Blitzwolf BW-FYE5 BT fülhallgató teszt – Hallatja a hangját

Blitzwolf BW-FY05

A Blitzwolf BW-FYE5 true wireless fülhallgató a széria legnagyobb darabja, a többi testvérét már Mr. Foglalt kellően kivesézte előző tesztjeinkben. A BT 5.0 szabványt támogató, headsetként is használható, automatikusan csatlakozó füles IPX6 szabványt is felvonultat, sőt még izzasztó tevékenységekhez is kiváló. Slussz poén, hogy a tartója folyamatosan tölti a hangkeltőket, hogy sose fogyjunk ki az energiából. A 15bwfye kuponnal elérhető 9.000 Ft-os ára vám- és áfahatár alá esik, így a többletköltségektől sem kell tartanunk.

Blitzwolf BW-FYE5 kicsomagolása

Érdemes a Blitzwolf BW-FYE5 tesztje előtt elolvasni Mr. Foglalt által írt BW-FYE1, FYE2 és FYE4 teszteket is, hogy képben legyünk a fülhallgató-sorozat többi tagjának képességeivel. Szám szerint ez a “legnagyobb” testvér, ennek ellenére nem nőtt a család többi tagjának fejére.

A szokásos Fradi színű dobozban lakik a kékes “igazgyöngy”, amiben a fülesek találhatóak. A kötelező USB kábelt és 3 pár gumiharangot kapunk a Blitzwolf BW-FYE5 mellé. A tok kék fényezést kapott, kellemes minőségű, de azért nagy extrának nem mondanám, engem egy lapított Kinder tojásra emlékeztetett.

Benne laknak a zajkeltők, amelyek IPX6 szabvány szerint állnak ellen a folyadékoknak. Alján a töltőérintkezőket találhatjuk, fülkagyló támasztót viszont nem, így sportos viselethez inkább az FYE1FYE2 párosból választanék egyet. A kézikönyv többnyelvű, az angol érthető, nincs kínaival kevert zagyvalék, szerencsére.

Blitzwolf BW-FYE5 tesztje

Nagy előrelépés az előző szériákhoz képest, hogy a BW-FYE termékek már BT 5.0 szabvánnyal kommunikálnak. Ez hosszabb hatótávot, kisebb fogyasztást, jobb hangminőséget és még számtalan előnyt biztosít használójának, ami a gyakorlatban is érződik.

A kapcsolat atom stabil, az átvitel egyáltalán nem szaggat, és a hangminőség is kifejezetten kellemes. Ebből különösen a stabilitás az, ami megsüvegelendő, mivel a régebbi termékekkel bőven volt gond ezen a téren.

A tartó tok kialakítása kísértetiesen hasonlít az Apple Airpods-ra, ami nem véletlen. A tojásba rejtett hangkeltők nagyon praktikusak, egyrészt amikor a dobozban laknak, egyfolytában töltik magukat, másrészt a kinyitáskor felépül a Bluetooth kapcsolat okoseszközünkkel, nincs szerencsétlenkedés a párosítással.

A vezetéknélküli duó ráadásul két eszközként látszik a BT párosító listán, így mind a jobb, mind a bal egységet külön-külön is használhatjuk, mint headset. Amennyiben mindkettőt egyszerre kapcsoljuk be, automatikusan szinkronizálnak és ékes angolsággal be is mondják, mi történik, nagyon ötletes.

Ráadásul mindkét oldal tartalmaz egy-egy mikrofont, így meglepően jó a hangminőség. Én általában ekézni szoktam az olyan füles párosokat, aminek nincs kábele, így a szájhoz képest távol esnek a hangra érzékeny membránok, de a Blitzwolf BW-FYE5 esetében tényleg remek mind a hívó- mind a fogadóoldali hangminőség. A kezelés egyszerű, egyetlen gombot nyomogathatunk a felületen, amivel a ki- és bekapcsolást, a számok közötti lapozgatást, illetve a hívás felvételét, letételét és hasonlókat vezérelhetünk. Egy dolog hiányzik, a hangerő állítás, ez maradt a telefon oldalán.

Az egygombos állítgatásnak egyetlen hátrányát találtam: mikor egy kicsit kicsúszik a füles és újra be akarjuk igazítani hallójáratunkba, akkor hajlamosak vagyunk megnyomni a nagyméretű kapcsolót, ezzel nem kívánt funkciókat aktiválva.

Az üzemidő nálam 3-3,5 óra körül alakult – ez természetesen hangerő függő -, ez egy picit több mint a gyári érték, ráadásul 7-8 alkalommal még fel is tudjuk tölteni a dokkolóval, ami durván 2 órát vesz igénybe. Elméletileg azt is megcsinálhatjuk, hogy csak az egyik oldalt használjuk, a másikat pedig mindig töltjük, így headset módban az üzemidőt igen durván kitolhatjuk.

A zenéket kifejezetten szépen szólaltatja meg, ami eléggé meglepett. A hangkép egyenletes, hangyányit basszusorientált, de nem túlzottan. A dübörgős zenék dübörögnek, de nem puffognak vagy csörögnek, a közép és magas tartomány is kellemesen csendül fel. A hangerőre nem lehet panasz, tud brutálisan ordítani, ha kell, nekem ott már szinte fájt, garantált a halláskárosodás, nem is erőltettem a dolgot. A tömítettség elég jó, szépen kizárja a hangokat a gumiharang, viszont van némi kicsúszási hajlam, ami miatt párszor meg kellett igazítanom a fülest.

Összegzés

Kifejezetten kellemes darab a Blitzwolf BW-FYE5, ami méltó módon viszi tovább az előző 4 termék erényeit. Jó hangminőség, egyszerű kezelés, remek dokkoló, ami tölti is a kütyüt, de a legmeglepőbb, hogy kiválóan használható headsetként is.

Pár apró hibája – néha kicsit kilazul a hallójáratban, véletlenül is megnyomhatjuk a vezérlő gombot – miatt nem kap maximális pontszámot, de azért nagyon közel volt így is az öt csillaghoz. Aki headsetet keres, az megtalálta az egyik legjobb terméket a piacon, és a zenehallgatás szerelmesei is remek eszközzel gazdagodhatnak a 15bwfye kuponnal  leakciózott 9.000 Ft-os zajkeltő személyben.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány