Blitzwolf BW-LT8 upgrade szekrényvilágítás teszt – Jobb lett?

Körülbelül fél éve teszteltük a Blitzwolf BW-LT8 upgrade elődjét, ami akkor nagyon tetszett nekem, ezért felettébb megörültem mikor megláttam, hogy továbbfejlesztették azt a terméket. Nem sok dolgon változtattak, de cserébe az ár is maradt körülbelül ugyanaz, és az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Az ára áfa- és vámhatár alá esik, hiszen csak 4.000 forintba kerül a Banggoodon.

A Blitzwolf BW-LT8 upgrade kicsomagolása

Ezen a téren csak annyit változott, hogy máshogy nyílik a dobozka amiben a lámpát küldték, de a kiegészítők szinte ugyanazok. A micro USB kábel maradt, de a tapadós ragacs, amivel fel kell ragasztani már más, és csak két darabot mellékeltek belőle.

A lámpatest kissé megváltozott. Az alapok maradtak, de sokkal hosszabb lett az upgrade verzió, tehát több LED-et kapunk ugyan azért a pénzért. Az összeszerelés minősége egy fokkal rosszabb, nem a kínai ipar igazi gyöngyszeme, de azért elviselhető. Az előző plexijét viszont jobb minőségű, matt plexire cserélték, így már szebb szórt fényt bocsát ki az eszköz.

A Blitzwolf BW-LT8 upgrade tesztüzeme

Rögtön a felhelyezésnél beleütközünk egy alapvető változtatásba. Az előző lámpának a felhelyezése brutális erősségű ragasztó csíkkal történt, míg a Blitzwolf BW-LT8 upgrade verzióhoz tépőzáras ragacsokat adtak. Így az egész lámpatest eltávolítható, nem csak az akkumulátort tartalmazó rész. Bőven elég a két darab rögzítési pont, nagyon erősek a tépőzárak.

A két egység egymáshoz való rögzítése is megváltozott. Eltűnt az általam kedvelt mágneses kapcsolódás, és maradt egy sokkal egyszerűbb ’összedugós’ megoldás. Ez is tökéletesen működik, de nem olyan kifinomult az eredmény. A beépített akkumulátort még mindig zseniálisnak tartom, mert nem kell a kábel elvezetésével nyűglődni. A töltésére pedig csak ritkán van szükség, és akkor sem igazán zavaró, hogy meg kell tenni.

A felhasználási módok mit sem változtak, tehát érdemes elolvasni az előző tesztünket az első verzióról. Ebben is megtalálható a háromállású kapcsoló, amivel ki- és bekapcsolni, valamint automatikus módra lehet állítani. Ez utóbbi azt jelenti, hogy sötétben mozgást észlelve felkapcsol, majd 20 másodperc után kikapcsol, ha nem érzékel több aktivitást. Egy kicsit kevésbé érzékeny a fényre, mint az előző, így szürkületben még általában nem lép működésbe.

A beépített 1.000 mAh-s akkumulátorával körülbelül 3 órát tud világítani, és fele ennyi idő alatt fel is tudjuk tölteni. Ha szekrénybe szereljük, amit napi 1-2 percre nyitunk ki, akkor ez elegendő üzemidő. Ha huzamosabb ideig használnánk – például a konyhapult megvilágítására – akkor már bosszankodhatunk, hogy 1-2 naponta újra kell tölteni a lámpát.

Összegzés

Az összeszerelés hagy némi kívánnivalót maga után, ahogy egyéb változtatások sem a legjobbak. Viszont nagyobb lett a lámpa, levehető az egész test és nem lett drágább sem az eszköz. Nem is kapható az előző variáns, csak ez, így nem is szeretnék győztest hirdetni.

Lényeg a lényeg, hogy ugyanannyi pénzért nagyobb és talán jobb lámpát kapunk, így a megvétele legalább annyira ajánlott, mint az előzőnek. Áfát és vámot nem kell fizetnünk ilyen alacsony összegnél, így 4.000 forintból meg is tudjuk venni a terméket.  Részletesebb tesztért pedig érdemes elolvasni az előző cikkünket, amit ide kattintva tudtok elérni.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!