Blitzwolf FYE1 fülhallgató teszt – Hallgass zenét teljesen szabadon

FYE1

Az FYE1 a már jól ismert és szeretett kínai gyártó, a Blitzwolf terméke, ami a megfizethető, teljesen vezeték nélküli fülhallgatók körében szeretne új sztenderdet hozni. Erre szükség is van, mert nem nagyon találni a piacon olcsó, de mégis minőségi “true wireless” füleseket. Én nagyon kíváncsian vártam mit tud az earbuds mindössze 9.800 forintért, amit a 15fye1 kuponkóddal érhetünk el, és mellé még a European Direct Mail áfa- és vámmentes szállítási mód is elérhető.

 

Az FYE1 kicsomagolása

A füles a Blitzwolftól megszokott zöld-fehér kartonban érkezett, ami két további dobozt rejt magában, egyikben a micro-USB kábel van, míg a másik a töltőként is funkcionáló műanyag tároló, a két fülhallgatóval. A fényes fekete színű tok minőségi műanyagból készült, és mágneses zárral van ellátva, ami részemről plusz pontot érdemel. A csomag tartalmaz 3 pár cserélhető gumit is, hogy mindenkinek kényelmes legyen a használata.

Az FYE1 tesztüzeme

A Blitzwolf átvette az Apple és a Google fülhallgatóinak a párosítási folyamatát, szóval elég kinyitnunk a tárolódobozt, és máris a kapcsolódási szakaszba lépnek. A telefonon a két oldalt külön-külön is láthatjuk – BW-FYE1 R és L néven – , hiszen használhatjuk akár mono módban is. Erre vezetés közben sokaknak lehet szükségük, és szerencsére mind a két oldal rendelkezik saját mikrofonnal, így tökéletesen funkcionál headsetként is.

Sok olcsó vezeték nélküli fülhallgató szenved abban a gyerekbetegségben, hogy el-el veszti a jelet, vagy nincs szinkronban a két oldal, ami nagyon idegesítő tud lenni. Hál’ istennek az FYE1 használata során egyetlen egyszer sem jelent meg ez a probléma, valószínűleg a stabil és egyben energia hatékony Bluetooth 5.0-nak köszönhetően. Az akkumulátor nálam kicsit kevesebb, mint 3 órát bírt ki egy töltéssel, ami nem rossz az ilyen típusú eszközöknél, főleg, mivel a tok hamar 100%-ig tornázza az aksi szintet – körülbelül 1 óra alatt -, mindezt körülbelül négyszer.

Az elhagyást meggátolandó a meghajtók tetején található egy kis műanyag kampó, ami nagyon stabilan tartja helyén az FYE1-et, kipróbáltam futás és kosarazás közben is, és egyszer sem esett ki, azonban hosszabb használat után nekem egy kicsit nyomta a fülem, de ezt szerintem embere válogatja. Külön a sportolóknak nagyon hasznos az is, hogy IPX4-es szabvánnyal rendelkezik, ami tökéletesen megvédi az izzadság ellen.

A legfontosabb kérdés persze a hangzás, amiben szintén nem marad alul az FYE1. Ugyan teljes hangerőn kicsit dobozosan szól, de a számomra kényelmes 60%-on kellemes hangja van. Természetesen nincs egy 60 ezres stúdió meghajtó szintjén, de az árához mérten átlagosnak mondanám. Telefonálásnál sem volt semmi probléma, mind a ketten tisztán és érthetően hallottuk a másikat.

Összegzés

Bátran ki merem jelenteni hogy az FYE1 az első olcsó teljesen vezeték nélküli fülhallgató a piacon, ami tényleg jól használható, és minőségi anyagokból készül. A hangzása kielégítő, a két oldal közt nincsenek kapcsolódási, vagy szinkronizációs problémák, a tok remekül átgondolt, négyszer és gyorsan feltölti a füleseket, a két részegység akár külön is használható headsetként, szóval vezetés közben is nagyon jó társ. Érkezik tesztre az FYE2 és 4 is, amelyek talán jobban szólnak az 1-nél is. Összességében úgy gondolom hogy a 15fye1 kuponkóddal 9.800 forintért elérhető FYE1 egy nagyon jó vétel, és mindenkinek csak ajánlani tudom.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték