Dibea DW200 vezeték nélküli porszívó teszt – Minden porszemet megér

Dibea DW200

A Dibea DW200 vezeték nélküli porszívó egy olyan világba vezetett be, amely számomra eddig ismeretlen volt, és nagyon sajnálom, hogy ez a nyitás nem hamarabb történt meg. Amióta használom tisztább a lakás, ráadásul nemhogy több, hanem kevesebb időt töltök takarítással, így rengeteg időt spórolok meg. Az ára baráti, 45.000 Ft-ba kerül, áfamentes szállítással a Gearbesten olyan extrákkal, mint az atkaeltávolító fej.

A Dibea DW200 vezeték nélküli porszívó kicsomagolása

Natúr, nagyon vastag kartonban érkezett hozzám a Dibea DW200 porszívó, na meg a temérdek kiegészítő, ami jár hozzá. El is kezdeném a felsorolást, mert a lista hosszú, jobb túlesni rajta már az elején:

  • porszívó
  • padlókefe
  • atkaeltávolító
  • csőhosszabbító
  • fali tartó
  • két kisebb fej
  • tápegység

Szerencsére mindent meg lehet hozzá külön is vásárolni, ez számomra nagyon fontos szempont, nem vennék olyan gépet, amihez később nem lehet beszerezni a kopó-fogyó alkatrészeket. A kicsomagolás után töltőre akasztottam a gépet, közben megismerkedtem a kiegészítőkkel. Roppant praktikus, kis kallantyú benyomásával oldható a kötés az egyes elemek között, a felhelyezéshez pedig csak kattanásig kell tolni az adott darabot.

Az akkumulátor beépített, ez előnyként és hátrányként is megélhető, én jobban szeretem, ha könnyen lehet cserélni. A töltési idő egyébként elég hosszú, 3-5 órát vesz igénybe, ami arra enged következtetni, hogy az adapter kíméletes, szóval hosszú lesz a telep élettartama.

A Dibea DW200 nagyon könnyű, ez azonnal feltűnt, mikor elkezdtem használni, a barátnőm szintén ezen a véleményen volt, és azt is megjegyezte, hogy öröm vele dolgozni, nagyon jól irányítható a padlótisztító fej, ráadásul világít is, ami a sötét helyeken kifejezetten hasznos. Utoljára ilyet a Xiaomi Roidmi F8-nál láttunk, de az egy teljesen más árkategória. A szívóerő 8.000 vagy 17.000 Pa, ennek ellenére szerintem nagyon csendes a gép, 68 dB a zajterhelése.

A saroktisztító és az autós fej szintén könnyen és jól használható, egy csomó százast sikerült spórolni, míg nálam volt a termék, ugyanis elég sűrűn takarítom az autómat. Szerintem ez egy olyan eszköz, ami a nedves tisztítást leszámítva bármilyen környezetben megállja a helyét. Sok gomb nem került rá, bekapcsolod és már használhatod is, ha meg extra erőre van szükséged, akkor turbó módba rakod a gépet, ez főleg az atkafejnél hasznos, a padlóra elég a normál is.

A Dibea DW200 vezeték nélküli porszívó tesztje

Mivel nem vagyok rutinos porszívótesztelő ellenben a szerkesztőség többi tagjával, csak a saját szemszögemből tudom megvizsgálni ezt a terméket. A “hagyományos” porszívók szemüvegén keresztül nézve arra jöttem rá, hogy totálisan értelmét veszítette a vezetékes kategória, ha nem ipari felhasználásról beszélünk. Annyival könnyebb kezelni, annyival praktikusabb egy ilyen eszköz, hogy nem vágytam vissza a “hagyományos” társához.

Azt vettem észre magamon, hogy könnyebben rávettem magam a takarításra, mert szinte semennyi plusz időt nem emésztett fel az életemből, akár reggel, indulás előtt is felporszívóztam az előszobát, mert túlzás nélkül 1-1,5 perc alatt készen voltam. Tehát a vonzerő a gyorsaságban rejlik, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt remek hatásfokkal csinálja.

A 15/30 perces üzemidő (normál és turbó fokozat) elsőre igen kevésnek tűnik, de valójában nincs többre szükség. Olyan dolgokat szedett ki a szőnyegből és az alig egyéves matracomból, hogy magam is elszörnyedtem, pedig – azt hittem – jó porszívóm van. A rendszer kitisztítása picit kényelmetlenebb, mint a porzsákos társainál megszokott egyszerűség, de látom benne a környezetkímélő oldalt is, hiszen elég csak a tartalmát kiüríteni, aztán mehet is tovább a takkerolás.

Meglepő mennyiségű koszt sikerült kiszedni a fekhelyemből, ha valós hatása nincs is a dolognak, a pszichés mindenképp sokat nyomott a latba, egyszerűen jobb érzés így lefeküdni aludni. Persze sokaknak nem ilyen egyszerű kérdés ez, valakinek ténylegesen képes az életminőségén javítani, gondolok itt elsősorban az allergiásokra.

Ha nem csak az én szemüvegemen keresztül szeretnétek látni ezt a kategóriát, akkor javaslom, hogy a többi tesztünket is olvassátok el:

Némi negatív élmény volt az első ürítés, ahogyan azt a képen is láthatjátok, mert rengeteg finom port szedett ki a textíliából, ami irritálta a nyálkahártyámat. Ha nem akartok tüsszögni, akkor érdemes egyből a kukába szórni, majd kimosni a tartályt. A jobb szélen látható finom szűrő mosható, ezt javaslom sűrűn takarítani, hogy a motor mindig a maximális teljesítményen tudjon üzemelni.

Összegzés

Ennél bővebb lére nem eresztem a Dibea DW200 bemutatását, de a komment szekcióban szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre. Nekem pozitív csalódás volt, szerintem 45.000 Ft-os áron ez egy erős ajánlat, ráadásul minden kapható hozzá külön is, nem marad támogatás nélkül a termék. Sok kiegészítő jár hozzá, semmit sem kell külön venni. Egyedüli negatívum a beépített akkumulátor, ezzel együtt pedig az üzemidő. Aki ezt nehezményezi, az a cserélhető teleppel rendelkező Xiaomi Jimmy JV51 felé kacsintgasson.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány