Cubot Max 2 telefon – Valami jót, valami olcsót

Cubot Max 2

Röpködnek ezerrel az új csúcskategóriás telefonok – Xiaomi Mi 9, Redmi 7 -, de ne feledkezzünk meg a középkategóriás eszközökről sem. Ha nem szeretnétek sokat költeni, esetleg a gyereknek lesz, és úgysem tudja kihasználni a zaszlóshajók minden funkcióját, akkor ebben a kategóriában nézelődjetek. Az sem utolsó szempont, ha nem akartok egy olyan mobilt, amit állandóan selyemkesztyűben kell fogni, vagy a munkátok miatt nem tudtok állandóan figyelni rá. A Cubot Max 2 is azok közé a telefonok közé tartozik, amik igyekeznek megfelelni minden mai követelménynek, de nem pakolták tele olyan cuccokkal, amiket úgysem használunk.

A Cubot Max 2 kívülről

Lassan ez a sarki fény színvilág lesz az új fekete, hiszen a legújabb telefonok szakítottak az egyhangúsággal, és már színesebb verziókban gondolkoznak. A Mi 9 és a Cubot egy korábbi verziójánál, az X19-nél is találkoztunk már ezzel az érdekes megoldással, ahol lilában és zöldben játszik a hátlap, de ebben a műfajban az Umidigi Z2 Pro a király. Képernyője elkapta a középkategóriás telefonok betegségét, hiszen bár 6,8 colos a mérete, de a felbontása csak 1352×640 pixel.

Notch terén azt hittem, nem lehet már fokozni az izgalmakat, de a Max 2-nek mégis sikerült. A telefon jobb felső sarkába tették a kis szigetet, ahova egy darab, 8 MP-es előlapi kamerát rejtettek a fejlesztők, ami egyben arcfelismerésre is használható. Hátul két, 12+2 Megapixeles egység kapott helyet az ujjlenyomat-olvasó mellett.

Belülről

A legújabb Android 9.0-s operációs rendszer fut a hardveren, továbbá a lehetőségekhez képest nem is rossz 4 GB RAM-ot és a 64 GB ROM-ot kapott. Ahol kicsit lecsippentettek a tudásból az alacsony árért cserébe, az a processzor. MT6762, ismertebb nevén Helio P22-t álmodtak bele a tervezők, ami a Snapdragon 625 alatt nem sokkal helyezkedik el a ranglétrán.

Már említettem, hogy igyekszik tartani a lépést a kor követelményeivel, ezért nemzetközi piacra gondolván se a 4G, se a B20 nem maradt le a listáról, így nagyvárosokban és ritkábban lakott területeken élők is gond nélkül használhatják a mobilnetet. Akkumulátora figyelemreméltó, hiszen 5.000 mAh-s telep található benne, ami majdnem kétszer nagyobb a jelenlegi átlag telefonokénál.

Nagy akkumulátorának, dizájnjának és széles kijelzőjének köszönhetően nem egy rossz vétel, de ha biztosra szeretnétek menni, nézzetek körül a tesztjeink között, ahol több középkategóriás telefont is kipróbáltunk.