BlitzWolf BW-BR3 és BW-BR4 Bluetooth-os transzmitter teszt

A BlitzWolf BW-BR3 és BW-BR4 sokoldalúan használható, Bluetooth-os eszközök. Transzmitterként hirdetik őket, ám valójában annál sokkal többet tudnak, hiszen okosíthatjuk vele az ezer éves Hi-Fi eszközeinket, összekapcsolhatjuk a TV-nket többféle eszközzel, használhatjuk az autónk rendszerének fejlesztésére és még kismillió dologra, úgyhogy csak a képzelet, na meg a csatlakozók száma szab ennek határt. Az ára annyira alacsony, hogy csak pislogtam. Az olcsóbbik modell a 17BR3 kuponnal 6.700 Ft, még a BW-BR4 9.200 Ft-ba kerül, tehát mindkettő áfamentesen érkezik.

A BlitzWolf BW-BR3 és BW-BR4 kicsomagolása

Mindkét eszköz parányi dobozban érkezik, a BlitzWolf-tól megszokott jó minőségű kartondobozban, zöld-fehér színekben pompázva. A bontás eseménytelenül zajlott, ami viszont meglepett és nagyon örültem neki, hogy rengeteg kábelt adtak hozzá, nem kellett külön vásárolni hozzá semmit.

A BW-BR3 meglepően pici, ezt az autómban is gond nélkül el tudtam helyezni, bár a nagyobb telep miatt a BW-BR4 jobban tetszett, ugyanis a gagyi autós töltőm használata esetén gerjed egy picit a rendszer, ezt egyébként otthoni használat esetén nem tapasztaltam.

A csomagban találunk USB kábelt (a töltéshez), jack-RCA, illetve jack-jack kábelt, valamint egy optikai madzagot. Az eszközök nagyon jó minőségűek, én sokkal rosszabbra számítottam.

A henger alakú modellen három négy gomb segíti a kezelést, tudunk hangerőt is állítani, szemben a BW-BR4-gyel, de szerintem ez egy haszontalan funkció, maximum autóban jöhet jól.

A BlitzWolf BW-BR3 és BW-BR4 tesztje

Azt már most leszögezném, hogy szerintem tök felesleges a BW-BR3-at megvenni, hiszen szinte nincs is differencia árban, a BW-BR4 pedig egy picit többet kínál. Nagyobb a beépített akkumulátora (8 óra helyett 17 óra az üzemidő), 5.0-s szabvány szerint kommunikál a Bluetooth és ismeri az aptX™ HD szabványait.

A készüléktest mögé hajtható antenna miatt sokkal nagyobb távolságból is használható, tehát egy kerti partin vagy tetszőleges szituációban sokoldalúbban használható, nem kell folyamatosan a közelében lennünk az eszközzel, amivel vagy amiről átjátsszuk a tartalmat.

Egyébként markáns az árkülönbség a két modell között, legalábbis nálunk, ugyanis jó 10.000 Ft-tal drágábban, 23.000 Ft-ért árulják a BW-BR4-et, szemben a Banggood-os, 9.200 Ft-tal.

Annyit írtam már le a két modell nevét, arról viszont nem beszéltünk még, hogy pontosan mire is használhatjuk őket. Kétféle üzemmód közül választhatunk:

  • TX (Transmitter mód): itt a bemenet kábeles, tehát számítógép, TV, stb. kábeles módon csatlakozik az eszközhöz, a kimenet pedig vezeték nélküli. Így tudunk csatlakoztatni például Bluetooth-os hangszórót.
  • RX (Receiver mód): a bemenet vezeték nélküli, a kimenet pedig kábeles. Ezzel okosíthatunk régi Hi-Fi-ket vagy az autónkat.

Én főleg az RX módot használtam – a 10-es kapcsolóval választhatunk közöttük -, hiszen így tudtam jack kábelt dugni az autómba (AUX bemenet), hogy a telefonomról hallgassam a Spotify-t. A BW-BR3 előnye a plusz gombokban merül ki, ugyanis nem csak a hangerőt tudjuk állítani, számokat is léptethetünk ezekkel.

Szerintem nem újdonság, hogy egyszerre két eszköz is csatlakozhat hozzá – tehát lehet az ágyban feküdni két Blutooth-os fejhallgatóval -, a mai kütyük már mind tudják ezt. Érdemes akkumulátorról használni, hogy ne gerjedjen a rendszer, itt pedig megint megmutatkozik a nagyobb modell előnye, ugyanis 17 órán keresztül hallgathatjuk vele a muzsikáinkat, a töltés idő mindkét modell esetén 2-2,5 óra.

Kipróbáltam, elég áramot ad neki a TV USB kimenete is. A kaland kedvéért egy nagyon régi, de AUX bemenetes Hi-Fi-t kötöttem rájuk, az LG TV-t pedig soundbar üzemmódban kapcsoltam rájuk, tökéletes volt az átvitel. Az autómban is jól jött, nem kellett a telefont kábelezni, az nyugodtan pihenhetett a tartójában, szabadon használható maradt.

Ennyi pénzt szerintem megér a kényelem, ráadásuk sokkal jobb a hangminősége, mint az általam próbált 5.000 Ft-os gagyi cuccnak. Vidéken, a szüleimnél összeraktam egy korrekt, belépő szintű kis sztereó láncot, ezt okosítottam fel vele. A Monitor Audio Gold hangfalak a Rega Mira erősítővel bámulatosan jól szóltak a mobilomról streamelt zenékkel.

Annyira meglepődtem a minőségen, hogy a BW-BR4-et biztosan megtartom. Egyedül az optikai bemenetet nem tudtam életre kelteni, próbálkoztam DAC-ként használni, de ez nem jött össze. A használati utasítás csak annyit ír, hogy csatlakoztassuk. Valószínűleg a dekódolást nem sikerült megfelelően beállítanom a forráseszközön.

Összegzés

A Blitzwolf BW-BR3 és BW-BR4 kiválóan sikerült kütyük lettek, én nagyon megkedveltem őket a tesztidőszak alatt, ami elég hosszúra nyúlt. Az ára ráadásul bitang jó, hiszen itthon 12.500 és 23.000 Ft az áruk, míg Kínából a BR3 a 17BR3 kuponnal 6.700 és a nagytestvér pedig 9.200 Ft. Én a BW-BR4-et javaslom mindenkinek, ugyanis a nagyobb akkumulátorral egész nap zenélhetünk, kapunk RCA kimenetet, és a hatótáv is nagyobb. Jó minőségű forrásanyag esetén kimondottan muzikális, könnyen illeszthető a belépő szintnél magasabb ligában játszó láncokba is. A sokoldalúság miatt széleskörűen használható.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

Tök jó megoldás, ha a gyerekek elalvása után a párunkkal meg szeretnénk nézni egy filmet, ugyanis 2 fejhallgatót is kiszolgál, aztán reggel minden gond nélkül berakható az autóba is, ahol 15 órát biztosan működik a beépített akkumulátorról. Nem is dicsérem tovább, az utóbbi idők egyik legjobb ár-érték arányú terméke.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány