Eagle dobozragasztó teszt – Kínaizós kezdő szett kötelező kelléke

Eagle dobozragasztó

Az Eagle dobozragasztó a hardcore Kínából vásárlók oldalfegyvere. Biztosan belefutottak már abba a problémába, hogy néha túlrendeltétek magatokat és ilyenkor ti küldtök csomagot másnak. Ilyenkor jön a csomagolás, bugyolálás és ragasztás fáradságos procedúrája, az unboxing ellentéte. Ebből a legutálatosabb lépést a fenti eszközzel kipipálhatjuk, potom 2.800 Ft-ért.

Eagle dobozragasztó: de régen vágytam már rá

Ezt nem lehetett ott hagyni, annyira olcsó volt. Már nagyon régen vágytam rá és alig volt pár ezer Ft. Ilyenekkel szoktam védeni a mundér becsületét, amikor veszek mondjuk egy nagyon “szükséges” zsugorcső készletet, hőlégfúvót, a hatodik BT fülest és hasonlókat.

Aztán persze amikor a különböző „jó lesz majd még valamire” haszonagyagok elkezdik akadályozni a mozgást a szobában, vagy kéne a hely a pincében, esetleg kiszorulnak a paplanok az ágynemű tartóból, akkor rászánom magamat a „selejtezésre”, ami általában a dolgok eladásában merül ki.

Mint minden Feketeöves Kínából Rendelőnek – továbbiakban FKR -, rendelkezésemre áll egy csomó doboz és csomagoló anyag, hiszen az előző cuccok is ebben érkeztek, aztán ismerve saját gyarlóságomat, ezeket elteszem későbbre, ha majd a kimeneti oldalon kellenek.

Ez eddig sima, a gond az, hogy ezeket a karton vackokat le is kell majd ragasztani, amit viszont nagyon utálok, mert nagyon macerás lekapargatni a cellux végét, eltörik a körmöm, a ragasztócsík beszakad vagy túlkaparom, akkor már az alatta lévő réteg sem jó, szóval a dolog általában nem sikerül elsőre. Aztán ott van az ollóval hadakozás, amihez kéne egy harmadik kéz, mert eggyel feszítem az anyagot, eggyel vágok, egy harmadik nem létezővel pedig meg kéne fogom a végét, hogy ne tapadjon le újra.

Éppen ezért egy dobozragasztót vagy ehhez hasonló eszközt már régóta keresek, általában az Auchanban vagy valamelyik hasonló áruházban csorgatom a nyálam, miközben az ott dolgozók használják az ilyen szerkezeteket. De most végre belefutottam az Eagle-be, végre FKR-hez méltó módon, minél kisebb vesződséggel zárhatom le a csomagokat.

A cucc rém egyszerűen működik, van benne egy cellux tekercs, amit egy mechanika kilök az elején, majd mikor elengedjük a kart, egy penge elvágja azt és kész. Egyetlen kéz kell hozzá, szépen lesimítja az anyagot, nem ragad össze semmivel, nem kunkorodik fel, de ami a legjobb, nem kell a körmömmel kapargatnom a végét, plusz rá is tudok feszíteni az Eagle dobozragasztó nyelével, így jól hozzáidomul a karton felületéhez.

Egyetlen parám volt a készülék kapcsán, hogy a hengerméret valamilyen távol-keleti random borzalom lesz, de nem, úgy látszik ezek a cuccok szabványosak, hiszen 13 és 19 mm vastag csíkot tud fogadni – ami egyébként ½ illetve ¾-ed inch -, ami pont annyi, mint az itthon kaphatók. Sőt, az aljáról leolvashatjuk a bejegyzett védjegyeket, ráadásul van egy elég durva Eagle-Tugyung irodai katalógus is, szóval kifejezetten multikulti cuccnak látom a terméket, nem pedig valami futottak még gyártó kütyüjének.

Plusz túl sokat nem kell gondolkodnom azon sem, hogy hol lehet még az Eagle dobozragasztót használni. Születésnap, húsvét, karácsony és hasonló ajándékozós ünnepek elengedhetetlen kelléke a ragasztgatás. Az Eagle dobozragasztó azért nem egy vér profi cuccos, tehát ipari felhasználásra nyilván nem ezt kell választani, de ha kibír egy tucat tekercset, elég sokáig elleszünk vele, lévén 33 méternyi ragasztócsík van egy hengeren. Az pedig rengeteg karácsonyi ajándék.

Összegzés

Egyből személyes használatba vontam az Eagle dobozragasztó kézi készüléket, ami mindenkinek “must have” darab, aki nemcsak csomagokat kap, hanem küld is. Az ünnepi ajándékcsomagolós őrülethez is nagy segítség, és a 2.800 Ft-os ára tényleg nem olyan tétel, amin sokat kellene gondolkodni. További hasznos irodaszereket pedig itt találtok.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány