Blitzwolf BW-HP1 BT füles tesztje – A fröccsöntő üzem sztárja

Blitzwolf BW-HP1

A Blitzwolf BW-HP1 BT fülessel igyekeznek “Villámfarkasék” felzárkózni az élmezőnyhöz, hiszen szinte minden gyártó ontja magából az újabbnál újabb, zenehallgatásra alkalmas eszközöket. Az új sláger az összecsukhatóság, a “végtelen” üzemidő és a minél újabb vezetéknélküli szabványok használata, nézzük, ezen a téren hogyan teljesít a 15BWear kuponkóddal 10.000 Ft-ért elérhető füles.

Blitzwolf BW-HP1 kicsomagolása

Aki mostanában akar bármilyen zenehallgatásra alkalmas eszközt vásárolni, bizony bajban van, hiszen olyan szinten nagy a választék, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik benne. Ráadásul napi szinten újabb cuccok jelennek meg, folyamatosan egymásra licitálva a műszaki paraméterekben.

Bevallom, a választáshoz helyenként már zavaróan sok cuccot kéne végignyálaznom, ezért inkább elolvasom a teszteket, és ti is ezért vagytok most itt. A Blitzwolf cuccok viszont mindig érdekesek, hiszen kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, még akkor is, ha ezért jellemzően a kinézetnél és az anyaghasználatnál kell kompromisszumokat kötni.

A doboz tartalmát kiborítva egyből “arcon vágott” a rikító piros-fekete színezés, ami tipikusan a parasztvakító termékek sajátja, főleg ezzel a fényes, ujjlenyomat-gyűjtő műanyaggal. Szerintem nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, hogy ez leginkább a gyengébb anyaghasználatot hivatott palástolni.

Ha egy kicsit megtekergettem a fejpántot, akkor felsírt a műanyag, a nyekergéstől majdnem én is, ráadásul ha agresszívebben emeljük meg a fülest, akkor az előre beállított csúszka is elmozdul. A pozitív oldalon is találunk említésre méltó dolgokat, nagyon kényelmes a műbőr párnázás, 2-3 óra után sem éreztem kényelmetlennek vagy izzasztónak, de azért a Harman Kardonnál nem kezdtek el jajveszékelve pánikolni a dolgozók.

Az összecsukhatóság szerintem remek dolog, így sokkal kisebb helyre is be tudjuk gyömöszölni a Scooter frontemberéről elnevezett fülest. Ezt egyébként az olcsóbb modell – a BW-HP0 – is tudja és ott a kinézet sem bántja a szemet annyira, mint itt.

Érdekes tendencia, hogy boldog-boldogtalan Type-C portot épít a telefonokba, a micro USB viszont masszívan tartja magát a BT cuccok között, a Blitzwolf BW-HP1 fülesen is ilyet találunk. Mellette a vezérlésért felelős gombok figyelnek, aminél valaki isteni szikrától indíttatva megcserélte a számváltás és a hangerőállítás funkciókat, eddig mintha a hosszú nyomás lett volna a számváltás és fordítva. A másik oldalon a jack portot láthatjuk, ehhez kábelt is kapunk, ha esetleg éppen lemerült volna a füles.

Blitzwolf BW-HP1 tesztje

Feltettem a fejemre a terméket, így legalább nem láttam, mennyire zsíros a felület, amit összefogdostam, és bedurrantottam valami kellemes, basszussal teli muzsikát. Mivel előtte sorozatot néztem, nagyjából kétharmadon állt a hangerő, így kezdtem el a zenehallgatást.

Olyan brutálisan hangosan szólalt meg a Blitzwolf BW-HP1, hogy majdnem szívrohamot kaptam, viszont legalább kiderült, hogy a 40 mm-es membránok magasabb hangerő tartományban sem torzítanak. A fültakaró párnák viszont nem igazán szigetelnek, szóval miután elaludt a gyerek, ne ezzel hallgassunk zenét, mert nemcsak ő fog felébredni, de a szomszéd is.

A hangja viszont kifejezetten jó, nagyon élénk hullámokban tör ránk a zenei élmény, a magasabb hangon megszólaló hangszerek – például a hegedű – sem vesznek el a dob mellett, viszont egyértelműen az alacsonyabb frekvencia dominálja a hangképet, tudjátok, ezt szoktuk “vé karakterisztikának” hívni. Ez a divat, nincs mit tenni.

Cserébe a tuc-tuc muzsika és a játékok is élvezhetőek, bár azon érdemes elgondolkodni, hogy egy kis plusz pénzt rászánva a vásárlásra már olyan füleseket kaphatunk, mint az Edifier W830BT. A basszus miatt kicsit pattogós az összhatás, de zavarónak nem mondanám, 10.000 Ft körül egyik füles sem tud többet. Jack kábelen az összes eszközön azonos hangminőséget tapasztaltam, nem így Bluetooth-on.

Az természetesen alap, hogy csak veszteségmentes tömörítésű hangfájlokat használok a tesztekhez, jellemzően ugyanazokat az előadókat hallgatom, hogy az előző termékek zenei élménye is valamennyire megmaradjon az emlékezetemben. Éppen ezért meglepve tapasztaltam, hogy Windows 10 alatt a 4.1-es Bluetooth kapcsolattal bizony voltak gondok. Sehol máshol nem tapasztaltam ezt, Androidos eszközökön tökéletes volt, de a Microsoft oprendszeréhez csatlakozva a hangminőség egy 1.000 Ft-os Hama füles szintjére esett vissza.

Tud még egy csomó “fancy-shmancy” dolgot, amit tapasztalataim szerint az emberek ritkán használnak, ahogy én is. Működik headsetként, vagyis van egy mikrofon a jobb oldali hangsugárzó tokjának alsó részében, amivel bonyolíthatunk le hívásokat. A beszédhangja ennek is olyan, mint az összesnek, aminek nincs külön mikrofonszára: a távolban egy ogre ordibál ki egy barlangból, mi meg neki vissza.

A Blitzwolf BW-HP1 tudja a két eszközhöz való BT alapú csatlakozást, ami egy általam is kedvelt funkció, vagyok annyira lusta, hogy használjam. NFC viszont nincs, de ez vásárlási szempontból nem egy perdöntő hiányosság. Az viszont elég király, hogy mindenféle állapotváltozásról hang alapú tájékoztatást kapunk, párosítás, bekapcsolás, lemerülő akku és így tovább. A maximum hangerő bemondását kicsit fölöslegesnek érzem, hiszen a zene vagy az ordítás általi megsüketülés között nem nagyon fedeztem fel különbséget.

A 420 mAh-s akku üzemideje decens, amolyan nem idegesít fel, ha töltenem kell hosszúságú, ami közepes hangerőn 12-13 órát jelent, de mivel ez elég használatfüggő, biztos, hogy tovább is bírja, ha csak a füledbe suttog, de csutka hangerőn biztosan nem jönnek ki a fenti számok. Feltölteni 4 óra, de én legtöbbször csak simán bedugtam a jack aljzatot, és így használtam, üdvözlet a Type-C port mentes világból.

Összegzés

A tizenkettő egy tucat mondás elég jól ráillik a Blitzwolf BW-HP1-re, hiszen olyan hú de nagy újdonsággal nem rengeti meg a Bluetooth fülesek piacát. A dizájn szerintem szerencsétlen, és nem a piros-fekete színnel, hanem a zsírosodó, ujjlenyomat-gyűjtő felületekkel, meg a nyekergő műanyagokkal van bajom. Szerintem egy 5.0 szabványt támogató BT chip is beleférhetett volna az árba, lévén a BW-FYE szériában mindegyik fülhallgató ilyen.

A hangvilága basszus orientált, de szépen, tisztán szól és nagyon kényelmes is, míg az összecsukhatóság és a két eszközhöz csatlakozás pont olyan dolgok, amik szerintem megérnek némi extra felárat. Bár a kinézet szubjektív műfaj, én ezen a fronton inkább a jellegtelen Edifier W800BT mellett tenném le a voksomat, ami nagyjából ugyanezt tudja, de jóval hosszabb üzemidő mellett. Vámolási szempontból szerencsés a kuponkóddal 15BWear 10.000 Ft-ra levarázsolható ár, hiszen így a termék az áfaradar alatt képes “repülni”.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!
 
ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány