BlitzWolf SDB1 soundbar olvasói teszt

Olvasónk, Előd írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

 

Végre megérkezett a BlitzWolf SDB1 hangfalam, amiről szeretném a személyes tapasztalataimat megosztani veletek. A termék nagyon biztonságosan be volt csomagolva, ami garantáltan megóvja a magyar és a kínai posta csapásaitól. Kicsomagolva gyönyörű piano black színű összkép fogad minket, de nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat. Ezt majd a videóm elején is láthatjátok.

Hangzásban tökéletes kiegészítője lehet a mostani lapos tévéknek. Meglepően sok mélyhang kijön a készülékből annak ellenére, hogy milyen keskeny. Rendkívül tetszett, hogy telefonról Bluetooth-szal vagy Jack kábelen is egyszerűen tudok zenét lejátszani, valamint távirányítóval vezérelni. Illetve, ha bedugunk egy Jack csatlakozót vagy HDMI-t, és így kezdünk zenét lejátszani, akkor automatikusan észleli és magától átvált, így nem kell a távirányítóval bajlódnunk.

Többféle kínai márka is foglalkozik ilyen jellegű hangfalak gyártásával, amiket tipikusan a TV rossz minőségű hangzásának kiküszöbölésére fejlesztettek ki. Általában jellemzően 100$ alatti árazásban találjuk meg őket. Nem nagyon szeretem a zsákba macska termékeket, ezért nem akartam kísérletezni no name kínai gyártók kínálatával, így maradtam a jól bevált BlitzWolf-nál. Ha szerencséd van, még működik hozzá a Banggoodon az a kupon amivel én is vásároltam, amely 15% kedvezményt ad. Kupon kód: BWSDB15

Több bemeneti lehetőség

A legtöbb összeállításban a hangsávok AUX-on vagy HDMI-n vannak csatlakoztatva, az SDB1-nél pedig nem kell semmit csinálni, mihelyt összekötöttük a cuccot, automatikusan bekapcsolódik. Ha csak hangszóróként használnánk, akkor csatlakoztathatunk egy pendrive-ot, vagy memóriakártyát a hangszóróhoz az USB porton keresztül, és a távirányítóval válthatunk a zeneszámok között. Örültem volna több HDMI bemenetnek, de nem panaszkodok, hiszen találhatunk még az eszközön koaxiális és optikai bemeneteket is.

60 W teljesítmény

Erősebb, mint mások ebben a szegmensben, a kimenet hangos, tiszta és kitölti a helyiséget hanggal. A 60 W több mint kétszer akkora, mint a legtöbb TV-készülék teljesítménye. Bár nem tud versenyezni egy dedikált mélysugárzóval, sokkal egyszerűbb a beállítása, és a basszus még mindig hatalmas a TV-k beépített hangszóróihoz képest. Az alábbi videóval szeretném szemléltetni a TV és a soundbar hangzásvilág közötti különbségeket. Sajnos nem tökéletes a kamerám mikrofonja, de így is észlelhető az LG TV tompa és a Blitzwolf dinamikus hangzásvilága közötti különbség, sokkal több mély hanggal:

Az SDB1 vezérlése

A legtöbb beállításban nincs szükség a gombokra, mindent a TV vezérel. A hangszórón lévő gombok mellett kapunk távirányítót is, ez lehetővé teszi a csatlakozási bemenetek váltását és a hangszínszabályzó beállításainak változtatását is. Ha Bluetooth vagy USB eszközt csatlakoztatunk, akkor a lejátszást is vezérelhetjük. Ha csak a TV-vel szeretnénk használni, akkor nem szükséges a távvezérlő.

Összegzés

Úgy gondolom, hogy a BlitzWolf újra hozza azt a minőséget, amit már megszoktunk a cégtől. Nem lehet panasz a kiegyensúlyozott hangzásra, amit ezért a ~80$/~24.000 Ft-ért kaptam. Az egyszerű, letisztult dizájn is tökéletes. Sok bemeneti lehetőség és a távirányító egy óriási plusz pont, amit elég kevés konkurens soundbar tud jelenleg. Összességében teljesen meg vagyok elégedve!

Köszönjük a cikket Elődnek.

A RendeljKínait tesztjét itt találjátok meg a termékről.