Chuwi VI10 Plus – Ilyet hozzon a Jézuska?

A tökéletes táblagépet keresed karácsonyra? A Chuwi VI10 Plus jó eséllyel indul ezért a címért, az erős hardverhez szép kijelző, nagy akksi, remek rendszer és igen jó ár társul, ugyanis EU raktárból nincs meg bruttó 44.000 Ft, ráadásul még bőven ide is ér az ünnepekig.

A masinát teljes fém házzal látták el tervezői, ami nagyon jól áll neki, nyugodtan vihetjük a szépségversenyre is. Oldalán elég sok csatlakozót találunk: van micro SD bővítési lehetőség, micro HDMI kimenet, így TV-re, monitorra is gond nélkül rádughatjuk, 3,5 mm-es jack csatlakozó, micro USB port és még egy Type-C csatlakozó is, így az új generációs USB minden előnyét kihasználhatjuk (pl. nagyáramú töltés, szuper gyors adatátviteli sebesség). A vezeték nélküli perifériákhoz Bluetooth segítségével is kapcsolódhatunk, az internetet a beépített b/g/n WiFi chip segítségével érhetjük el.

Kijelző terén sem hagynak cserben: egy 10,8 colos, 1920×1280 pixel felbontású IPS panelt pakoltak a gépbe, ami tűéles megjelenítést garantál.

A nagyfelbontású kijelzőhöz erős hardver dukál, ennek értelmében az Intel Cherry Trail platformra épülő Atom Z8300 chipje került a masinába, ami a négy 1,44 GHz-re skálázott magjával és 8. generációs HD Graphics grafikus egységével, a 2 GB RAM-mal és 32 GB hátértárral kiegészülve remek alapot ad a Remix OS 2.0 alá, teljesítményből nem lesz hiány. Ha valaki kevesli a tárhelyet, akár 128 GB-os memóriakártyát is betehet, erre azért már sok film és zene elfér.

A Remix OS ismerős lehet a múltkori Chuwi HI10 Pro tesztből, az Android felturbózott változatáról van szó, ami mrgergokét rögtön lekenyerezte, az említett tesztben részletesebben ír is róla. Az Android 5.0 alapokon nyugvó rendszer számos Windows 10-ből ismert fícsörrel egészül ki, ami így az Android hiányosságait befoltozva, egy remek szolgáltatásokat kínáló és jól használható rendszert eredményez, és természetesen magyarul is tud.

Ilyen extrák pl. a Windowsra hasonlító tálca, a “start menü”, az értesítési sáv, ahol kapcsolókat is elhelyezhetünk és a multi-window mód, ami több alkalmazás egyidejű futtatását teszi lehetővé ablakos formában, így például nyugodtan nézhetsz filmet, miközben Facebook-on chatelsz a barátaiddal. Természetesen az összes Androidos alkalmazás működik, így mindenféle felhasználási módhoz igazodik a gép.

Kapunk előlapi és hátlapi kamerát is, mindkettő 2 MP felbontású CMOS szenzorral rendelkezik. Tapasztalatból tudjuk, hogy a táblagépekkel (néhány kivételtől eltekintve) nem fogunk profi fotókat lőni, ezek a kamerák inkább videóhíváshoz valók, ezt a feladatkört tökéletesen el is látják.

Sztereó hangszórókat kapott a masina, így a hangminőséggel valószínűleg nem lesz gond. Találunk ezen kívül egy dokkoló portot is, ezen keresztül a szintén EU raktárból 7200 forintért rendelhető billentyűzetes és tapipados tartóhoz csatlakoztathatjuk, így jelentősen kiterjeszthetők a vele végezhető feladatok, kvázi notebookként használhatjuk. Vagy választhatunk hozzá aktív stylust is, így kézírással is jegyzetelhetünk, rajzolhatunk, esetleg festhetünk. Ez a kiegészítő csak Kínából szerezhető be kb. 5000 forintért.

A beépített 8400 mAh-s akksi és az energiatakarékos chipset hosszú üzemidőt garantál, a gyártó szerint akár 6 óra kijelzőidő is elérhető. A Type-C 3 amperes nagyáramú töltését kihasználva a szokásosnál gyorsabban feltölthető, amit a szabványos csatlakozó miatt akár hordozható power bankről is megtehetünk, így tényleg nincs akadálya a hosszú távú használatnak út közben sem.

A leírás alapján remek kis gép a VI10 Plus, ami minden igényt ki tud elégíteni, legyen az multimédiás felhasználás, utazó munkaeszköz, játékgép, vagy notebook pótlék. EU raktárból ÁFA és vámmentesen 44.000 forintért hozzájuthatunk még az ünnepek előtt, így mindenképp vegyük fel a karácsonyi ajándék ötlet listánkra!

A Chuwi VI10 Plus itt megvásárolható>>

A hozzá való billentyűzetes, tapipados tartó >>

A hozzá való stylus >>

Még több táblagép a GearBest EU raktárából >>