Életbevágó kütyük otthonra 7 – Még nincs vége

Ipree öngyújtó

A mai cikk alanyai közt szerepel 2 öngyújtó is, amelyek megközelítőleg sem hasonlítanak az átlag benzinesekre, ezek friss bushcraft-retró hullámom eredményeképp kerültek hozzám. Van továbbá egy bambuszszenes fogkrém, ami elvileg erősen fogfehérítő hatású, kétféle, USB-ről tölthető AA akku, illetve egy újabb bőr öv.

Két réz benzines öngyújtó

Teljesen le vagyok halva ezeken. Borzasztó nehezek, iszonyatosan robusztus megjelenésűek, és a működésük is pont ilyen. Annyira retro, hogy majdnem lehetetlen, hogy ezt egy nagy kínai webshopból rendeltem. Mindkettő Ipree-nek van kiírva, megérkezve mégis Dolphin volt mindkettő. Úgy tűnik, hogy az Ipree rebrand tevékenysége mindössze annyiból áll, hogy a számukra szimpatikus gyártók termékeit berendelik a BG raktáraiba, a webshopban odaírják, hogy Ipree, a többi meg le van szarva. Érdekes felfogás, de végül is engem, mint vásárlót, nem zavar. Kezdem a nagyobbikkal.

A tömege alátámasztja, amit írnak a termékoldalon: tömör réz. Ez egy modern vihargyújtó retro kivitele. Fel kell húzni a fedősapkát a tetején, és máris kivillan a benzinnel átitatott kanóc, ami az oldalán elhelyezett szikratárcsával gyújtható. Az alján van a csavar, ami a szikrakövet tartó rugót a helyén tartja, így a kő cseréje is egyszeregy.

Azért ilyen a kialakítása, hogy a szél kevésbé tudja elfújni, és oldalára fordítva a láng a lyukon át felfelé kijöhessen. Rendkívül ötletesnek találom, a megvalósítás is király, és a hétköznapokban is menő egy ilyen gyújtó. Nyilván sokkal macerásabb, mint egy sima gázos, gyakrabban kell újratölteni, folyhat, meg minden, de kit érdekel? 2.500 forint az alapára, mondanom sem kell, hogy vedd meg, ha tetszik.

A kisebbik szintén ezt a formatervet követi, még inkább gótikus és egyszerű. Egy sörnyitó azért belefért a dizájnba, ezt leszámítva viszont csak az alján található töltőnyílás hatalmas csavarja és a tetején felpattintható sapka bontja meg az egységet. Amin sírva fakadtam, hogy a terméklapon írják, hogy a benzin nem tartozék, gondoltam is, hogy naná, hogy nem az, soha nem árulnak töltött, gyúlékony termékeket. Erre kibontom a dobozkát, hát nem ott figyel cirka 5 ml benzin egy kis flakonban? Fogalmam sincs, hogyan csempészte bele a kínai, mert a másikban nem volt, de jót nevettem.

Semmi sem mozdul, lötyög, nyikorog, annyira egyben van, hogy már nem is igazán tudom hova tenni így 2019-ben, amikor a szétesős, lötyögős, kicsit hézagos, kicsi görbülős-elhajlós, fogyasztásra és kukába dobásra ítélt termékek korát éljük. Valódi felüdülés! 2.100 forintért szintén nem kell rajta sokat gondolkodni, legfeljebb egy kupont érdemes megvárni vele.

Rettentően örülök ennek a két apróságnak, nagyon tetszenek, főleg, hogy ezek is kis, fekete ízléses textiltatyóba voltak csomagolva. Két dolgot tudok felhozni ellenük, ami nagyrészt a benzines mivoltukból fakad: kevés benzin fér beléjük, nagyon hamar megtelnek, és túltöltés esetén nyilván hajlamosak a szivárgásra. Kis odafigyeléssel viszont valódi stílust kölcsönöznek a tulajdonosának.

Bambusz szenes fogkrém

Mostanra 3 hete használom a fogkrémet. Az irodában gyakorlatilag mindenki hevesen ellenkezett, amikor felvetettem az ötletet, de a mai világban már nem olyan nehéz pótolni a sugárfertőzéstől huszonévesen kipotyogott fogakat (mondjuk mocskos drága), így gondoltam, hogy kipróbálok egy echte kínai, bambuszszenet is tartalmazó fogkrémet.

A motivációm, indíttatásom egyszerű: mind ismeritek azt a belső szépségérzetet rohasztó érzést, amikor rátok mosolyog egy csillogó fehér fogsorú hölgy ismerősötök, ti pedig esténként sírva mossátok a fogaitokat, mert ha belevicsorítotok a tükörbe, a fehér fogkrém mellett olyan tök sárgának tűnnek a fogaitok, hogy meghatóbb az élmény, mint amikor Adele elsírta magát a Someone Like You előadása után.

Nos, tehát 3 hétig reggel-este ezzel mostam fogat, de őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy fehérebbek lettek-e a fogaim. Tényleg nem. Nézegetem őket, és néha úgy látom, mintha egy pár árnyalattal fehérebbek lennének, de aztán a fogkrém habját rajtuk látva megint úgy érzem, hogy jobb, ha nem teszek közzé képeket erről.

Az a tervem, hogy az egész tubussal el fogom használni megszakítás nélkül, mivel az íze kellemes, az amúgy full fekete paszta piszkos fehérré változik a mosás végére (az Xiaomi Oclean fogkefe 2:30-3:00-ig tartó intenzív programjai között váltogatok), tényleg nem gáz. Ha bármi érdemlegeset tapasztalok, be fogok számolni róla. Azért fűzök reményeket hozzá még mindig, mert 94 értékelésből 87 5 csillagos, és itthon is olvastam hasonló vásárlói véleményeket a bambuszszenes fogkrémekről. Az ára nem különbözik egy itthon kapható, magasabb minőségű fogkrémtől: 1.120 forint, cserébe nagy, 160 grammos.

Znter és Sorbo AA USB-ről tölthető aksik

Szerintem sokan találkozhattatok már velük, elég népszerű, jó minőségű termékek. Sajnos a kapacitásuk nem tükrözi annyira az árukat, de ennyibe kerül az, ha nem akarsz többé aksitöltőkkel szenvedni. Tárolni, elveszíteni, 2 év után újra megtalálni, holazaksi, jamegvan.

Mindkettő 1.5 V-os, viszont a Sorbo 50 mAh-val kevesebb, mint a másik, ami 1.250 mAh névleges kapacitással bír. Igazából elhanyagolható különbség, nem ezeket kell nagyfogyasztású eszközökben használni, cserébe hatalmas előnyük, hogy a Znter bármilyen micro USB kábellel feltölthető, a Sorbot pedig egész egyszerűen csak egy USB foglalatba kell dugni, mint egy flash drive-ot vagy egeret. Nem tudom, hogy melyikben mennyi gyári töltés volt, de mind a 8 darab feltöltött 30-45 perc között.

Szerencsére már nem sok minden működik elemmel a lakásban, de azért van még légkondi távirányító, sima venti távirányító, TV táv satöbbi. A probléma az, hogy nekem egyébként elég lett volna 4 darab AA is, a másik 4-et AAA-nak szerettem volna, mert rendeltem egy kávéhabosító kütyüt is a Banggoodról, ami 3 darab AAA aksival működik csak. Most egy darab AAA aksim sincs, így nem tudok még írni róla, pedig már nagyon kipróbálnám.

Visszatérve a Znter és Sorbo termékeihez, egyebet nem tudok elmondani, kérem, kapcsolja ki. A kapacitásuk nem túl nagy, de manapság már nem is nagyon léteznek olyan eszközök, amikbe 2000-3000 mAh-s aksik kellenének, és igazából két jó okom is van, hogy a Sorbot válasszátok. Az egyik, hogy alapból olcsóbb a 4-es pakk kb. egy ezressel (így kerül 5.880 forintba), és a sima USB még jobb, mint a micro USB. Utóbbihoz kábel is kell, előbbihez csak dugalj. Az javaslom, hogy várjatok meg egy leárazást, kupont, vagy használjatok pontokat, jóárasítsátok és uccu, hiszen ezek tényleg hasznos cuccok.

Férfi bőr öv

A múltkori öv kisebb csalódás volt. A remek indítás és dicsérő szavak után körülbelül 2-3 hét aktív, napi használatot bírt mindösszesen, mielőtt hátul, középen félbe ne hasadt volna. Így van még másfél hónap használat után is, de azért ne vicceljünk már. Mindegy, ment a PayPal dispute, mivel olcsó szart küldtek.

A kezdeti lelkesedésemen felbuzdulva még akkor rendeltem egy másik övet is, amire szintén azt írták, hogy valódi bőr, de én ezeknek már semmit nem hiszek el, miután kiderült, hogy nem tudom megállapítani a bőrről, hogy valóban az-e. A bemutatkozása is érdekes volt: a fóliából kihúzva az öv a jobb kezemben maradt, a csat meg a balban. Kiderült, hogy a rögzítőcsavar nem volt betekerve. Apróság és majdhogynem jelentéktelen, de tudjuk, hogy ezek mindig rossz ómennek számítanak, mivel nem volt odaírva, hogy DIY.

Ugyanígy meglepő, hogy mindössze 5 lyukat tudtak rá ütni egy megközelítőleg 15 centis szakaszon. Értem én, hogy ne legyen 1 méter hosszon végig lyukasztva, de azért na. Csak elfért volna rá még pár. Na, mindegy, lyukasztom magamnak, pár héten belül pedig beszámolok a tapasztalataimról, ez csak nem megy szét. A tanulság legyen a szokásos: fizessetek PayPallel és akkor kaphattok kínai nembőr öveket, amikért nem kell fizetni, de legalább szar minőségűek. Néha.