Végre bemutatták a Xiaomi Mi 9 és Mi 9 SE okostelefonokat

Mi 9

Mint ahogy az várható volt, a Xiaomi még az MWC (Mobile World Congress) előtt lerántotta a leplet a legújabb Mi 9 okostelefonjáról. Bár nem is olyan régen teszteltük a Mi 8 készüléket, ami szintén egy zászlóshajó volt, máris itt a legfrissebb Mi családtag. A Samsung Galaxy S10-nek van mitől félnie, hiszen tudásban jobb, árban pedig kedvezőbb lesz a Xiaomi újdonsága. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere, Snapdragon 855 csúcsprocesszor, mellé pedig választásunktól függően 6 vagy 8 GB RAM-ot kapunk, de a telefon extrája ezek mellett leginkább a kamerákban rejlik.

Három kamerát kapott a hátlapjára, az első egy 48 Megapixeles egység, a második 16 MP-es nagy (117 fok!) látószögű, és egy 12 MP-es telefotó lencse kapott helyet. A makró fotók fejlesztésére is rámentek a tervezők, akár 4 cm-ről is éles képeket készíthetünk, továbbá a lézeres autofókusz is helyet kapott a listán. Érdekesség a Hold mód, amivel a Xiaomi állítása szerint végre nem csak egy fehér, elmosódott, világító pontot látunk majd az égitestről lőtt képen. Az előlapi kameráról se feledkezzünk meg, ami 20 Megapixeles.

Persze a kijelzőt sem aprózták el, 6,39 colos notch-os AMOLED foglalja el a telefon 90 százalékát, amit a legújabb Gorilla Glass 6 véd. Az ujjlenyomat-olvasó is itt kapott helyet a képernyőbe integrálva. Érdekességei közé tartozik továbbá a Game Turbo mód, ami a játékok futtatását könnyíti meg, és a 3.300 mAh-s aksi, amit akár 1 óra alatt fel is pumpálhatunk a 20 wattos vezetéknélküli töltés segítségével.

Színeit tekintve három típusból választhatjuk ki a nekünk tetszőt, továbbá a későbbiekben érkezik az Alita: A harc angyala című film által inspirált verzió is átlátszó hátlappal és kétszer annyi RAM-mal. A Mi 9 alapverziója 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel körülbelül 124.000 forintba fog kerülni. A kistestvér, a Mi 9 SE már 84.000 forintért a miénk lehet, a 40.000 forintos különbségért cserébe 5,97 colos kijelzőt, picit kisebb kamerát és Snapdragon 712 procit kapunk.