Előrendelhető az “első” 10 magos processzorral ellátott okostelefon

A Vernee sokak számára ismerős lehet, pedig közel sem tekint vissza olyan “hosszú” múltra, mint a Xiaomi. Idén már az ötödik készülékkel rukkoltak elő nekünk, mely az MWC-n lett bemutatva, igaz külön sajtóeseményt nem tudtak tartani. A készülék különlegessége a 10 magos processzor, nevében erre utal az “X” elnevezés is, egyéb specifikációkban sem kell szégyenkeznie.

A készülék unibody alumínium házat kapott, az Apollo családhoz megszólalásig hasonló dizájnnal egyetemben. Az előlapon egy 5.5 inch-es FullHD kijelzőt találunk, 450 nites maximális fényerővel. A hátlapra 13 megapixeles kamera került, mely Sony IMX 258 szenzorra épül és f/2.0 rekesznyílást kapott. Éjszakai fotózáshoz közepesen használható, de segítségére siet a dupla LED-es villanó, ha fényszűkében vagyunk. Itt találjuk az ujjlenyomat-olvasót is, mely 0.1 másodperc alatt képes beolvasni bármilyen szögből az ujjunkat.

Mi a helyzet belül? A processzor a MediaTek Helio X20-as SoC-ja, 10 magot foglal magába (2x Cortex-A72 @ 2.1GHz ~ 2.3 GHz, 4x Cortex-A53 @ 1.85 GHz, 4x Cortex-A53 @ 1.4 GHz). A grafikus feladatokhoz a 16-magos Mali-880 szolgáltatja a kraftot. Ehhez jön még a 4 GB RAM és 64 GB belső memória (bővíthető 128 GB-ig microSD kártyával). Újítás a gyártó részéről, hogy most már a VOS-t, azaz a saját fejlesztésű (VerneeOperationSystem) operációs rendszerüket használják, a stock Android helyett. A készülék Android 6.0 Marshmallow-t használ ennek ellenére, a  frissítés minden bizonnyal érkezni fog hamarosan. Akkumulátorból 3500 mAh kapacitásút sikerült belepréselni, melyet USB-C csatlakozón keresztül tölthetünk fel gyorstöltéssel. Így 30 perc alatt 50%-ra tudjuk felpumpálni a telepet.

Ha azon gondolkodtok, hogy biztos a Vernee is elszaladt az árakkal, és bőven 100.000 forint felett van az ára a készüléknek akkor tévedtek. Előrendelési akcióban a GearBest-en például már 189 dollárért hozzánk vágnak egyet. A Vernee újdonsága korlátozott példányszámban elérhető, mivel világszerte hatalmas érdeklődés övezi, így érdemes sietni az előrendeléssel.