Blitzwolf BW-LT1 asztali lámpa teszt – már a lámpa is okos

Nem tudom, hogy mi változott mostanában, de gyakorlatilag kivétel nélkül csupa király cuccot kapok. Kerestem a régi helyett már egy új asztali lámpát, mert ahogy a Blitzwolf egyensúlyozós lámpás cikkében is leírtam, fűtött, mint az állat, és még zabálta is az áramot. Már egy ideje a polcokon van az új asztali lámpájuk, ami még kis erőlködéssel okosnak is nevezhető. Lássuk, mit tud a Blitzwolf BW-LT1 14.000 forintért cserébe.

Első körben azt említem meg, hogy itt is nagyon reklámozzák ezt a szemvédős dolgot. Az a nagy marketingszöveg, hogy ez nem bántja a szemet, sőt kíméli, meg ez-az-amaz, úgyhogy veddmeg!!4! Ami viszont engem sokkal jobban megfogott első látásra, az a mindenfelé tekergethetősége. Az egyensúlyozó lámpájukat ugye nem tudtam állítani, és asztali lámpaként nem volt annyi helye, hogy jól megvilágítson mindent, amit nekem meg kellett, de az én szemembe ne jusson közvetlenül fény, így egy picit zavaró volt hosszú távon. Még mindig sokkal inkább azt használtam, mint a régit, de tudtam, hogy nem sokáig fogom bírni, mielőtt ezt megrendelem. Aztán tényleg a kosárba kerül rövid időn belül. Nem bántam meg.

Ahogyan írtam is már, durván 14 ezresembe került, ami azért nem kifejezetten sok egy olyan asztali lámpáért, ami a képeken jól néz ki, a tapasztalataim alapján igényes, magára adó gyártótól származik, állítható fényerősségű, 4 különböző módja van, időzíteni lehet, illetve nagyáramú USB portot kapott. Ha valaki itthon bemegy a boltba, hogy egy nagyjából ilyesmi, vagy ezekkel egyenértékű tulajdonságokkal rendelkező asztali lámpát szeretne, és van rá 14 kilója, akkor úgy fogják kiröhögni, ahogyan engem a haverok, amikor azt mesélem, hogy egyszer majd Pamela Anderson lesz a nőm.

Ez volt az alap indítékom. Kína nem dúskál a jobbnál jobb asztali lámpákban, de ha mégis, akkor sincsenek szem előtt ezek a cuccok, szóval itt az ideje megnézni, hogy ami mégis szem előtt van, az mit tud. Ha nem jön be, még mindig ráérek háromszor ennyiért venni egyet itthon.

Amikor megjött, már vártam, hogy megint egy nagy barna kartondobozban kapom a cuccot, de itt az első Blitzwolf termék, ami csillivilli dobozban érkezett. Úgy látszik, igazam volt valamikor, amikor azt mondtam, hogy csak az olcsóbb cuccaikat nem rakják színes dobozba. Nem szarakodtam sokat, gyorsan elolvasgattam a főbb infókat, amik a dobozon szerepelnek, aztán kivettem a 4 részét, amiből kábé 2 perc alatt össze lehet rakni minden külső eszköz nélkül. Van egy kemény talp, ami kívülről műanyag, de alul fém, hogy legyen tömege, van egy lámpatest, meg egy tárcsa, amivel majd alulról odaszorítjuk a testet a talphoz. Aztán van még egy DC trafó, hogy kapjon tápot. Gyorsan bedugtam a konnektorba, és kezdtem a szokásos lelkendezést.

Tesztüzem

Első körben egy kevéske specifikáció:

Márka BlitzWolf
Model BW-LT1 
Teljesítmény 15W
Áramfelvétel 110-240V AC 50/60Hz
USB kimenet 5V 2.1A
Fényáram 960LM
Élettartam 50,000 óra
Méret 18x17x45cm(LxWxH)

A jó ebben a termékben számomra többek között az,h ogy nem tudok sokat mellébeszélni a tesztet illetően. Nincs olyan, hogy tévedek, vagy rosszul mérek ki valamit, esetleg nagyon szubjektív lehet a véleményem. Azt tudom mondani egy az egyben, amit látok. Az pedig egy fényes, fekete, full műanyag asztali lámpa. Meglepő, hogy a fényesség itt sem megy a rovására kifejezetten, de ugye mint mindig, most is jobb lenne matt verzióban. Engem egyáltalán nem zavar, szerintem más sem fog fennakadni rajta. Áram alá helyezve kigyulladt az On/Off gomb pirosan, majd rábökve olvasó módba lépett alacsony fényerőn.

Nekem ez kapásból kevés volt, így felbökdöstem maximumra, mert az egyik legrosszabb és legalattomosabb dolog, ha az ember nem veszi észre, hogy milyen kevés fényben üldögélve erőlteti a szemeit. És mivel sokat ülök itt, amikor összedobok egy-egy cikket, ezért elég para lenne, ha 5 év múlva már vak lennék emiatt.

Gyorsan végignyomkodtam a módokat, hogy lássam, miben különböznek a fények. Olvasó módban hideg sárga fényt kapunk, úgy gondolom, hogy teljesen megfelel olvasásra. Tanulós módban a xenon izzókra hajazóan hideg fényt áraszt magából, de kisebb fényerővel, és nekem ez kissé kevésnek is tűnik maxon. Jó lenne ez nagyjából koncentráláshoz, de kevés egy kicsit. Ha ilyesmire lenne szükségem, tutira az olvasósat fogom bevetni, az nagyon bejön. A pihenős egy hatalmas váltás a tanulóshoz képest, hirtelen olyan sárga fény kaptam, hogy teljesen meglepődtem. Itt is hiányzik még egy kis koksz, de ettől eltekintve nincs baj vele. Az alvós árnyalat még egy kicsit tetézi ezt, és valóban álmosítóan sárga fénye van, ami ezen sorok írása közben baromi zavaró. Rossz bámulni a billentyűzetet ilyen álmatag sárgaságban.

Ezen felül már csak egy 60min gomb van, ami egyszerűen arra jó, hogy 1 óra múlva kikapcsolja magát a lámpa, bármelyik módban is volt. Az oldalán van még egy 2.1 amperes USB port, ami pont kiváltja azt az egyet, ami miatt ugyanezen gyártó 5 portos asztali töltőjét használtam, így duplán örvendeztem, amikor láttam a termékleírásban.

Ami a fogyasztást illeti, szintén nagyon elégedett vagyok. Én végig maximum fényerőn használom, és így is rendre 10.2, 8.2, 7.2, és 6 wattokat eszik. Ez lehetne még magasabb is, az is a kényelmi zónámon belül lenne, de hát nem panaszkodok. Amúgy a jó az benne, hogy éppen csak langyos lett sok órás használat után is. Búcsút mondtam a lámpával fűtésnek. Lassan úgyis itt a jó idő, nem szerencsés, ha panaszkodok, hogy meleg van, és közben egy asztali lámpával fűtöm a szobát.

Sajnos nem volt alkalmas eszközöm, hogy a színhőmérsékletek különbségét is le tudjam fotózni, a világon semmi változás nem látszott a fényképeken, így csak egy képet lőttem sötétben róla.

Képek

Konklúzsön

A lámpa baromi jól néz ki, és mindenhogy tekergethető is, végre megkaptam azt a lámpát, ami kedvemre állíthatok, és nem világít már a szemembe, ellenben elegendő fény jut máshova. Viszont csak 2 módban: alvós és olvasós. A másik két módban egyszerűen karcsú a fényerő szerintem, viszont azt is meg kell jegyeznem, hogy az olvasós mód tökéletesen jó mindenhez, ami nem lazítás. Tény, hogy a gyártó azért csinálta ilyenre a lámpát, hogy legyen egy rakás különböző módja, meg minden, de ez most nem úgy jött össze, ahogyan szerették volna. Az alapminőség igazán blitzwolfosra sikerült, egy szavam nincs is rá, de a fényerőn még igencsak gyúrhattak volna, ezt sajnálom egy kicsit.

Ettől függetlenül azt mondom, hogy 14.000-ért lazán megérte, itthon úgysem kapok olyat, ami a közelébe érne. Szóval ajánlom nektek is megvételre, ha nem akartok lényegesen többet költeni egy ettől jobb lámpára.

Itt megvásárolható.

Uff.