Blitzwolf BW-LT1S okos asztali lámpa teszt – Látni jó!

Elveszett, védtelen vadnak érzi magát az ember világtalanságában, ezért a modern ipar egyre több gyártója vesz bizonyos mértékben új irányt, melyben az okos termékeket ötvözi az egészségmegőrzéssel. A Blitzwolf tálcán kínálja a megoldást egy egészen kompakt és dizájnos, okos asztali lámpa formájában, melyen 4 különböző mód, 5 fényerőszint és több sorban elhelyezett, eltérő színhőmérsékletű LED sorok biztosítják a látás megfelelő védelmét. Kerek 1 éve használom a gyártó első verziós termékét, most megkaptam az újat. Extrém király cucc!

Mivel ilyen régóta nyúzom a Blitzwolf BW-LT1 típusszámú okos asztali lámpáját, bőven volt időm kiismerni a sajátosságait, típushibáit és elsősorban a hiányosságait. Ez azért lényeges, mert ezt a terméket egészen addig használtam, amíg meg nem érkezett a teszt alanya; a továbbfejlesztett BW-LT1S verzió. Első blikkre nem sok újdonságot mutat, de ahogyan mondani is szokás: részletekben az ördög.

Csomagbontás

A csomagolás gyakorlatilag ugyanaz, mint a régi verziónál volt, éppen csak annyiban változtatták meg, hogy a felújított verzió adatai legyenek rányomtatva, minden egyéb megegyezik. A lámpatest is szinte egy az egyben ugyanaz, mint a régi volt, annyi kivétellel, hogy a LED sorokat fedő panel a fény koncentrálása és megfelelő elosztása miatt kisebb puklikat kapott a megfelelő helyeken, illetve pár milliméterrel vékonyabb, kecsesebb is lett.

Belül természetesen komoly változások mentek végbe, ugyanis a régi lámpa 12 V / 2 A-es töltőjéhez képest itt már csak 1.5 A-es használandó, mindezek ellenére viszont jelentősen megnövelték a kibocsátott fényerőt. Szerkezeti módosítást annyiban végeztek csak, hogy a fejrész már csak bólintó mozgásra képes, saját hosszanti tengelye körül elforgatni nem lehet. Itt ugyan elkezdett görbülni a szám, ami mindig rosszat jelent, mert ha nekem egyszer elkezd lefelé görbülni, akkor az ritkán görbül a végére mégis felfelé. De hát mégis vannak modern csodák.

Tesztüzem

Összedugtam a megfelelő adaptert a megfelelő lámpával, letettem őket egymás mellé a földre, és ugyanazokat a módokat azonos fényerőn fotóztam, hogy valós képet kapjunk a lámpákról egy versus teszt keretében. A megvilágított tárgyak egy 3 nappal véglegesen megérett állapota előtt álló mangó, illetőleg egy Guanqin karóra fekete kartondoboza.

Először kipróbáltam a minimum fényerőt, hátha használható az új lámpa is filmezéshez. Nem tesz jót a szemeknek az sem, ha teljes sötétségben villódzó monitort bámul az ember órákon keresztül, illik felkapcsolni legalább egy kis hangulatvilágítást a monitor környékén, ha mást nem is. Legnagyobb meglepetésemre tökéletesen alkalmas erre, igen visszafogott fényerővel rendelkezik, ráadásul a színhőmérséklete is igen széles skálán mozog, így hideg fehértől kezdve a megdöbbentően meleg, konkrétan bronzszínű sárgáig állítható.

Fentről lefelé haladva mentem végig a módokon, tehát a sorrend a következő. Minimum fényerő olvasás módban, maximum fényerő olvasás módban, maximum fényerő tanulás módban, maximum fényerő pihenés módban és maximum fényerő alvás módban. A képeket úgy helyezem egymás mellé 2 darabos galériákban, hogy bal oldalt az új lámpa van, a jobb oldali kép pedig mindig a régi lámpa fényét mutatja. A galéria a billentyűzet nyíl gombjaival is irányítható, így jön ki igazán a különbség.

Ami elsőre feltűnt, az az, hogy az érintőpad sokkal-sokkal érzékenyebbé vált, még gyakorlatilag hozzá sem érek, máris érzékel. A réginél ezzel időnként akadtak problémáim, és akármennyire is szerettem, gyakran kérdeztem az édesanyja felől. Az ugye kapásból látszik, hogy nőtt a minimum fényerő is valamelyest, illetve sokkal szélesebben elosztottá vált, kevésbé csíkszerűen világít a termék.

A maximum fényerő is számottevően nőtt annak ellenére, hogy az adapter kisebb teljesítményű, de az igazi jó hír az, hogy a lámpatest oldalán elhelyezett USB porton 1.8 amper lazán kifér. Az első változat ebben nem igazán jeleskedett, de hála a tervezőmérnököknek, most már a gyors töltéssel sincs probléma, bátran rádugom a telefonomat is, ha sietek.

Minden galériában jól látni, ahogyan a bal oldali képeken sokkal nagyobb teret világít be a lámpa, és eltűnt a hűvösebb fényárnyalatok nyersesége. A meleg színhőmérsékletet biztosító, sárga fényű LED-ek sokkal intenzívebben dolgoznak, és nem hiába, ugyanis számomra kategóriákkal kellemesebb az új lámpa fénye a réginél.

Az e bekezdés feletti és alatti galériákban érhető tetten leginkább a meleg fényű LED-ek hatása, alvás módban (lent) például szó szerint bronzszínű fényt produkál a lámpa. Kipróbáltam egyik éjjel, amikor sokáig dolgoztam, hogy mit szól az agyam a hideg fények helyett az alvós módhoz. Placebo vagy sem, kifejezetten lelassultam.

Filmezéshez ezt a módot kifejezetten tudom ajánlani. Legalacsonyabb fényerőszinten olyan halvány, hogy éppen csak annyit fényt produkál, amennyi szükséges ahhoz, hogy ne erőltesse meg az ember a szemét. Az olvasó mód kifejezetten alkalmas dolgozáshoz, de a tanulós szerintem pont olyan eltúlzottan hideg, mint az előd esetében, számomra ez már sok. A relax módot internetezéshez, zenehallgatáshoz, lazításhoz simán el tudom képzelni, de számoljon vele mindenki, hogy álmosító hatást fog kiváltani.

Összegzés

Az összeszerelés gyerekjáték, az USB port végre nagy áramot ad le, így kutyafuttában is lehet pumpálni a lemerült telefonokat a lámpatestbe dugott töltőkábelről, és szemlátomást nagyot fejlődött fénykibocsátás terén is, ugyanis a meleg fények olyan kellemes, megnyugtató hatásúra sikerültek, amire a legkevésbé sem számítottam, az olvasó mód viszont megmaradt az elődnél megszeretett koncentrálós hűvösnek.

Sajnos a fejrész a hosszanti tengely körül már nem forgatható el, ez nagyon hiányzik nekem, de más funkcióin olyan erősen érezhető a javulás, hogy egy percig sem gondolkodtam a cserén, rögtön leváltottam a régit. A Blitzwolf egy újabb remek terméket tett az asztalomra (szó szerint), amit bátran merek ajánlani akárkinek, aki ilyen árkategóriában keres asztali lámpát. A poén az, hogy Banggoodon olcsóbb az új verzió, mint a régi, ~10.000 forintos áráért kiemelt vételnek tartom.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték