Deerma DEM-XS12 aromatizáló, párásító teszt – Lazulj lazán

A Deerma DEM-XS12 ügyesen kombinálja az aromatizáló és a párásító eszközök előnyös tulajdonságait, ráadásul beépített RGB LED segítségével segít a lazításban. Felül nyomja ki a “füstöt”, ami szintén a relaxációs vonalra erősít rá, úgyhogy a segítségével egy csettintése alfában találhatod magad. Nekem nagyon bejött, egyedül az árával nem voltam kibékülve, ugyanis 10.500 Ft-ot kérnek érte, bár ebben már az áfamentes szállítás is benne van.

Deerma DEM-XS12 – két érzékre hat

A Deerma DEM-XS12 egy semmitmondó, vézna dobozban került hozzám, de belül egészen jól ki van bélelve fóliával, ezért nem sérült. A kínai leírásból semmit nem értettem, de csak két gomb van rajta, úgyhogy nem jelentett problémát a beüzemelése.

Mint a többi, belpiacos gépnek, ennek is kínai a csatlakozója, és nem is USB-s az eszköz, ezért egy átalakítót mindenképp vegyetek hozzá. A “hattyúnyak” és a test szétszedhető, így gyorsan a maximum jelzésig tölthető az eszköz, azonban figyeljetek oda rá, hogy a fedő nélkül ne indítsátok el, mert kinyomja magából a vizet. 120 ml folyadékot lehet maximum betölteni, ezt egy vonal jelzi is.

Én próbálgattam mindenféle illóolajjal, de még vízzel hígított citromlével is, és mindig tök jó eredményt kaptam, egy 10 m2-es szobát kellemesen aromatizált (a gyártó egyébként 10 m2 alatti helyekre ajánlja). A ráadás 7 színben pompázó LED nagyon hangulatos, minden fényt kioltva, csak ezt bekapcsolva kegyetlen jól le lehet lazulni, de egy olvasólámpa mellett is jól érvényesül. Azt hiszem ahogy öregszik az ember, egyre jobban tudja értékelni ezeket a dolgokat. A gatyát sem zabálta le, mindössze 12 wattot fogyaszt óránként, ez a normál izzók értékei alatt helyezkedik el.

A bekapcsolás a jobb oldali gombbal történik, röviden kell megnyomni, kikapcsolni pedig ugyanígy lehet. A bal oldali gombbal kapcsolhatjuk a fényterápiát, a két funkció együtt tényleg nagyon összepasszol. A hangról majdnem elfelejtettem írni, annyira csendes a Deerma DEM-XS12, szóval ez is kipipálva. Ha nem így lenne, az agyonverné az élményt, biztosan idegesítő egy zajos eszköz mellett pihenni, de szerencsére ez nincs így, mindössze 38 dB a zajterhelés.

Akár irányfénynek is használható, mert a lámpa része bekapcsolható külön is, ezt szintén hasznos dolognak tartom.

Összegzés

Az első benyomás után elmúlt az az érzésem, hogy mennyire drága a készülék, többhetes használat után azt gondolom, hogy 10.500 Ft-ot megér. Kikapcsol, ellazít a fény, a látvány és az illatok segítségével. Remek választás olvasás, relaxálás mellé, de párásítani is tud 10 m2-ig.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány