Fűthető mellény teszt – Hidegben kötelező

Mióta elkezdtünk elektromos egykerekűzni Marcival, egyre több új típusú kütyüre lett igényünk. Ilyen a fűthető mellény is, ami a téli krúzolásokat teszi jóval komfortosabbá, de kiváló társ hidegben túrázás és sportolás mellé is.

Az extra a hagyományos mellényekhez képest, hogy USB-ről táplálható fűtőszálak találhatóak a belsejében, így melegíti a testünket a hidegben. A zsebében található USB kábelre kell rádugnunk a power bankünket, a fűtés intenzitását pedig az elején található LED-es gombbal tudjuk beállítani.

25, 35 és 45 °C-ot képes tartani, és hosszú használat közben automatikusan lejjebb veszi a hőfokot, hogy ne melegedjen túl a fűtőszál. Méretét tekintve természetesen nem a hazai megszokás alapján érdemes rendelni, hanem minimum egy, inkább két számmal nagyobbat érdemes kérni. Nekem az L-es még éppen jó, de kellett volna az XL, itthon M-es ruhákat szoktam venni.

Fogyasztása kedvező: 1,35 ampert vesz fel, amikor fűt, és fél óra alatt 3,33 Wh energiát fogyaszt maximum fokozaton. Tehát egy átlagos 10.000 mAh-s power bankről kb. 10 óráig tudja tartani a 45 fokot, ami bőven elég egy egész napos túrához is.

Két gond van a tesztelt mellénnyel:

  1. Borzasztó az anyagminősége: úgy érzed, hogy egy darab műanyagba vagy csomagolva, és véleményem szerint annyira nem is szép. Viszont mosógépben mosható, így a tisztítása legalább nem nehézkes.
  2. Csak a nyaknál és a hát közepén van fűtőszál, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezeken a pontokon jó meleg, máshol viszont fázunk, tehát nem jó a hőelosztása. Igazán hidegben aláöltözőként érdemes használni, önmagában már kevés lesz.

A fentiek miatt ezt a konkrét típust nem tudom ajánlani, főleg, hogy közel 9.000 forintba kerül. Viszont az egykerekűs srácoktól tudjuk, hogy létezik kifejezetten jó változat is, ez itt. Ennek jó az anyagminősége, sokkal jobban néz ki, és több helyen fűt. Ezen kívül még számos változata létezik, a teljes kínálatot itt tudjátok csekkolni.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték