Blitzwolf BW-ES2 fülhallgató teszt – Farkasüvöltés

Blitzwolf BW-ES2

A Blitzwolf BW-ES2 fülhallgató nem a Bluetooth-os, hanem a hagyományos zajkeltők sorát erősíti. A cégtől elvárható minőségben érkezik a kifejezetten kényelmes füles, amiből nem hagyták ki a már jól bevált headset funkciót és a száron elhelyezett vezérlőgombokat sem. Az árazása a szokásos, 9.400 forintért szerezhető be a magyarországi Blitzwolf.Shop kínálatából, az RKI5 kupon segítségével, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítással.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

A Blitzwolf BW-ES2 kicsomagolása

Úgy látszik a zöld-fehér mintát a Blitzwolf a Bluetooth szériának tartja fent, hiszen mai tesztalanyunk selyemfényű, téglalap alakú dobozban érkezett. Apró dizájn hiba, hogy a fekete alapon fekete betűk kevésbé látszanak, mint bármi más, viszont ha döntögetjük az ablak előtt, akkor van egy kis fény-árnyék játék, ami ad némi prémiumhatást a csomagolásnak.

 

A beltartalom kimeríti az unalomig ismételt gari papír, leírás, tartó tasak, kábelrögzítő, 3 szett füldugó, fülhallgató felsorolást. Ami a Blitzwolf BW-ES2 kinézetét illeti, nekem tetszik, ami egy elég szubjektív műfaj, de szerintem jól variálták a különböző színeket és formákat, még akkor is, ha maga a test műanyag, de ez sem a bántó, hanem a kellemes fajta.

Érdekes, hogy a dual drivert is betokozták és így alig látszik, pedig mostanában mindenki erre veri a nyálát, például az Awei X650 BL, de úgy látszik „Farkasék háza táján” a hangról szól a dolog, nem a kinézetről. A tyúkbél kellemesen vékony, és nekem bejön az „optikai kábel piros” szigetelés is, az egyetlen gagyibb részlet a három vezérlőgomb műanyag háza, ez az összképbe nem illően gyengébb minőségű. A mikrofon a kábelek szétválási pontjához, ideális helyre került, ami kiváló beszédminőségben nyilvánul meg.

 

A Blitzwolf BW-ES2 tesztje

A Bluetooth modul elvesztésével a funkciók egy jelentős része kikerült, nincs akkumulátor, üzemidő, BT kapcsolat és hasonlók, vagyis egy csomó hibalehetőség is megszűnt. Cserébe mindig ott lifeg a kábel, dörgöli a bőrünket, ami például futás közben lehet zavaró. Én ezért ki is próbáltam kis sport közben, engem nem irritált, de megértem, ha valakit igen, számukra a Blitzwolf BW-BTS1 a jó választás, aminek a tesztjét itt olvashatjátok.

Mivel a Blitzwolf BW-ES2 egy kábeles darab, nem sok mindent kell kimatekoznunk, dugjuk a fülünkbe, és hallgassunk rajta zenét. Én itt is a legnagyobb gumiharangot tettem fel, mert ez tömít a legjobban, és még mindig könnyebb valamit összenyomni, mint széthúzni. A zajkeltő nagyon szépen felfekszik a fülkagylónkban, az ergonómia kiváló, és 7 km futás után sem esett ki, ami mindenképpen dicséretes.

A BW-ES2 dual driver megoldással operál, vagyis két hangkeltő van benne, egyenként 6 mm-es szélességben, ami tényleg jót tesz a minőségnek, de ez persze nem azt jelenti, hogy ettől a régebbi megoldásokat el kell dobni. A Xiaomi In-Ear HD Pro-val mértem össze, ez az általam rendszeresen használt vezetékes füles, és mindkettő remekül szól.

A műszaki paraméterek alapján azért azt lehetett sejteni, hogy a Blitzwolf terméke olyan nagyon rossz nem lehet, a membránok 20 Hz-40 Khz tartományban képesek megszólaltatni a hangokat – ez persze simán lehet kamuérték is -, amit ugyan már csak a denevérek hallanak, de a felharmonikusok összessége így egy nagyon egységes zenei képet ad ki.

Ezt mérőberendezések hiányában azzal tudjuk tesztelni, hogy egy csendes szobában, szemünket becsukva megpróbálunk elmélyülni a zenében. Ezt leginkább a bensőségesség és az intimitás szavakkal tudnám jellemezni, amikor a dallam magával ragad, megpendíti belső húrjainkat, és ezt nagyon ügyesen csinálja a Blitzwolf BW-ES2.

A másik fontos tulajdonsága, hogy nagyon jól tömít, ami miatt a zavaró zajokat kizárja, még akkor is, ha ez nem egy zajkioltó darab, pedig például az Awei X650 BL-t pont emiatt érdemes megvenni. A Funky Destination – The Inside Man (Soopasoul remix) című muzsika háttérben érvényesülő csörgődob például nagyon jól elkülönül, pedig ez normális esetben egy teljesen háttérbe szoruló elem kellene, hogy legyen. Mégis kiemeli a Blitzwolf BW-ES2, ahogy a harsonát és a dobot is, egységes, de hangszerenként szétváló hangképet hozva létre.

Funkció Művelet
Hívás felvétele középső gomb  rövid nyomása
Hívás letétele középső gomb  rövid nyomása
Hívás elutasítása középső gomb  hosszú nyomása
Hangerőállítás szélső gombokat nyomogatni
Zeneszám lejátszása/megállítása középső gomb egy rövid nyomása
Előző szám középső gomb két rövid nyomása
Következő szám középső gomb három rövid nyomása

*lapozás irányának megfelelően

Most hogy felmagasztaltam a zenei képességeket, kicsit ekézném a háromgombos vezérlést, ami leszámítva a dalok léptetését, tökéletesen működik. Ezt viszont kár volt megváltoztatni, mert most sokkal zavarosabb az egész rendszer. Elméletileg a középső play gombot kell nyomogatni, de az, hogy kettőször vagy háromszor sikerül-e, egyáltalán nem egyértelmű, sokszor össze-vissza lépkedtem emiatt a muzsikáim között, vagy egyszerűen csak megállítottam a lejátszást, akaratom ellenére.

Nem tudom miért nem volt jó az eddig használt szekvencia, biztos nem akartak tökéletes terméket letenni az asztalra, hiszen akkor a drágább modelleket hogyan árazták volna be? Már csak azért is, mert a headset funkciók egyébként jól működnek, a beszédhang pedig a legtisztább, amit eddig hallottam a „Villámfarkas” termékek közül, így igazán nincs semmi más, amibe beleköthetnék.

 

Összegzés

Kiváló hangminőség, remek összerakottság, jól működő headset funkciók, tökéletesen elhelyezett mikrofon és kicsit zavaros kezelőgombok, így foglalnám össze a Blitzwolf BW-ES2 lényegét. Majdnem tökéletes lett, nem sok híja volt, de az, ami a BW-BTS1 esetében jó volt, azt kár volt megváltoztatni. Ettől még príma termék, és ha te nem akarod a számokat lapoztatni, úgy gondolj rá, mint egy ötcsillagos fülhallgatóra.

Az árazását nagyjából oda lőtték be, ahová a széria többi fülesét, az RKI5 kuponnal kialakuló 9.400 forintos ár reális, főleg, hogy itthonról, a Blitzwolf.Shop kínálatából szerezhető be, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítás mellett. Aki pedig a többi dugattyút is megtekintené, erre a linkre nyomjon.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány