Drillpro és egyéb szerszámok tesztje – Profitól az amatőrig

Drillpro
Drillpro

Hoztunk nektek Kínából mindenféle szerszámot – többek között a Drillpro termékeinek látszó tárgyakat is -, amivel fúrni-faragni lehet. Imbuszkulcsok, bit és maró szett, de még egy úgynevezett zenkoló – vagyis süllyesztő – szett is a repertoár része. Lássuk hogy bírják az ipar ezen remekei, vagyis mennyire hullik majd a forgács.

Mostani tesztemben alacsony árfekvésű szerszámok és speciális kiegészítők  – mint például az említett zenkoló – használhatóságát nézem meg. Előre leszögezném, hogy a cél nem a végletek feszegetése, hanem a közkedvelt “megéri-e pénzt adni érte?”- kérdés megválaszolása. Természetesen ilyen termékeknél mindig fejben kell tartani, hogy nem világmárkák termékeit tartjuk a kezeink között, amit az esetenkénti 50-90%-os árkülönbség is jól példáz.

BOY S2 steel hex szett

Hatalmas meglepetés volt ez a 9 db-os, S2 ütésállóságú szerszámacélból készített szett. Az 1,5-10mm-ig méretezett, gömbfejben végződő imbuszok csomagolására írt minden adat valós. A megadott 58-61 HRC keménység, az acél anyaga, a tartós barnítás, az okos, lezárható, gumis-műanyag tároló mind-mind erősen kiemelik az “olcsó gagyi” kategóriából.

A 10 mm-est, 160-as kombinált fogóval próbáltam lekoptatni, ”elnyalni”, nagy erővel. A végeredmény a fogóm sérülése. A bevonat megkopott kicsit, de nem darabosan válik, és az élek még mindig hibátlanok az imbuszkulcson.

A 4 mm-est ugyanazzal a fogóval próbáltam eltörni a rövidebb oldala mentén, nem sok sikerrel. Kis meghajlás után, felkeményedik, majd visszanyeri a formáját. Sérülés nem látszik rajta egyáltalán. Hiába a szerszámacél az szerszámacél.

Még egy kis extra az okosan megtervezett tartója. Mivel gumis anyagból van, de nem puha, így megfelelően fogja a szerszámokat, nem csúszkálnak, de mégis könnyen kivehetőek akkor is, ha jéghideg az egész szett. A kis kulcsokat hozzá is tudjuk zárni egy masszív tolózárral! Tervezésből 5 csillag!

Bátran ajánlom nemcsak barkács, hanem ipari munkákra is ezt a szettet.

S2 bit szett

Manapság Dunát lehetne rekeszteni az alap bit szettekkel. Érdekelt, hogy az általam preferált világmárkák darabjaival felvehetik-e a versenyt a keleti társaik. A kipróbált, ugyancsak S2 felirattal büszkélkedő készlet 16 db bitet, plusz az ¼ colos toldó szárat tartalmaz, amellett elég bizalomgerjesztő képet mutat. Kékes-szürkére kezelt, S2 acélból,szépen megmunkált és feliratozott fejek plusz ugyanilyen toldó szár a csomag tartalma.

Tartalmazza a PH 0-3, T 5-40, tehát a gyakran használt méreteket, viszont PZ-biteket nem találunk a dobozban, azt külön kell beszereznünk. A szár stabilan tartja és erősen mágnesezi a fejeket.

Minőségére ugyanazt tudom elmondani, mint a BOY imbusz készlet esetében. Ennyi pénzért hihetetlenül jó minőségű termék. Bátran ajánlom a megvásárlását. A teszt közben lefogaztam a PH2-essel a márkás kombi fogómat. Hihetetlen eredmény ez nekem, minőségi szerszámokat használó emberként is.

Kamu Drillpro marószett

Eddig érdemtelenül kényeztetett Fortuna, már éreztem, hogy lassan eljön a vég. “Vicces” jelenség, hogy gyakorlatilag az összes szerszámnak a megnevezésébe belekerül a Drillpro márkanév, ami minőségi szerszámokat kell(ene) hogy jelentsen. Persze a csomagoláson ennek már nyoma sincs, tehát oda kell figyelni, arra, hogy melyik az eredeti és melyik nem az.

A kezemben tartott kamu DrillPro szettről azonnal látszik, hogy olcsó anyagokból készítették. Az élek sorjásak, a felületeket nem egyenletesen kezelték le. A fogóm maradékával azért rápróbáltam, de elkeserítő az eredmény. Enyhe kapargatás hatására leszedtem az egyik gömbmaró teljes élét.

Nem ajánlom senkinek a megvásárlását. Még balza, műanyag és hasonló puha anyagok gyors megmunkálására sem, mivel nem éltartó, és a forgácskihordási, leválasztási élszög tervezése is gyenge.

Kamu Drillpro süllyesztő, avagy „zenkoló” szett

Kilóg a csavarfej? Nem fog a bútorlapban, mert vastag a fólia és nem tudja behúzni? Semmi gond, van megoldás, Itt van a süllyesztő szett, ami pont erre való. Ja, már nincs. Ment a kukába, mert gagyi. Állj fel a géptől és menj be egy boltba és vegyél normálist, mert ezzel dolgozni nem lehet csak kókányolni. Természetesen semmi közük az eredeti Drillpro termékekhez.

Felül a süllyesztő fejek, alul a maró szárak láthatóak.

A hatdarabos szett a zacskóban elkoptatta saját magát mire ideért. A felületkezelés eltűnt az élekről, ami nem feltétlen gond mert “ragad”, de az él is elkopott, ami már egyértelműen intő jel.

Aki esetleg megnézné a további szerszámokat is, az kattintson ide.