Budget strapatelefonok a Cubottól

A Cubot többször is bizonyította, hogy van helyük a budget telefon kategóriában, gondoljunk csak az X19-re vagy a King Kong 3-ra. A Cubot Quest és Quest Lite a két új üdvöske, rendkívül jó áron, viszonylag extrém külsővel és középkategóriás hardverrel, 44.000 és 35.000 forintos árért cserébe.

Cubot Quest

Az 5,5 colos kijelzővel rendelkező Cubot Quest egy 1440X720-as felbontású panelt kapott, de a típusáról sajnos nincs semmilyen információnk. Az MT6762-es SoC – vagy más néven Helio P22 – a középkategória egyik legkedveltebb chipsete.

Szerencsére nem a RAM mennyiségénél húzták meg a nadrágszíjat, így ebből 4 GB jutott, a belső tárhely pedig 64 GB-os lett, ami további 128-cal bővíthető. Kamerából három darab is jutott a készülékre, kettő a hátoldalra, egy pedig az előlapra.

A hátsó 12+2 Megapixeles, Sony szenzorok, ahogyan azt már megszokhattuk, biztosan nem fogják hozni a marketing képeken látható szintet, de ennyi pénzért ez nem is különösebben elvárható. Néhány fontosabb pillanat vagy esetleg dokumentum megörökítésére alkalmas lesz, ennél több nem is kell.

A strapatelefon szerű kinézet nem véletlen, a Cubor Quest ugyanis megerősített házzal rendelkezik, ezért az ütéseket is jobban bírja, ráadásul a kijelzőt is Gorilla Glass 5 védi. A 4.000 mAh-s telep és az IP68-as víz- és porállóság ellenére is sikerült az egész készüléket egy 8,8 mm vékony házba belepréselni, amivel az egyik legvékonyabb strapatelefon lett.

Természetesen minden fontos vezetéknélküli szabvánnyal rendelkezik, így van Bluetooth 5.0, ac WiFi, GPS, B20-as LTE és még az NFC is belefért az árba. Az egész hardvert a 9.0-s Android szolgálja ki, így szoftverből is a legfrissebbet kapjuk, tehát mindent egybevéve a 44.000 forintos ár igen csábító. Már alig várjuk, hogy a kezünk között tudhassuk, ugyanis már elindult a tesztpéldány felénk.

Cubot Quest Lite

A Cubot Quest Lite nem sokban különbözik a nagytesótól, viszont itt már kisebb, 5 colos kijelzővel találkozhatunk és elveszítette a 18:9-es képarányt is, így pedig a felbontás is 1280X720 pixelesre csökkent. A géptető alatt ugyanaz a Helio A22-es chipset lakik, amit már a Xiaomi Redmi 6A-ból sokan ismerhetnek, de jelen esetben már 3 GB RAM-mal és 32 GB háttértárral kiegészítve.

Kamera fronton hasonló adatokkal rendelkezik, mint a Cubot Quest, ez 13+2 Megapixeles hátsó és 8 Mp-es első szenzorokat jelent. A Lite verzió is hasonló burkolatot kapott, mint a nagytestvér, így a vastagsága, az IP68-as védettsége és a Gorilla Glass 5 kijelző védelme is megegyezik vele. A kicsivel gyengébb és takarékosabb chipset miatt, már csak 3.000 mAh-s akkut találunk a Quest Lite-ban, de ez mindig gond nélkül jelenthet stabil, két napos üzemidőt.

Szenzorokban és kapcsolatok szintjén is kötni kellett némi kompromisszumot, de még így is van B20-as LTE és duál SIM foglalat, de az ac WiFi-t és az NFC-t nélkülöznünk kell, ha erre a készülékre esik a választásunk. Szoftveresen nem változtattak, így ezen is Android 9 fut. Egészen május 13-ig 35.000 forintért szerezhető be a Cubot Quest Lite, ezzel pedig az egyik legjobb budget telefon lehet a piacon.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!