Gamer mini PC-vel rukkolt elő a Chuwi

Chuwi

A táblagépeket gyártó Chuwi vezetősége a napokban jelentette be, hogy a Hi Game névre keresztelt mini PC-vel szeretnének betörni a gamer piacra. Az előállításhoz szükséges pénzt pedig az áprilisban indult közösségi finanszírozási kampányból szeretnék előteremteni.

Chuwi szó biztosan ismerősen cseng az olvasóink számára, hiszen nálunk is járt már több eszközük. Legutóbb a SurBook mini tabletet teszteltük, amiről készült kritikánkat itt találjátok. A legújabb termékük viszont az egyre népszerűbb gamer piacon próbálja megvetni a lábát. 

A mérnökök célja kétségtelenül a kompromisszum nélküli játékélmény megteremtése volt, egy kompakt gépben. A masina belsejében 8. generációs Intel Core i5-8305G processzor dübörög, ami mellett 4 GB VRAM-mal ellátott AMD Radeon RX Vega M GPU dolgozik. Továbbá 8 GB DDR4 RAM-mal és 128 GB M.2 SSD-vel felszerelve érkezik a készülék.

A specifikáció mellett a méretre sem panaszkodhatunk, hiszen mindösszesen 173*158*73 milliméteres házba sikerült ezeket az alkatrészeket belezsúfolni. Portokban nem fogunk hiányt szenvedni, mivel öt darab USB 3.0, két HDMI 2.0 és egy Thunderbolt 3-as csatlakozó várja a gamerek perifériáit. A Chuwi Hi Game mini PC teljesítménye elegendő hat monitor egyidejű használatához, és a Windows Mixed Reality headsetekkel is megbirkózik, valamint dual band WiFi és Bluetooth 4.2 támogatással is rendelkezik. 

A BitCoin bányászat miatt kifejezetten a drágák lettek videokártyák, azonban ha megfelelő árszinten debütál a Chuwi, akkor remek alternatívája lehet a költséges gamer számítógépeknek. A várható piaci árról sajnos egyelőre nincs hivatalos információ.