Chuwi Ublue C-100 autós töltő teszt – Stílus és teljesítmény

A Chuwi elsősorban a tabletekről és az iLife robotporszívókról ismert, pedig sok mást is gyártanak. Például töltőket, nem is akármilyen minőségben. A Chuwi Ublue C-100 egy megbízható, erős autós töltő prémium kinézettel és remek anyaghasználattal. Két eszközt is képes egyszerre tölteni, és minden kocsival kompatibilis. Kell ennél több? Egy jó ár még jöhetne, és szerencsére jön is: jelenleg 2.100 forintot kérnek csak érte a GearBesten.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Chuwi Ublue C-100 kicsomagolása

A csomagolás elég úrias: fekete kartondobozban érkezett, amin ezüst betűk hirdetik a gyártót és hovatartozását. A töltő masszív szivacságyban fekszik benne, alatta kínai és angol nyelvű használati utasítást találunk.

 

Az eszköz fémből készült, műanyagot csak az USB portok körül találunk, összeszerelési minősége példás. Az oldalsó pöckök miatt minden autótípus szivargyújtójával kompatibilis, nem estek tehát a Roidmi 2S csapdájába. Töltőhöz képest nehéz, van benne anyag, méretre viszont nem nagy, igazi masszív darab. A két darab USB port körül egy kék LED gyűrű lapul, innen a névválasztás is. Sötétben amellett, hogy segít megtalálni a csatlakozókat, nagyon jól is néz ki.

 

A Chuwi Ublue C-100 tesztje

Két portján fejenként 2,4, egyszerre 3,4 A-t képes kiadni 5 V-on üzemelve, tehát 17 W a maximum teljesítménye, ami nem gyenge. Dedikált gyorstöltési szabványokat nem ismer, de ekkora áramerősséggel azért elég gyorsan feltölthető bármi, ami elfogadja.

Védelmi áramkörök – feszültségingadozás, túláram, túlfeszültség, túlmelegedés, rövidzár ellen – is kerültek bele, amik a tesztjeim alapján jól teszik a dolgukat, és melegedési problémákba sem futottam, tehát megbízhatóan üzemel. A gyártó kiemeli a magas hatásfokot is, amit mérésekkel nem tudtam ellenőrizni, de elhiszem nekik, minden más beigazolódott, amit mondtak.

 

A telefonom töltésén kívül elvégeztem néhányat a szokásos mérések közül, hogy alátámasszuk a teljesítményét. Ahogy az a jó töltőknél lenni szokott, az Ublue C-100-at is a gyári érték fölé terhelhetjük, és lekapcsolja a kimenetét, ha túlfeszítjük a húrt.

Először rámértem csak az egyik portjára, és meglepően magas, 3,7 A áramnál kapcsolt csak le, igaz, itt már nem tudta tartani az 5 V körüli feszültséget. Közel 15 W-ot adott ki tehát egyetlen porton. Ekkora áramot kb. semmi nem fog tőle kérni, de az látszik, hogy van benne tartalék bőven.

 

Ezután az egyik portjától kértem fix 1 A-t, a másikból így 2,5 A-t lehetett stabilan kipréselni. Végül a gyári maximumot, 2,4 A-t szívtam az egyik csatlakozóból, miközben a másik 1,3-ig tudott felmenni, mielőtt a védelem lekapcsolt volna. A feszültség a terhelés növekedésével arányosan esett valamennyit, de általában 4,5 V fölött maradt, ami még bőven jó érték, a rádugott eszköz nem fog megsértődni, ha ennyivel alacsonyabb a töltési feszültség. Vannak ugyan töltők, amik ezt a feszültségesést tudják kompenzálni, de ne legyünk telhetetlenek ennyi pénzért.

 

Összegzés

A fizika órát magyarra fordítva: tényleg hozza a ráírt 17 W-ot, stabilan, biztonságosan működik, jól elosztja a teljesítményt a két portja között, és nem is melegszik túlságosan. Ezt fejeli meg a fém ház, a példás összeszerelés és a csinos LED világítás. Egy ilyen erős és elegáns eszköz szinte ajándék a 2.100 forintos árcímke mellett, amire természetesen semmilyen importköltség nem rakódik. Ha pedig valakinek hiányzik a QC gyorstöltés, nézzen szét a GB kínálatában, talál jó párat.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték