DXYIZU hátitáska teszt – Egyszerű, de nagyszerű

DXYIZU

A legutóbbi kuponakciós hétvégén nekem is sikerült végigjárnom számos bevásárlóközpontot egy szép, új táska után kutatva. Szomorúan állapítottam meg, hogy az itthon kaphatóak általában jó minőségűek, viszont baromira drágák tudnak lenni. Ezért fogadtam nagy örömmel, amikor a Banggood webáruháztól megérkezett a 12.000 forintos DXYIZU hátizsák tesztelésre.

DXYIZU kicsomagolása

A kicsomagolásról nem sok szót tudok ejteni, hiszen kibontva kaptam meg a hátizsákot, egy átlátszó fóliában. A formatervezése nagyon egyszerű, a szokásos téglalap, ami még mindig divatos. Az egész táska egyszínű fekete, csak egy kis felirat mutatja az elején a márkanevet. Bátran állíthatom, hogy élőben még jobban is néz ki, mint a reklámképeken.

A hátizsák valamilyen jó minőségű fekete poliészterből készült. Ezt előszeretettel használják a kínaiak, mivel nehezen koszolódnak, és nagyrészt vízállóak, ahogyan ez a darab is. Remek, hogy a belseje nem követi a fekete színvilágot. Bár ez a kávébarna nem az én ízlésem, de sokkal könnyebben észrevehetőek az elkóborolt pénzérmék.

A felső fogantyú kialakítás kiválóra sikerült. Fém borítást kapott, ami rendkívül jó fogást és prémium érzetet kölcsönöz. Továbbá alaposan összevarrták a táskával, nem kell attól félni, hogy leszakad. A vállpántok is kitűnően tartanak, a táska hordása nagy súly mellett is kényelmes. A cipzárakkal sem volt semmi gond, jól összerakott termék lett a DXYIZU hátizsák.

Tesztüzem

Nagyjából két héten keresztül használtam, de már kézhezvételkor nagy barátságba kerültünk. Első közös élményünk egy szerkesztőségi megbeszélés után történt, amikor hazafelé menet elkezdett ömleni az eső. Szerencsére ez a hátizsák vízálló, így nem kellett aggódnom egy percig sem. A laptopom és egyéb fontos feljegyzéseim is megúszták a hazaút okozta kalandot.

A 29 x 40 x 13 centiméteres táska súlya mindössze 800 gramm. A nagy méretének köszönhetően akár egy 15,6 inch-es laptop is elfér benne. A felső zsebet kinyitva meglepően nagy tér fogadott. A táska egyik legnagyobb előnye, hogy végtelen számú zsebbel rendelkezik. Ha jól számoltam összesen hét helyre tehetjük tárgyainkat. Található itt kisméretű cipzáros zseb, közepes méretű tépőzárás, illetve nagyméretű notebook tárolórekesz is. A fronton egy széles nyílású, míg  a pántban egy kisebb méretű cipzáros zseb található.

Kiemelendő az a két USB port, ami a táska oldalán található, míg belül egy micro USB aljzat kapott helyet. Könnyű kitalálni a rendszer működését. Belülre rakjuk a nagyméretű külső akkumulátorunkat (pl.: ezt a BlitzWolfot), így az nem húzza le rólunk a nadrágot. Kívülre pedig kényelmesen csatlakoztatható akár két telefon is. Ez a megoldás sokkal komfortosabb használatot tesz lehetővé, pacsi a készítőknek.

Összegzés

A kéthetes tesztidőszak alatt sokszor nagy súlyt szállítottam, de ez meg se kottyant a DXYIZU-nak. Egyszer túrázásra is magammal vittem, és ott is megállta a helyét, a töltési rendszert pedig minden táskában alkalmaznám, ha rajtam múlna. A számos zseb rengeteg rendezési variációt engedélyez, míg a vízállóság sokszor húzott ki a csávából. Nekem nem tudott csalódást okozni. Az árát sokan túlzónak találják (nagyjából 12 ezer forint), viszont ha belegondolunk, hogy akár éveken át hű társ lesz a DXYIZU hátizsák, akkor már egyből pozitívba fordul a mérleg. Ha a konkurensek között nézelődünk, akkor méltó kihívó a Xiaomi terméke, erről készült tesztünket itt érhetitek el.