Blitzwolf FYE2 és FYE4 fülhallgatók tesztje – Sehol semmi kábel

FYE2 és az FYE4

Sikerült beszereznünk a korábban már tesztelt Blitzwolf FYE1 két nagy tesóját, az FYE2-t és az FYE4-et, ezen készülékek képviselik a minőségi, teljesen vezeték nélküli, de mégis pénztárcabarát fülhallgatókat. A gyártó főleg kábeleiről és hordozható akkumulátorairól vált híressé, de az elmúlt időszakban – több más szegmens mellett – az audiotechnikai piacon is nagyokat alkotott remek Bluetooth hangszóróival – az AS és az SDB szériával -, és verhetetlen ár-érték arányú fül- és fejhallgatóikkal. Ezek után nagyon vártam, hogy belevághassak a 15fye2 kuponnal 9.300 forintos FYE2 és a 11.000 forintba kerülő FYE4 tesztjébe.

A Blitzwolf FYE2 és az FYE4 kicsomagolása

Mind a két fülhallgató a Blitzwolftól megszokott zöld-fehér kartonban érkezett, amiben benne volt maga a headset, a töltőként is funkcionáló tokja, egy micro USB kábel és 3-3 pár cserélhető gumikorong. Az FYE2 és az FYE4 anyaghasználat szempontjából nem sokban különböznek, csak abban FYE2 tokjának a teteje áttetsző, és a meghajtóinak belül szilikon borítása van, egyébként mind a kettő minőségi műanyagból készült.

 

A Blitzwolf FYE2 és az FYE4 tesztüzeme

A két fülhallgató egyaránt Bluetooth 5.0-val van ellátva, ami nem csak nagyon gyors párosítást, de sokkal nagyobb hatótávot, és hosszabb üzemidőt is biztosít. Az FYE2 és az FYE4 is csatlakozik a telefonunkhoz, amint kivesszük őket a tokból, ezzel nagyban megkönnyítve a mindennapos használatát. Egyébként ha valakinek ahhoz lenne kedve, használhatja egyszerre csak az egyik oldalt, mint egy tipikus headsetet.

Akkumulátoridőben az FYE4 jön ki nyertesként, amivel kicsit több mint 3,5 órán keresztül tudtam zenét hallgatni egy töltéssel, míg a 2-vel alulról súroltam a 2,5-et. Azonban az FYE2 és az FYE4 tokja egyaránt körülbelül tízszer tudja feltölteni 0-ról 100-ra a füleseket, de sajnálatomra az FYE2 töltő doboza nem rendelkezik semmiféle indikátorral az aksi százalékát illetően.

Hangzásban szintén van eltérés a két model között, az FYE2-ből nekem hiányzott egy icipici basszus, de ezt nem mondanám nagyon zavarónak, főleg mivel a többi hangsávot szépen lefedi. Ellenben hangerőből már elég sok hiányzott, ami már több szomorúságra ad okot, ugyanis tömegközlekedési eszközökön nem nagyon használható. Futás közben ez egyáltalán nem probléma, hiszen így könnyebben meghalljuk a környezetünket. Emellett az FYE2 szilikon kampós kialakítása, és IPX5 nedvességállósága is a sportolóknak kedvez.

Az FYE4 nagyon jól muzsikál, a hangszínek szépen elválnak, a magasak és mélyek egyaránt tiszták, a hangerővel itt nem volt probléma, nem torzít, és elég hangos, így tökéletesen használható tömegközlekedési eszközökön is. Árához képest kifejezetten jól szól, sőt meg merem kockáztatni hogy a sokszor ennyibe kerülő fülhallgatókkal is felveszi a versenyt.

A fülesek vezérlése nagyon egyszerű, mindegyik meghajtó hátulján található egy gomb, amivel megállíthatjuk a zenét, aktiválhatjuk vele Google asszisztensünket, valamint ki- és be tudjuk kapcsolni a készüléket.

Összesítés

Mind két fülhallgató másban jeleskedik, de összességében az FYE2 és az FYE4 teljesítményével is elégedett voltam. A kettest sportolásra ajánlanám, a magasabb nedvességtűrése, és a szilikon kampós kialakítása miatt, a négyest pedig mindenkinek, remek hangzása, jobb aksiideje, és nagyobb hangereje okán. Az FYE2 a 15fye2 kuponnal 9.300, a 4 pedig 11.000 forintba kerül, és szerencsére elérhető áfamentes szállítás is hozzájuk.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
FYE2
FYE4