Digoo DG-SD20 ajtócsengő teszt – Downsizing

Digoo DG-SD20

A Digoo DG-SD20 ajtócsengő az általunk imádott DG-SD10 utódja, ami egy elképesztően vicces, nem mellékesen hasznos és olcsó termék volt. Rengeteg melódiát tudott, és azt elég nagy távokra is átvitte, így megspórolhattuk a kábelezéssel járó gyötrelmeket. Az SD20 erre ígér rá mind tudásban, mind árban, 4.400 Ft-ot kérnek érte.

Digoo DG-SD20 ajtócsengő: miniatürizálták a cukiságot

Aki esetleg nem olvasta volna a Digoo DG-SD10 tesztjét, amit durván 3 hónapja írtam, az mindenképpen tegye meg, mert nagyon jópofa terméket dobott a cég piacra. Készítettünk róla egy vicces – vagy inkább beteg? – videót, amit lent találtok meg.

Ennek az utódterméke a DG-SD20, ami méretben összement, minőségben viszont javult, de a lényeg ugyanaz maradt: egy konnektorba dugható, vezetéknélküli csengőről van szó, aminek a nyomógombja piezo-elektromos elven működik. Pofonegyszerűen használható, nem kell bele elem, egyszerűen kiragasztjuk az ajtónkra, a másik felét meg arra a helyre helyezzük el, ahol a dallamokat hallani akarjuk.

Az elődhöz képest a Digoo DG-SD20 kapott néhány színes LED-et, ami egyrészt viccesebbé, másrészt informatívabbá teszi a használatot, hiszen a működési állapotokat is visszajelzi. Összesen három gombot találhatunk az oldalán, a dallamváltót, a hangerő szabályzót és a beállításokért felelős gombot. Az érintőképernyő kimúlt, cserébe viszont jobb lett az összerakottság és az anyagminőség.

Örömmel konstatáltam, hogy a négy lépcsőben állítható hangerőt oda-vissza lépteti, mint ahogy a 32 dallam esetében sem kell még 31-et nyomnunk, ha esetleg elvétettük a megfelelőt, csak nyomjuk meg hosszan a “hangjegy” kapcsolót és szépen megfordul a sorrend. Sajnos 26 melódiát elvitt a cica, az előző 58-at volt képes megszólaltatni, nem tudom, miért kellett ezeknek kikerülnie.

Ami viszont tényleg igen király, hogy a központi egységhez összesen 20! db különböző nyomógombot lehet párosítani, bár nem tudom, erre kinek lesz szüksége, esetleg annak, aki megveszi a Grassalkovich kastélyt, és minden kapubejáratba szeretne egyet telepíteni. Érdekes kérdés, hogy egy ilyen kültéren elhelyezett eszköz mit bír ki, állítólag 10 év az élettartam, ami 200.000 megnyomást jelent, bár ez nem tudom, hogy jött ki, mert ez napi 5 megnyomás mellett is 109 évet jelent, de majd 109 év múlva elmesélem, tényleg bír-e ennyit.

Sajnos az IP szabvány minősítést a weboldalukon sem találtam meg, a leírásban is csak annyi szerepel, hogy vízálló. Érdekes, hogy a hatótávot sem írják, az SD10-nél nyílt téren 180 méter volt, épületen belül ez azért jelentősen vissza tud esni, így az újon is elvégeztük azokat a próbákat, amiket az előzőn. Három emeletet simán átvitt, de három komplett házat már nem, légvonalban viszont bőven megvolt a 100-150 méter. Azt gondolom, hogy ez egy nagyobb családi házhoz is bőven elég, szóval akinek ilyen eszközre van szüksége, az nyugodtan megvásárolhatja a Digoo DG-SD20 csengőt.

Összegzés

Az elődmodellhez képest jobb minőséget, állapotjelző LED-eket kapott a Digoo DG-SD20, ráadásul már nem 2, hanem 20 csengőrész csatlakoztatható a központi egységhez. A sok dallam kikerülését viszont sajnálom, bár tény, hogy úgyis beállítjuk egyre, utána senki nem fogja babrálni.

Az elődmodell akcióban iszonyatosan olcsón, 2.400 Ft-ért volt elérhető, de most csontra ugyanannyi, mint a DG-SD20, vagyis 4.400 Ft, így nem kaphat mást, mint maximális értékelést.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány