Életbevágó kütyük 8 – Füstölő tartók és egyéb okosságok

Füstölő tartók

Számomra is meglepő, de a random kínai kütyüket röviden bemutató sorozatomnak már a 8. részénél járunk. Ezúttal sem okozok csalódást, ugyanis ma 3 különböző füstölő tartó van terítéken, amelyek dísztárgyakként szolgálnak önmagukban is, de van itt még teaáztatós teáskanna is, elemes kávéhabosító, amiről korábban már említést tettem.

Sárkányhajó alakú füstölő tartó tálca

Na, ez megint egy érdekes dolog. Van ugye ez a füstölő-illóolaj-fürdőbomba mániám. Most ehhez szereztem végre egy valódi füstölő tálcát, elég régóta ért már a dolog. Különféle DIY megoldásokkal (vagyis az én kivitelezésemben jobbára megnemoldásokkal) próbálkoztam egészen addig, amíg ezt meg nem láttam. Ez még a Távol-keleti kultúra iránti csillapíthatatlan vágyamat is segít kielégíteni, így tényleg őszinte szeretettel látom a lakásban.

Az első, ami meglepett, az a tömege, a második pedig az anyaga. A leírás szerint “jó minőségű gyanta”. Gyanítom, hogy itt műgyantára gondoltak, mivel az öntőgyanta/művészgyanta azért nem olcsó. Olyan, mintha nehéz keményfából faragták volna, tök kellemes a tapintása, valóban jó minőségűnek érződik a termék. Mindenütt szép, kézzel faragott mintázat látható (még akkor is, ha nem kézzel faragták), és ez az, amitől számomra szép, stílusos tárggyá válik, ettől nem egy Kikben vásárolt, tipikus, haszontalan porfogó.

A szerepére tökéletesen alkalmas és a 3.200 forintot nem is tartom túlzó összegnek, persze néhány százast lekapva belőle máris jobban cseng.

Lótuszvirág alakú fém füstölőtartó tálca

Hát ez elég érdekes, mert először nem jöttem rá, hogyan kell használni, aztán rájöttem, hogy a felső tartó eleme nem volt a csomagban, azt valahol elhagyták. Először szomorú voltam, hogy most nem tudom majd használni, és csak dobhatom a kukába a díszes, de hasznavehetetlen fém darabot, aztán rájöttem, hogy elég ha belegyömöszölök egy picike darab Blu Tack-et a résbe felül, a füstölőnek elég ennyi.

Az ilyesmire teljes lelki nyugalommal kérhető partial refund, azaz részleges pénzvisszatérítés, és mivel volt itthon Blu Tack, a javítása is ingyen volt. Cserébe nem olyan szép, de ugyanúgy működik. Az ára annyira nem baráti mondjuk, alapból 3.200 forint. Érdemes várni akcióra, kuponra.

Bambusz zárt füstölőtartó

Ez egy egészen izgalmas dísztárgy. Egy darab bambusz az egész, ami 2 elemből áll, ezeket pedig a 2 végén süllyesztve elhelyezett mágnesek tartják össze, elég stabilan. A belsejében van egy tűzálló üvegszálas valami, ami könnyed, szellőzik, így nyugodtan ráfektethető a füstölő.

Innentől pedig annyi a delikvens dolga, hogy meggyújtja a füstölőt, beteszi és rácsukja a fedelét, a füst pedig ezen a szép mintázaton át szűrődik ki. 1.350 forintért egy tök jó kis cucc, csak ajánlani tudom. Persze van még számtalan másik típus is, ha esetleg a fentiek nem felelnének meg.

Áztatós teáskanna

Nos, ezt azért rendeltem, mert nagyon gyakran iszok szálasteából főzött teát és örök probléma, hogy vagy szűrőbe teszem a teát (ekkor viszont alufóliát kell tekernem rá és „lezárni” a szűrőt, hogy rendesen bele tudjam nyomni a teavízbe), vagy simán beleszórom a teafüvet a vízbe (ekkor viszont túlázik, ha nem pecázom ki, és rossz ízű lesz). Egy olyan megoldást kerestem, ami kifejezetten szálasteához való, sokat tudok bele tenni, mélyen a vízbe lehet áztatni, de 5-10 perc után ki is tudom venni egy az egyben, hogy ne áztassam túl.

Ez a több méretben is kapható teáskanna pontosan erre kínál megoldást. Az 1,3 literes változat 4.800 forintba kerül postával együtt, ami tök jó ár, tekintve, hogy itthon sem sokkal olcsóbbak a dolgok, és ez még spéci is. Az üveg vastagsága teljesen rendben van, szemben az itthon vásárolt, leheletvékony teáskancsóéval, aminek az üvege elrepedt a benne lévő tea tömegétől a füle tövénél. A füle is elég vastag, de egy kicsit túl lapos, emiatt nem olyan kényelmes a fogása. Annyi baj legyen, tökéletesen megfelel a célnak, nagyon szeretem használni.

Elemes kávéhabosító

Ezt már nagyon régen ki akartam próbálni, de annyira utálom az eldobható elemeket, hogy nem bírtam eddig rávenni magam a megvásárlásukra csak ehhez a kütyühöz. Tölthetőből 3 darab viszont senkinél nem volt a környezetemben, így csak muszáj volt rájuk fanyalodnom.

A termék egészen kulturált kinézetű, nincs az az érzésem, hogy “eeeeeh most kajak tegyem bele ezt a kávémba?”, ehhez nem kell végrendelet használat előtt. A forgófejet is könnyű elmosni, így használat tekintetében ötösre vizsgázott. Az elemes mivolta nem túl szimpatikus, viszont nem lenne jobb a beépített aksis, tölthető verzió sem, mert ha az lemerül, akkor meg nem tudod használni egyáltalán.

A használatát nehéz lenne szavakba önteni, helyette itt van ez a videó, amely többet mond minden szónál.

2.600 forintért nem tudom ajánlani, de egyébként is csak akkor, ha van idegrendszered hozzá. A dolgát elvégzi, mert olyan kávéhabot csinált a végén, hogy még 2-3 perccel az elfogyasztás (igen, én ezt megittam a videó után) után is ott volt a bögrében.