Blitzwolf BW-FYE3 BT fülhallgató teszt – A quintett legjobbja?

A Blitzwolf BW-FYE3 BT füles az egyetlen, amit még az ötösfogatból nem teszteltünk, pedig talán ez a legérdekesebb darab. Elmebeteg stand-by idő, érintés alapú vezérlés, önmagukat feltöltő fülesek, IPX6 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, akár zuhanyozhatunk is benne, ráadásul még jól is szól. Airpods Blitzwolf módra, 9.600 Ft-ért, a 15bwfye kuponkóddal. /Kuponkód updatelve/

Blitzwolf BW-FYE3 kicsomagolása

Akik követik az oldalt, azok bizonyára már előre mondják, zöld-fehér és valóban, ilyen a csomagolás. Ami sokkal jobban meglepett, hogy a Blitzwolf mérnökei egy szérián belül homlokegyenest eltérő termékeket voltak képesek előállítani, úgy látszik végre leszoktak a copy paste módszerről, ami üdvözítő.

És milyen jól tették, végre nem egy túlságosan bazári termék, mint amilyen a Blitzwolf BW-FYE5 volt, de az FYE1-től és az FYE2-FYE4 párostól is eltér, nekem ez tetszik a legjobban. Csini, füstüveg doboz öleli körbe a füleseket, kicsit az agresszívan lesötétített sportautó üveg misztikumát kölcsönözve a dolgoknak. Persze valakinek inkább kuplejáros lesz, de nekem bejön.

A cucc kézben fogva is masszív, van súlya, nem hiába, a töltőpadba egy 2.600 mAh-s akkumulátort építettek, és a fülhallgatók sem kicsik, és szerintem pont ez fogja a legtöbb embernél kiverni a biztosítékot. Ugyanis kiállnak a hallójáratból, nem éppen diszkrétek, ráadásul körkörösen az aktuális állapot szerint piros/zöld/kék színben játszanak, amolyan 80-as évek tini diszkója stílusban.

Ezt üti fel a selyemfényű fekete felület, amitől az embernek nosztalgikus érzése támad, legszívesebben újra megnézné a Boogie Nights című filmet. Nekem tetszik, de szerintem másoknak sok lesz. A minőség egyébként patent, masszívnak hat a Blitzwolf BW-FYE3, szinte már kategóriát meghazudtolóan.

Meglepett, hogy a fronton a hagyományos micro USB port mellett egy USB-A kimenet is van, ez ugyanis egy power bankként is használható eszköz. Kezd a kínaiaknál ez a típusú áramforrás olyan védjeggyé válni, mint a japán autókban a kvarc óra, de szerintem ez egy fokkal hasznosabb funkció, mint az időmérés.

Blitzwolf BW-FYE3 tesztje

A történet valahogy úgy kezdődött, hogy az Apple megalkotta az AirPods-ot, amit “potom” 59.000 Ft-ért a mai napig magunkévá tehetünk. Válaszul a Xiaomi lényegében megcsinálta ugyanazt negyedannyiért és elnevezte Xiaomi AirDots-nak. A vicces rész most jön, ugyanis a Blitzwolf BW-FYE3-at már nem is az Almás céghez, hanem a legnagyobb kínai gyártóhoz hasonlítja a Blitzwolf, ami azért nem teljesen logikátlan.

Létre is hoztak egy összehasonlító táblázatot, amit érdemes átnyálazni, hiszen megtudhatjuk a lényeges hasonlóságokat és különbségeket. Mivel már tényleg az összes szériába tartozó Blitzwolf BT fülest teszteltük, az alapokat most nem mesélem el, csak a különbségeket ecsetelem, abból is van elég.

Az egész dolognak az alapja az 5.0-s Bluetooth szabvány, ami szebb, jobb, okosabb, mint az elődjei, de a lényeg, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt és nagyobb a hatótávja is. Így már a szánalmasan kicsinek tűnő akku kapacitásból is ki lehet hozni egészen jó üzemidőket. Ez jelen esetben 40 mAh-ra eső 2,5-3 órát jelent, ez nagyjából az átlagos érték az ilyen jellegű cuccoknál. Azt viszont nem állítanám, hogy a fülessel való kapcsolódás mindig zökkenőmentes volt, néha bűvölnöm kellett a Bluetooth szekciót, de egy idő után valahogy mindig összejött a dolog.

A kezelése viszont tényleg egyedi, a Blitzwolf BW-FYE3 ugyanis érintésérzékeny, tehát tapizni kell, nem pedig nyomkodni. Az FYE5-nél pont ez volt az egyik bajom, hogy a fülpárnákat feltoltam az agyamig, miközben megnyomtam a gombot, ez itt a múlté. Mivel tudom, hogy szeretitek a táblázatokat, nesztek, itt van még egy, ami a Blitzwolfos háziverseny eldöntésében segít, lassan egy kispályás focicsapat is össze fog jönni, annyi modellel rendelkeznek.

Mivel az öt delikvensünkből hármat Mr. Foglalt tesztelt, ezért személyes tapasztalatom csak az FYE5-tel van, az nem vont annyira bűvkörébe, mint az FYE3. Egyszerűen azért, mert ez úgy szól, mint az ördög, az agyamban hallom a basszust, miközben a többi hang is tisztán szól. Igaz a gyári gumit kicseréltem egy nagyobb, jobban tömítő harangra, ettől a zenét annyira a fejemben hallottam, hogy az elképesztő.

Nekem pont az jön be, amikor nem a környezeti zajt kell túlordítani a hangkeltőknek, hanem szépen, természetesen szólnak, de úgy, hogy a mélytartomány nem nyomja el a többit. Szerintem a Blitwzolf BW-FYE3 igen közel van a tökéleteshez, pláne ebben a tízezer forintos tartományban.

Természetesen itt is lehet binaurális vagy monoaurális – vagyis dupla vagy szimpla – módban használni a zajongót, első inkább zenehallgatásra, második mód pedig headsetes funkciók betöltésére alkalmas. A mikrofonja ennek annyira nem király, mint az FYE5-nek volt, olyan, mintha folyamatosan ki lennénk hangosítva, és ez már egy üres szobában is zavaró, nemhogy autóban.

Érdekelt még, mennyi lehet a valós kapacitás, ezért a lemerített tokot feldobtam egy mérőműszerre és megnéztem mit mutat a művelet végén. 2.172 mAh lett az eredmény, ami egy elfogadható érték 5 V-os feszültség mellett. Nem mellékesen, ha kinyitjuk a dokkolót, automatikusan bekapcsolja a füleseket, és ki, ha visszatesszük őket a helyükre. A stand-by idő teljesen feltöltve 4.060! óra, ami szerintem világrekord, amit ezennel az Edifier W830BT adott át a Blitzwolfnak, pedig az 1.500 sem volt kevés.

Összegzés

Sokáig úgy állt a dolog, hogy a sorozat királya a Blitzwolf BW-FYE3 lesz, de aztán őfelsége rálépett a saját palástjára és orra esett. A dizájnja, az anyaghasználata, a remek működése tényleg uralkodóhoz méltó és a dokkolója is kellő mennyiségű energiát tartalmaz számtalan feltöltéshez. A stand-by ideje világbajnok, a touch-os használat kényelmes, ráadásul remekül is szól. A kinézet lehet, hogy megosztó lesz, az FYE3 nem egy diszkrét darab, de ilyen hangminőség mellett kit érdekel?

A fenséges vérvonalhoz sajnos a mikrofon hitványsága nem illik, így a headset funkcionalitás erőteljesen csorbát szenved. 9.600 Ft-ért a 15bwfye kuponkóddal szerintem még így is jó vétel, de inkább zenehallgatásban erős.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány