EIVOTOR Soundcup teszt – Eredeti hamisítvány?

EIVOTOR Soundcup

Az EIVOTOR Soundcup-ról volt korábban egy cikkünk, amiben elmondtuk, hogy valóban az Enusic hangszóróját márkázták át, mint korábban a Leadzm esetében. Most egy olvasónknak köszönhetően hozzánk is megérkezett a legendás BT sörös doboz egyik másolata. Az ára ugyan feljebb kúszott a nagy keresletre való tekintettel (14600 Ft), de így is egy jó vétel.

 

EIVOTOR Soundcup kicsomagolása

Csomagolásra teljesen ugyanaz, mint ikertestvére: fehér borító, fekete doboz, abban egy másik fekete doboz kábelekkel, és a szivacsba zárt EIVOTOR Soundcup. Az összeállítás tehát nem nagyon változott, de hát ami nem romlott el, azt ne javítsd meg. Az anyaghasználat sem különbözik, gumi borítású műanyag, és vastag szövetháló gondoskodik a csepp- és időállóságról.

 

EIVOTOR Soundcup eredetiségvizsgálata

Hangzás szinten nem sok mindent tudok hozzátenni korábbi tesztünkhöz, hasonlóan remekül szól, csak egy dolog változott, az alapzaj. Sokan jeleztétek a csoportban, üzenetben, kommentben, hogy ezeknél ez a probléma. Valóban sajnos tapasztalható egy elég hangos alapzaj a készülékünk bekapcsolása után, ez hangosítás közben nem erősödik, a közepes hangerejű zene már elnyomja.

Összehasonlítottuk az eredeti Enusic hangszóróval, és a zúgás mind a kettőnél valamilyen szinten megvan. Az Eivotornál ez folyamatos, független a hangerőtől, az Enusic-nál azonban csak a hangerő növelésével jelenik meg. Utóbbinál akkor észrevehető csak, ha a Soundcup maximum hangerő közelében van, a forrás pedig le van tekerve szinte minimumra. Így az Enusic esetében jól kiküszöbölhető, ha a hangszórót lejjebb tekerjük, a forrást pedig feljebb, így sosem fogunk találkozni a zajjal.

A zúgás mind jack-en, mind BT-on ugyanúgy jelen van, maximális hangossága szinte ugyanolyan mértékű mindkét eszköznél, csak a megjelenése változott tehát. Az Eivotornál azért szerencsétlenebb a helyzet, mert alacsony hangerőn hallgatva tényleg hangosan zúg, ami zavaró tud lenni, főleg nyugisabb dallamoknál. A közepes hangerejű muzsika viszont már teljesen elnyomja, így ha nem 20 centiről hallgatjuk halkan, akkor nem lesz gond.

Egy másik dolog, amit néhányan említettetek az Eivotor darabok kapcsán, az aksi furcsaságai. Voltak esetek, hogy összezavarodott a szerkezet, és zöld villogás kíséretében elnémult, telefonra hajazó tárcsázó hangokat adott ki, kikapcsolt, nehezen volt feltölthető. Ez a hiba tudomásunk szerint kevés darabot érint, a mi példányunk esetében nem tapasztaltunk semmi ilyet, ahogy az Enusic-nál sem több mint fél év alatt. Akit esetleg érint a probléma, megoldási javaslatnak felmerült egy minőségi töltőfej, és a saját USB kábelének használata. Ha nem oldódik meg, akkor pedig irány a BG reklamációs részlege!

Ezek alapján valószínűleg nem csak sima átmatricázás történt, hanem 1-2 alkatrész más gyártótól érkezhet, valamivel gyengébb minőségű lehet, mint az eredeti konstrukcióban, ezért lehet valamivel magasabb a hibaarány az Eivotornál. Ez persze nem jelenti azt, hogy megbízhatatlan lenne a szerkezet, a legtöbben boldogan használjátok a visszajelzések alapján.

Aki az EIVOTOR Soundcupjából a maximumot akarja kihozni, annak azt ajánlom, hogy minél nagyobb helyiségben használja, és játsszon egy kicsit a hangszóró elhelyezésével. A készüléken található 2 funkció (indoor és outdoor), ezeket legjobb tapasztalataim szerint néha érdemes váltogatni, mert bizonyos számok jobban szólnak egyikkel, mint a másikkal. Aki az éjjeli szekrényére keres “elalvós” hangszórót, annak viszont nem ajánlott vétel az Eivotor, mert bár remekül szól, az alapzaj zavaró lesz közelről, alacsony hangerőn hallgatva.

Az akkumulátoridőre nem lehet panasz, nekem egy hetes tesztem alatt átlagban 11 órás üzemidőt produkált, ami szerintem bőven elég egy napra. Az Enusic is pont ennyit tudott, így ezen a téren sincs változás. A tetején található érintőpanel tökéletesen működött, az NFC chippel együtt, amit rendszeresen használtam a gyors párosítás miatt.

 

Az EIVOTOR Soundcup összesítése

Végeredményben bebizonyosodott, hogy az EIVOTOR Soundcup nem hamisítvány, szinte mindenben megegyezik az eredeti Enusic példánnyal, csak az alapzaj problémát kell észben tartani. Ha éjjeli szekrényről, halkan akarjátok hallgatni, akkor nem ő lesz a ti emberetek. Ha viszont normál hangerőn zenéltek vele, remek élményben lesz részetek, ár-hangzás arányban egy kiemelkedően jó darab. A nagy érdeklődéssel arányosan az ára is növekedett, de valószínűleg még így is napokon belül elkapkodják majd az összeset.