Blitzwolf BW-M1 USB multifunkciós eszköz – Ventilátor, lámpa és töltőkábel egyben

A Blitzwolf BW-M1 személyében ezúttal úgy próbált a gyártó ultimét olcsókütyüt alkotni, hogy továbbgondolta a Xiaomi által gyártott, nagy sikerű, de számtalan alkalommal lemásolt USB lámpáját. Egy kicsit szétvagdosta és csinált belőle töltőkábel, ventit, és lámpát egyszerre. A kérdés az, hogy 1500 forintért csak próbáltak ultimét kütyüt készíteni, vagy sikerült is nekik?

A piros, kék és fehér színekben kapható, átlátszó, zárható zacskóban érkező termék kinézetre egy az egyben megegyezik a Xiaomi lámpájával. Feltéve, hogy úgy van összeszerelve. Szerintem az elgondolás remek, mivel mindenki lemásolta már valami módon az eredeti USB lámpát, ebben legalább van egy csomó újítás. Például megmaradt a kis mérete, nem kerül majd sokba, ha elkészül, és új funkciókat kap, amik ha nem is életbevágóan fontosak, egy elég egyedi, vicces kis kütyüt alkotnak.

A két hordozható akksimhoz illő színt rendeltem: fehéret és kéket. A zacskó hátulján van némi infó, de semmi amúgy nem sok érdekeset találni rajta. A tartalma egy LED fej, egy motor, egy propeller, meg egy töltőkábel. A kábel végére ráilleszthető a motor és a LED is, mindkettő nyilván microUSB csatlakozással. Technikai paraméterek tekintetében is el vagyunk látva, tudjuk ugyanis, hogy a LED 0.75W-os, a kábel maximum 2A-t tud átvinni, venti módban pedig 1W teljesítményre képes a kütyü.

Az anyaghasználata tökre rendben van, TPE-ből készült. Ez egy hőre lágyuló kaucsuk, gumiszerű anyag. Szerintem az eredeti Xiaomi USB LED is ebből készült.

Tesztüzem

Összelegóztam a két eszközt, előszedtem hozzájuk az akksikat, és kipróbáltam, hogy mit tudnak. Az Ulefone Viennát egy fali töltő, illetve ennek a kütyünek a kábele is ugyanakkora árammal, 1.36 amperrel töltötte, ahogyan alább majd a képen is látszik. A ventije rettentően csendes, teljesen meg voltam lepődve, hogy milyen diszkrét zúgás mellett termel határozottan kellemes szellőt. Ebben a módjában nagyjából 1.0W-ot fogyaszt, azaz itt is helyesek a gyártó adatai. Ilyen teljesítménnyel mehet, amennyit akar, a fogyasztása jelentéktelen, és így a jó hír, hogy egy kisméretű power bank-kel is rettentően sokáig megy majd.

Lámpává alakítva a fogyasztása szintén 1W, úgyhogy itt van némi eltérés azért, de legalább kellemes a fényereje. Nem fogja kiégetni senki retináját, az tuti, viszont közelről használva olvasáshoz, éjjel billentyűzeten gépeléshez, hasonló tevékenységekhez elegendő lehet. Éjjeli lámpának is használható akár, feltéve persze, hogy olyan power bank-re dugja rá az ember, amit a gombjával ki lehet kapcsolni, mivel most jöttem rá, hogy a Blitzwolf kisebbik akksija nem kikapcsolható. Csak akkor kikapcsolható, ha kihúzza az ember, viszont bekapcsolni (hosszabb nem működés után) csak akkor lehet, ha bedugás után még a gombot is megnyomja az ember. Kicsit fura, de ez van.

Konklúzsön

Mivel csak 1500 forintba kerül, azt gondolom, hogy biztosan nem rossz üzlet. Lehet belőle egy lámpát is csinálni, aminek közelről elég a fényereje akár olvasáshoz is, messzebbről viszont csak éjjeli lámpának, hangulatvilágításnak jó, másnak nem. Átalakítható ventivé is, ami még jó ideig hasznos társ lehet, és még töltőkábelként is használható a kütyü. Az már csak plusz királyság, hogy nagyon kis helyen elfér az egész, mert még a propeller is levehető. Attól sem kell tartani, hogy valaminek baja esik, mert ami hajlik, az flexibilis, nyugodtan nyúzható, így a propeller is. Mindkét módjában keveset fogyaszt, viszont ha tölteni kell vele, meglepően nagy áram, 2A is átvihető vele, így ajánlott kütyü.

Itt megvásárolható.