Digitális hőmérő teszt FRISSÍTVE

Valahogy így néz ki a hozzám került digitális hőmérő is, csak hosszabb a vezetéke. Az tetszik benne, hogy picike és bárhol alkalmas használatra. Kivéve ahol nem. Na de ezt lejjebb tárgyalom meg.

Képek

Tudjátok mi szerepelt a “Description” alatt? Azt írták, hogy mérési pontosság:  ±1°C. Plusz-mínusz egy egész fok. Az nagyon sok, kérem. Ja, hogy ez kínai! Akkor nem szóltam!

Hát kérem ez oda-vissza kínai. Kicsit ambivalens érzéseim vannak ezzel a kütyüvel kapcsolatban. Nagyon jó, hogy megérkezett, egész hamar itt volt. Az is nagyon jó, hogy mellékelték az elemeket hozzá. Az is nagyon jó, hogy mindkét elemet külön kis zacskóba rakták, mintha bántanák egymást. Az is tök jó, hogy működik. Tudjátok, hogy mi nem jó? Az, hogy nem lehet felakasztani. Szerettem volna valahova felakasztani egy falba vert szögre, egy gombostűre, de semmi. Már lebegtetésen gondolkoztam elkeseredettségemben, aztán annyit sikerült kipréselnem magamból, hogy feltettem a parafatáblám tetejére az azt fogó két szál madzag közé, így stabilan áll a helyén.

Szóval nekem kifejezett csalódás, hogy nem lehet felakasztani. Sokkal normálisabb helyre is el tudtam volna képzelni. De ez inkább ilyen zsebhőmérő, hogy bent van a zsebedben a kanóca meg kint lóg. És ha valaki megkérdezi, hogy ,,Na, mennyi a hőmérséklet?”, akkor nem azt mondod, hogy ,,Basszus, nincs nálam hőmérő!”, hanem előkapod a zsebedből és villogsz vele, hogy milyen instant.

Oké, hogy hőmérő, de mi hajcsa? Hát kérem két darab 1.5 V-os LR44 gombelem. Ilyet minden órásnál lehet kapni, meg trógerebb helyeken is, de én már most szinte garantálni tudom, hogy mire lemerül benne az elem, már rég máshova fogjátok kívánni. A szpeszifikésönnye szerint -50°C~110°C a mérési tartománya, de a felső határát nem merném kipróbálni. Pontosságát fentebb már említettem. Mint a képen is látszik, a kijelző egy tizedes jegyig jelenít meg. Mintavételezési gyakorisághoz az van ideírva, hogy ,,10s (or 2s, 30s, 60s)”. Pompás, de hogy állítsam? Erről sajnos nincs szó. LCD kijelző mérete: 35mm*16mm. Install panel size. Miicsooodaaa? Ja, megvan: ez az a luk, aminek a segítségével fel lehetne függeszteni valahova. Kár, hogy az enyémről lespórolták, vagy csak a modernebb verzió papírkáját mellékelték az enyémhez is.

A madzag végén található egy 2 centis kis fém rudacska, ezzel méri a hőmérsékletet. Kézbe fogást elég gyorsan lereagálta, szóval erre nem lehet panasz.

Amíg írtam a cikket, behoztam egy szobai hőmérőt és igyekszem nagyon pontosan leolvasni róla, hogy hány fok van valójában, hátha közelebbit tudok mondani a méréséről. Végig úgy láttam, hogy 1°C-kal többet mért, mint amennyi volt. Ők szóltak!

Na, hát erről ennyi információm van. Mindent összevetve, ha nem mondod el senkinek, hogy nem lehet felakasztani és azt sem, hogy szarul mér, akkor még menőzhetsz is vele, hogy te olyan kemény vagy, hogy a hőmérőt is Kínából hozatod. Neked nem jó a higanyos. Mit neked higany? LCD kijelző a menő!

Sok lesz a hülyeség, úgy érzem. Csalódtam benne minden szempontból. Az egyetlen jó tulajdonsága, hogy bekapcsol és valamit mér.

Baráti tanács mindenkinek: MEG NE MERJÉTEK VENNI! Viccnek is rossz.

Itt megvásárolható egy csomó normális hőmérő.

Meg itt is.