Fogkrém adagoló olvasói teszt

Olvasónk, István írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

 

Sziasztok! Most egy fogkrém adagolót szeretnék bemutatni nektek. A terméket én már több mint egy éve használom nagy megelégedéssel, ezért gondoltam, hogy másnak is hasznára lehet, így most leírom nektek a tapasztalataimat. Az adagolóhoz jár egy fogkefetartó is, mely szintén nagyon praktikus dolog. Akkor hát jöjjön a teszt!

 

A fogkrém adagoló kicsomagolása

Mivel már több mint egy éve rendeltem a terméket, a doboza már nincs meg, így csak az emlékeimre tudok hagyatkozni. A csomagolásuk nem volt túlbonyolítva, egy egyszerű papírdobozban érkeztek, mely az adagoló illetve a fogkefetartó képeit tartalmazta. A doboz tartalmaz még egy-egy téglalap alakú kétoldalú ragasztót, mely segítségével rögzíthetjük őket a csempére.

Anyaghasználatról sem lehet sokat elmondani, színtiszta műanyagból készült mindkettő, az adagoló tartalmaz egy kis szilikont, mely a fogrém adagolásában lesz a segítségünkre. Az adagolón látható még egy Touch Me felirat és egy kis króm utánzat a nyílás körül.

 

A fogkrém adagoló tesztje

Az adagoló beüzemelése nem túl bonyolult. Első lépésben ki kell választanunk, hogy hová szeretnénk rögzíteni, hogy minél kényelmesebben tudjuk használni. A mellékelt kétoldalú ragasztók egyik feléről húzzuk le a védőfóliát, és ragasszuk fel a termék hátoldalán levő üres részre, majd ezután húzzuk le a másik feléről is a fóliát, és tapasszuk fel a kiválasztott helyre.

A fogkrémet felülről kell beletenni az adagolóba, majd kicsit nyomjuk meg a tubus végét, hogy a szilikon gyűrű feltöltődjön fogkrémmel. Alul található egy kis ravasz szerű kallantyú, melyet ha megnyomunk a fogkefénkkel, akkor a szilikon gyűrű enged nekünk egy kis fogkrémet. Szerintem elegendő annyi mennyiség, melyet egy nyomásra kiad, de aki több fogrémmel szeret fogat mosni, az akár többször is megnyomhatja.

Én több fogrémmel is teszteltem már a készüléket. Az adagoló gördülékeny használata függ a fogkrém állagától és hogy mennyire hajlamos a beszáradásra. A képeken látható Vademecum például könnyen beszárad, ezért azt nem ajánlanám. Eddig nekem az Amodent+ vált be legjobban, pont megfelelő az állaga, az adagoló teljesen ki tudja üríteni a tubust, és száradásra sem hajlamos. De tapasztalataim szerint az összes fogrémmel jól működik, kisebb nagyobb fennakadásokkal.

Beszáradás esetén az előlapot lepattintva a szilikontartó részt egyenesen kihúzva könnyen eltávolíthatjuk, majd elemeire szedhetjük és könnyen kitisztíthatjuk. A beszáradás eddig nekem csak a fentebb említett fogrémnél fordult elő, így ha mást használunk nem lesz ilyen gondunk.

A fogkefetartóról sokat nem lehet elmondani. Első lépésben szintén a ragasztást kell elvégeznünk, majd a fedelét felhajtva egy bordázott részt találunk, melyre könnyedén felakaszthatjuk fogkeféinket. Egyszerre öt darab tárolására van lehetőségünk.

 

Összegzés

Szerintem nagyon praktikus megoldás ez az adagoló és a tartó. Elkerülhetjük a folytonos veszekedést, hogy ki hogyan nyomja ki a fogrémet a tubusból, helyet és időt spórolhatunk a reggeli hajtásban, és a tartó higiéniai funkciója sem mellékes.

Én Ebay-ről rendeltem 900 Ft körüli összegért, ha jól láttam jelenleg is ilyen áron kapható még, de előfordulhat hogy máshol még olcsóbb.