Digoo DG-OTK IP kamera teszt – Fillérekből védd meg az otthonod

A Digoo DG-OTK IP kamera remek választás kedvező ára és a jól működő funkciók miatt. Azoknak pedig különösen jó választás lesz, akik használni fogják a cloud szolgáltatást, hiszen így egy külső szerveren tárolhatják a felvételeinket. A kamera előnye, hogy 355 fokban forgatható, ezért nagy terek megfigyelésére is alkalmas. Szállítással együtt 10.000 Ft-ba kerül, úgyhogy áfamentesen vásárolható meg.

A Digoo DG-OTK IP kamera tesztje

Külön kicsomagolás rész nem lesz, mivel annyira egyszerű eszközről van szó, hogy kár erre egy bekezdést szánni. Nagyon apró dobozban kaptam meg a DG-OTK-t, mindössze a felszereléshez szükséges kiegészítők járnak mellé, bár felár nélkül kérhetjük EU csatlakozóval is.

Táplálni micro USB kábelen keresztül lehet, de csak vékony fejű verzió jöhet szóba, mert könnyen elakadhat. Más módon nem tudjuk működésre bírni, hiszen beépített akkumulátora nincsen. Szerintem elképesztően jól néz ki, nagyon frissnek hat a dizájn, jobban tetszik, mint a Xiaomi Dome kameráim, de érdemes rögzíteni, nem úgy tervezték, hogy a talpán álljon. Ez történhet a hozzá kapott tiplik segítségével vagy kétoldalas öntapadóval, amit szintén megtalálunk a csomagban.

A memóriakártya és a reset gomb szerintem elmésen került elhelyezésre, a kamerát kell kézzel kifelé fordítani, így bújik elő. Aki nem ismeri az eszközt, biztosan nem fogja megtalálni, ez szerintem nagy piros pont. Kétoldali kommunikációra képes, a hangszórónak hátul találtak helyet, így ez sem rontja az összképet. Mindent esztétikusan helyeztek el, szép munka!

A párosításhoz mindössze a CloudEdge applikációt kell letölteni az Androidos vagy iOS-es készülékünkre. Ennek menete rémesen egyszerű, elrontani nem igazán lehet. A WiFi jelszó beírása után a képernyőn megjelenő QR kódot beolvassa a kamera, és már mehet is a buli. A Xiaomi-n egyébként szintén így történt a párosítás.

Az eszköz kék LED-del jelzi, hogy szolgálatra kész, ezt szerencsére a menüből kikapcsolhatjuk. Live, History és Cloud fülek állnak rendelkezésünkre, ebből talán csak a Cloud szolgál magyarázatra, ami a Digoo saját szolgáltatása. 7 napig ingyenesen kipróbálható, ennyi idő alatt könnyen rá is jön majd mindenki, hogy érdemes rá előfizetni. A legolcsóbb csomag havi egy aluljárós gyros árába kerül (3 dollár), az éves csomagokat pedig 10 hónap árán vásárolhatjátok meg, így én inkább ezt javaslom.

A szolgáltatás lényege, hogy nem szükséges memóriakártya a kamerába, egy szerverre menti a hang- és képanyagokat. Ennek előnyeit sokáig lehetne sorolni, de a lényeg az, hogy hiába viszik vagy lopják el a kamerát, a felhőtárhely segítségével akkor is visszanézhetjük felvételeinket.

A Digoo DG-OTK IP kamera maximum 128 GB-os memóriakártyát kezel a leírás szerint, erre a 720p-s felvételekből irtózatosan sok elfér, főleg ha csak akkor kérünk rögzítést, amikor mozgást érzékel. Én a költséghatékonyság jegyében 32 GB-nál nem raktam nagyobb kártyát a 1080p-s saját kameráimba, itt se tettem másként.

Némi hátrányként éltem meg, hogy csak mobilos alkalmazás létezik hozzá, asztali gépről nem nézhetőek vissza a felvételeink, maximum emulátor segítségével. Érdemes megfontolnia mindenkinek, hogy érdemi előnyt jelent-e neki a Full HD felvétel vagy megelégszik a HD anyagokkal is. Ha a válasz igen, akkor szeretni fogja a Digoo DG-OTK kamerát.

Összegzés

A Digoo DG-OTK IP kamera 10.000 Ft-os árával a belépő modellek táborát erősíti, az ennek megfelelő szolgáltatás színvonalával. A Cloud szolgáltatásuk nagyon jó, én előfizetnék rá, ha ilyen kamerákat használnék otthon. A Xiaomi Yi Dome szériája viszont jobban sikerült – itt vásárolható meg -, és a 1080p-s felvételeken több részlet vehető ki, igaz az ára sem ennyi.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!

A dizájnt eltalálták, a használata pedig nagyon egyszerű. Ezek függvényében érdemes mérlegelni, hogy merre induljon el az ember, ugyanis egy lakásba kelleni fog 3-5 darab, azokat pedig célszerű egy gyártótól megvásárolni, hogy ugyanabból az applikációból elérjük mindet.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány