Convoy C8+ zseblámpa teszt – Convoy-t mindenkinek!


A Convoy C8+ zseblámpa nem a hagyományos otthoni modell, hiszen 18650-es cellát fogad, ez valószínűleg nem sok háztartásban található meg, ám ne féljünk az újtól, ez a jövő. Az elektromos autók akkumulátorainak nagyon nagy hányada is ezekből épül fel, csak éppen nem egy, hanem több ezer darab van benne. Nagyon megbízható, bevált rendszer, mely kellő energiát tud szolgáltatni egy komoly LED modulnak is, ezért ideális választás volt a Convoy C8+-ba is. Ez a lámpa egy álom, nem is kertelek sokat, én azt javaslom, hogy mindenki szerezzen be otthonra egyet, hiszen mindössze 5.300 Ft, mivel most akciós, a vámhatárt sem éri el.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

A Convoy C8+ zseblámpa kicsomagolása

A belbecs nemességéről a doboznak is erős túlzással nevezhető valami nem sokat árul el. A fehér hasáb csak azért nyújt megfelelő védelmet, mert a lámpatest fém, így nem sok kárt tudunk okozni benne, maximum a lencse törhet el, de légpárnás fóliában csücsül a C8+, így minden gond nélkül éli túl a több ezer km-es utat.

A C8+ lámpa anyagminősége és kialakítása nem sok kérdést vet fel, azt hiszem bátran kijelenthető, hogy hibátlan összeszerelés jellemzi. Kiegészítőkből ugyan ne várjunk sokat, összesen egy csuklópánt jár hozzá, úgyhogy a 18650 cellák és a töltő beszerzése is ránk hárul, de senki ne ijedjen meg, ez nem nagy kaland.

A legolcsóbb, már ajánlható töltő a LiitoKala  Lii-100, amit az alábbi linken tudtok megvásárolni nevetségesen alacsony, 1.450 Ft-os áron, ezzel egy darab 18650-es cellát tölthetünk, amiből például az Ultrafire itt megvásárolható darabjai ajánlottnak számítanak. Ha továbbra is vámhatár alatt maradnánk, de szeretnénk több cellát is tölteni egyszerre, akkor a LiitKala Lii-202, vagy Lii-402 is ideális választás – az első számjegy utal az egyszerre tölthető akkumulátorok számára -. Akik pedig itt is az egyik legjobb ár-érték arányú darabot keresik, azoknak ajánlom a Lii-500-at, melyet itt tudtok megvásárolni, a róla készült tesztünket pedig ezen a linken elolvasni.

Most, hogy beszereztünk minden kelléket a lámpához, és optimális esetben 10.000 Ft alatt vagyunk – a feketeöves 18650 felhasználók számára lehet izgalmas, hogy védett és védelem nélküli cellákat is fogad -, nézzük meg, hogy mit is nyújt nekünk a 145 grammos Convoy C8+.

 

A Convoy C8+ zseblámpa tesztje

A C8+ is Cree LED modult használ, pontosabban az XLamp XP-L High Intensity modellt, amelynek az adatlapját ezen a linken találjátok. Figyeljetek rá oda, hogy biztos forrásból szerezzétek be ezeket a lámpákat, mivel a sok a silány hamisítvány, ami lehet, hogy külsőre szinte teljesen megegyezik az eredetivel, ám a lelke, a LED modul mégis más, és csalódást fog okozni a teljesítmény.

Maximum 3 amper felvételére képes a LED, 10 watt energia felhasználása mellett, ezért kell a combos táplálék, nem elég holmi AA elemecske, mint a régi, sárgásan világító, gagyi lámpákba. Az 1.095 lumenes csúcsérték brutális, ezt tényleg látni kell élőben is. Teljes sötétségben, maximális fényerőn jól tükröződő tárgyra világítva – például fehér tányér – színes pislogás következik, annyira erős a fénye. Nem túlzás, ezt a lámpát korom sötétben, az erdő közepén is biztonsággal használhatjuk, hiszen mindent látni fogunk vele. Ha szeretném a klisé címeket, akkor ezt adtam volna: Fény az éjszakában.

Az üzemmódok kiválasztása rémesen egyszerű, a zárókupak betekerése után határozott, kattanásig történő nyomással aktiváljuk a lámpát, ezután már csak apró nyomásra van szükségünk a következő funkciók kiválasztásához: 1%-os, 10%-os, 35%-os, 100%-os fényerő, valamint stroboszkóp és kerékpáros üzemmód. Csak, hogy mindenki tisztában legyen a Convoy C8+ fényerejével, az 1%-os üzemmód tudja azt, amit a hagyományos lámpák nyújtani tudnak friss elemmel.

Mivel ekkora fényerő leadása komoly hőtermeléssel jár, fontos fejlesztés volt a C8-hoz képest a fej kialakítása, a még jobb hőelvezetés miatt. A gumi tömítőgyűrűk pedig a vízállóság miatt kerültek beépítésre, úgyhogy szakadó esőben is bátran világíthatunk vele. Minden autóba tartanék egy hasonló kaliberű lámpát, én egy Bernert használok, amit évekkel ezelőtt 14.000 Ft-ért sikerült megvásárolni, de a közelében nincs a Convoy fényerejének.

A tesztkörnyezetet úgy kezelje mindenki, hogy fényes nappal, lehúzott redőnyökkel idéztem elő a “sötétséget”, ami csak nyomokban közelíti az éjszakai fénymennyiséget. Az erdőben, szabad ég alatt ennél látványosabb végeredményre számíthatunk. Én mostanában nem voltam éjszakai túrán, de mindig magamnál tartottam a lámpát, ám olyan helyzetbe nem kerültem, hogy használni is kelljen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=kRTwV_ClKUc[/embedyt]

Azt gondolom, hogy a beltéri mutatvány nem hagy sok kérdést maga után, jól látható, hogy a minimálisan tükröződő felületektől is óriási fényerővel verődik vissza.

 

Összegzés

A Convoy S8+ baráti árával és kiváló minőségével biztosan sok embernek optimális választás, ha nem akar több lámpát is tartani. Én egy ilyen fényforrással kibékülnék bármilyen felhasználási módról is legyen szó, szerintem még kerékpáron is megállja a helyét egy tartókonzol segítségével, amit itt tudtok megvásárolni. A 5.300 Ft egyáltalán nem sok érte, és a 18650-es cellákra is érdemes átállni, mert sok eszközbe tudjuk felhasználni. Érdemes sietni, mert most akciós, általában 7.000 Ft környékén kapható.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány