Blitzwolf BW-SDB0 soundbar teszt – A legkisebb is számít

Blitzwolf BW-SDB0

A Blitzwolf BW-SDB0 soundbar a legkisebb ugrifüles a sorozatban, igazi low budget termék a mélynyomóval ellátott testvéréhez képest. De azért ez is “letesz” az asztalra 10 W teljesítményt, 1,200 mAh-s akkujával órákig elzenélget, tonnányi portjára szinte mindent csatlakoztathatunk, amikor pedig nem a saját számainkat hallgatjuk, FM rádióként vagy óraként is képes működni. A csinos kis pakk 10.400 forintba kerül, ami ráadásul az áfaköteles határ alá esik, míg a Priority Direct Mail szállítás pedig csak 59 Ft, ami szinte már ingyenesnek számít.

Blitzwolf BW-SDB0 kicsomagolása

Az első soundbar megfordult nálam is, illetve a Blitzwolf BW-AS2-t személyesen is tulajdonlom, és az a véleményem, hogy a cég teljesítménye eléggé hektikus a hangkeltő eszközök terén. Valamelyik nagyon jó, valamelyik kevésbé, egyeseknek V karakterisztikája van, mások ehhez képest elég semleges hangképpel rendelkeznek. Szerencsére a Blitzwolf BW-SDB0 a jobbak közé tartozik, de igaz soundbarnak aligha nevezhető.

A tradicionális Fradi féle fehér-zöld csomagolásban érkezett a termék, ez nem különösebben újdonság, mindegyik ilyen. Azon viszont meglepődtem, milyen rövid a trapézforma – mindössze 37 cm -, főleg hogy eddig a jóval nagyobb SDB1 és SDB2 hosszához voltam szokva. A beltartalom nem különösebben kényeztet el minket, micro USB kábel a töltéshez, papírhalmaz az olvasgatáshoz.

A dizájnt nem tolták túl annyira, mint az SDB2 esetében, ahol szerintem nemcsak az árazásnál, de egy kicsit a kinézetnél is elgurult a gyógyszer. Ehhez képest a legkisebb tesó sokkal szolidabb, kellemes “csirkerács” borítja az elejét, jobbra lent az arany színű Blitzwolf logó figyel a szokásos zavaros tipográfiával. A hátoldalon a világ összes portja megtalálható, micro USB bemenet, USB-A, micro SD kártyaolvasó, jack az AUX-nak, és persze ezeket egészíti ki az elmaradhatatlan BT kapcsolat. Komolyan nem értem, miért hagynak el egyes gyártók néhányat közülük, mikor ezek ma már filléres tételek.

Szemből az alap órafunkciót látjuk vörösleni, alatta a pofon egyszerű vezérlőgombok. A talp valamilyen puha, szilikon szerű borítás, a lényeg, hogy bejött, mert jól tapad, viszont amikor mozgatni akarjuk a kütyüt – amire szerintem a 613 grammos Blitzwolf BW-SDB0 soundbart kitalálták -, akkor könnyen enged. Jó kis kompakt cucc, úgy ahogy van, egyáltalán nem elvetemült dolog magunkkal vinni bárhová, de legjobban a laptop mellett, a monitor előtt használható.

Blitzwolf BW-SDB0 tesztje

Amikor elkezdtem tesztelni a Blitzwolf BW-SDB0 soundbart, valahogy éreztem, hogy szeretni fogom a terméket. A BW-AS2-t megvettem magamnak, de túl brutális ide az asztalra, egyszerűen nem kell semmihez 40 W, kivéve, ha hanggal akarunk fát hasogatni.  Össze-vissza rezegtette a bútort, nem tudtam úgy fordítani, hogy felém nézzen, ha igen, akkor leszedte a fejemet a mély. Az egy kiváló partihangszóró, megvan a helye és a létjogosultsága, de nem az íróasztalomon.

Ellenben ez a méretes Toblerone rúd tök jól elfér olyan helyeken is, ahol más nem, tetszik, hogy stand-by-ban óraként világít, és az is hogy FM rádióként képes működni. Ráadásul a digitális időkijelzésnek van egy olyan kellemes hozadéka, hogy a többi funkcióhoz is megjelenítőként használható. Ha hosszan nyomjuk egy adott mód alatt, akkor megjeleníti a hangerőt, vagy a rádió frekvenciáját is, nagyon praktikus. A pause nyomásával pedig végigszalad a teljes frekvenciasávon és szépen összeszedegeti nekünk az állomásokat. Harmincnégyet fogott be, azt sem tudtam, hogy ennyi adó létezik Budapesten.

Azt mondjuk továbbra sem értem, miért kell a hajamat leüvöltenie, amikor bemenetet váltok, pedig csendesebben is felfognám, hogy BLUETOOTH MODE-ban van. Természetesen minden portja jól működött, az viszont kicsit béna, hogy a lossless FLAC fájlokkal nem tud mit kezdeni. Cserébe szépen bejárja a könyvtárszerkezetet is, tehát tetszés szerint strukturálhatjuk zenéinket.

A jack port kapcsán azért megjegyeztem magamban, hogy bezzeg ilyen kábelt nem adtak, de hát ki használja ma még ezt a csatlakozót? Kevesen, főleg amióta minden telefongyártó próbálja kiirtani a Type-C port segítségével a bemenetet, az átalakítót meg mindenki otthon felejti.

A Blitzwolf BW-SDB0 hangképe nekem személy szerint tetszik, annak ellenére, hogy azért nem szaggatja le a fejemet. Ha ilyen teljesítményt vagy hangzást szeretnék, vennék két stúdió monitort vagy 2 db GGMM M3 hangfalat, és egyből bele is nyalnék a 100 rongyos határba. Ennél a mini soundbarnál pedig a tízezres kategóriában kavirnyálunk, ezt sosem szabad elfelejteni.

Basszus, na az nincs, cserébe viszont csak felül torzít egy kicsit, nincs tejfölöspohár hang, se puffogás, a középtartomány egészen jó, bár valójában “minden középtartomány”. A magas C-t ez sem vágja ki, a hangkép picit középre csúszik, ez tipikus hibája ennek a kategóriának. Viszont azt is kétlem, hogy valaki üvöltetni akarná – pedig tud, ha kell -, sokkal inkább lerakjuk a monitorunk elé, és használjuk a szánalmas laptop hangszórók helyett.

Egyéb közösségi aktivitásokhoz is remek, hiszen Catan telepesei közben mindenki szeretné hallani, hogy egy birka hány fát ér. A lényeg az, hogy halk vagy közepes hangerőn egészen jól viselkednek a zenészek, de azért a tartomány alja és teteje nekem egy kicsit hiányzik. Az üzemidő üvöltetés nélkül olyan 5-6 órára tehető, nem egy Edifier W830BT, de azért megjárja.

Sajnos a Blitzwolf BW-SDB0 soundbar is megkapta a teljesen értelmetlen kihangosító módot. Annyi pluszt tud a szokásos funkcióhoz képest, hogy ez ki is mondja a hívó számot, amit nyilván senki nem tud majd fejből. Ezt is fel lehet venni, le lehet tenni, várakoztatni és így tovább, de a beszélgetés minősége még a csöndes szobában is egy kicsit fura. Mintha nagyon távolról, egy kút mélyéről kiabálna valaki, használható, de nem az igazi, és sokkal macerásabb vele mászkálni, mint egy telefonnal. Ráadásul ez is csutka hangerőn jelzi, hogy bejött egy hívás, amitől garantáltan összeszarjuk magunkat.

Összegzés

Kellemes cucc a Blitzwolf BW-SDB0, főleg a 10.000 Ft-os ársávban. A hangja szerintem nem rossz ennyiért, tud mindent, amit kell, sőt még többet is, például a kihangosítót kevesen fogják értelmes dologra használni. Viszont az óra, a sok port és az FM rádió nagyon hasznos, és a mérete is ideálissá teszi, hogy úgy hordozzuk körbe, mint a véres kardot.

Szerintem 10 rongyért, gyakorlatilag ingyenes szállítással, jó választás a Blitzwolf BW-SDB0, főleg azért mert 50%-os méretű soundbarokból nem nagyon van választék, igaz ez inkább a monitor, mint a TV előtt fog trónolni. Aki mégis inkább valami mást keresne, az itt nézzen szét.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!

ÁTTEKINTÉS
ár-érték arány