Chuwi Vi10 Plus – Win10 és Remix OS táblagép 42.000 forintért

Épp a napokban érkezett meg a saját Chuwi Hi10 Pro táblagépem, és bár a teszt még nem jött ki, annyit megoszthatok veletek, hogy érdemes befizetni a Chuwi Win10 és Remix OS alapú eszközeire. A legjobb az ebben, hogy EU raktárból rendelve (azaz áfamentesen) is csak 42.000 forintba kerül.

Az én gépem borzasztóan jól össze van pakolva, és csakúgy, mint ez, full fém házas. A képeket elnézegetve ez nagyban hasonlít az enyémre, amiről ilyen szempontból csak jó dolgokat tudok elmondani. Nem mellesleg nemsokára jön majd a tesztje is.

Nézzük a specifikációt. Adott egy Intel Z8300-as, négymagos processzor 1.44 GHz-en. Emellé 2 GB RAM társul egy 32 GB-os tárolóval, mely micro SD kártyával legfeljebb további 128 GB-tal bővíthető. Tény, hogy ez nem legerősebb hardver, de a Voyo A1 Plus tapasztalati példája is mutatja, hogy irodai feladatok elvégzésére alkalmas.

A kijelző egy 1920*1280 pixel felbontású, IPS paneles, 10.8″-es darab, melynek beszállítója sajnos ismeretlen. Az enyém ugyan ettől magasabb felbontású (jóval drágább is volt), de egyszerűen gyönyörű képet ad. Ezek alapján ítélve ezzel sem lehet probléma.

Figyelem! A webshopokban a Win10 kategóriában található gépek nem mindegyike dual-boot, aki vásárolna, nagyon ügyeljen erre (lsd. leírás)! Két rendszer egyszerre kapott helyet a táblagépen: van egyszer a Win10, meg egy Remix OS 2.0. Ez utóbbival most találkoztam először. A Win10 eredetinek tűnik, ahogyan ígérik is, illetve minden funkcióját betölti úgy, ahogyan az asztali verzióm. A Remix OS-ről úgy gondoltam, hogy fölöslegesen foglalja a helyet, és amúgy is mi a tosznak van rajta. De ez a rendszer szerelem első látásra.

Ilyen király Android alapú cuccot még nem láttam. Egyszerű, letisztult, ugyanakkor borzasztóan praktikus. Windowsból átemelt ablakkezelés (egyszerre több ablak is meg lehet nyitva, méretezhetőek, tálcázhatóak), fizikai tálca, saját alkalmazásáruház, és még sorolhatnám. Állati király. Azt szeretem benne a legjobban, hogy nem érzem a Win10 után azt a tipikus Android lekorlátozottságot. Nagy képernyőn, alacsony fogyasztással, és végtelenül optimalizált memóriakezeléssel (még az 1 GB felhasznált memóriát sem közelítette meg eddig!) tudom majdnem pontosan ugyanazt csinálni, amit Windows alatt. De ha mégsem, átbootolok oda.

További királyság, hogy 3A-es töltőt adnak hozzá, ami egy Type-C porton keresztül nyomatja bele a tápot. Kell is, mert egy jókora, 8400 mAh-s akksi van a gépben. Nem kell tartani a túlzott modernizációtól, mert a Type-C port nem jelenti azt, hogy micro USB nincsen, és a micro HDMI sem maradt le szerencsére.

Ami még hatalmas segítség a felhasználóknak mondjuk az én Voyo hibrid gépemmel szemben, hogy ezek pontosan ugyanúgy dokkolhatóak touchpad-del ellátott billentyűzetre, használhatóak stylus tollal, de nem kell őket speckó DC in dugón keresztül 12V-ról tölteni. Ez pedig azért jó, mert bármelyik telefontöltő használható a töltésükre, csakúgy, mint ahogyan a hordozható külső akksik is. Manapság egy 10.000 mAh-s külső akksinak alig van tömege. 250 gramm az egész, és egy zsebben elfér. Vegyünk egy konkrét példát:

Blitzwolf BW-P3 >>

Itt a Blitzwolf legújabb 10.000 mAh-s külső akksija, ami borzasztóan jól teljesített a teszteken. Ha egy ilyennel indulunk útra, a táblagép eredeti, 8400 mAh-s akksikapacitását nem kevesebb, mint 120%-kal lehet kitolni. Annyira nem szar.

Mivel a táblagép az alábbi linken a Gearbest EU raktárában elérhető, ezért ez a 42.000 forint a végleges ár, áfát fizetni már nem kell rá. Amúgy is sokkal gyorsabban megérkezik, mintha Kínából rendelnénk.

A Chuwi Vi10 itt megvásárolható >>

(Ezen csak Remix OS 2.0 van, Win10-es gépért nézd végig a lentebb linkelt kategóriákat!)

Egyebek

Ha esetleg 4 GB RAM-mal és erősebb processzorral keresel terméket, akkor a Cube i7 lehet a megfelelő számodra. Ez EU raktárból kb. 88.000 forint.

Itt megvásárolható >>

EU raktáras gépek >>

Még több Win10 táblagép >>