Blitzwolf BW-P2 3350 mAh hordozható akksi teszt – Fémházas elegancia

Nagyon kis elegánsra sikerült a Blitzwolf BW-P2, a gyártó új, kisméretű külső akksija. A kapacitása sem olyan nagy, de a maga 3350 mAh-jával is bőven kiszolgálhat eszközöket, ha nagyon szükség lenne rá. Sőt, számtalan helyen még jobban is jön, mint egy nagyobb, 10.000 mAh-s darab, és még olcsóbb is.

A doboza ugyanolyan semmilyen, mint szokott lenni, a tartalma pedig egy külső akksi a fenti színek valamelyikéből, egy microUSB kábel, és némi papír. A dizájn szerintem abszolút a helyén van. Nem villant semmi különöset, a termék abszolút beleillik a mostani trendbe, nem a kinézetével fog kitűnni a többi közül, ám nem elhanyagolható, hogy még ha átlagos is, nagyon igényesen van elkészítve.

Kezdjük ott, hogy az egész háza fémből van. Kábé egy éve kezdődött ez a nagyszerű trend, hogy amelyik gyártó valamit is ad a termékeire, az fém házba csomagolja a külső akksijait. Szerencsére ezúttal sem valami századmilli vastag, behorpasztható váz került az elektronika köré, hanem egy elég masszív, ránézésre kb. 0.5 milliméter vastag alumínium szerkezet.

A termék egyik végén a microUSB bemenet, és a standard USB kimenet van, rendre 1.5 és 1A-es áramokkal. A másik végén némi firkálmány a kütyü gyári adatairól, semmi érdekes. A tetején egy lapos bekapcsoló gomb, mellette pedig 4 fehér LED, amelyek jelzést adnak az aktuális töltöttségi szintekről. Töltés közben például az a LED pulzál, amelyik “töltési negyedben” éppen áll az akksi.

Nem elhanyagolható információ, hogy igazán neves alkatrészekből rakták össze: Texas Intruments vezérlő, Panasonic telep, és egy rakás védelem, amit alább láthattok majd.

Tesztüzem

Kiszámoltam, hogy hány mAh-t kell tudnia 5V-on, mivel a gyári értékek rendszerint a hordozható akksikban pihenő, 3.6V-os akksira vannak megadva. Az energiamennyiség állandó, de a kapacitást adott feszültségen kell érteni. Ez azt jelenti, hogy ha ráírják valamire, hogy x mAh-s, akkor tudni kell, hogy az hány volton értendő, különben lényegében értéktelen az információ.

Védelemből csillagos ötös: bemeneti túlfeszültségvédelem, kimeneti túláram és túlfeszvédelem, rövidzár eleni védelem, túlmelegedés elleni PTC termisztoros védelem, rossz minőségű töltőkkel sem teszik tönkre, túltölteni és túlmeríteni sem fogjuk, és valamiféle reset mechanizmus is van benne, de erről nem tudom, hogy mi lehet.

Feltöltés közben mértem a bemenő kapacitást, és némi átalakítási veszteség mellett kijön a pontos érték, ugyanis 2488 mAh-t mértem 5V-on, számolva pedig 12060mWh / 5V = 2412 mAh jön ki. Leadáskor mindig csak ilyen 1600-1900 mAh közötti értéket számolt a mérő, amit furcsának találok, ha már egyszer megvan belül a valós kapacitás.

Konklúzsön

Fém házas, elegáns, 3 színben is elérhető, tele van elektronikai védelemmel, kis helyen is elfér, és egy-egy feltöltés erejéig nagyon jól jöhet, ha erre lenne szükség. Mindezért cserébe színtől függően 10, illetve 11 dolcsit, azaz átlag 3000 forintot kell fizetni. A tapasztalataim blitzwolfosan pozitívak, ezek alapján pedig bátran ajánlom megvételre!

Itt tudjátok megvásárolni.

Uff.