 7503-nál. Kékített csavarok és nyitó pöcök dobják fel a látványt. A vágófelület kőmosott színezetlen, nem szürke festett.
A paraméterek is ugyanazok:

Penge anyag: 440C rozsdamentes acél
Markolat anyag: G10
Teljes hossz: 21cm
Penge hossz: 9cm
Penge szélesség: 3cm

A G7501-es három színben kapható: narancs, oliva zöld és fekete, G10 markolat panelekkel. A megjelenésben további apró különbség, hogy három fluoreszkáló bemarás van a markolat felső harmadában, ami segít gyorsabban megtalálni például egy sötét sátorban a bicskát.

További jó hír, hogy minhárom darab majdnem egy ezressel olcsóbb – 18,73 USD a Geabesten és áfa sem terheli -, ami a jelenlegi dollár árfolyamok mellett szintén best buy-já avatja a testvéreket. Szerintem érdemes lehet lecsapni a maradék 4-5 darabra.